STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Βόλος 0-2: Οι Θεσσαλοί πήραν τη νίκη στο Βικελίδης μέσα σε έξι λεπτά

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν γκολ
Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν γκολ EUROKINISSI

Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Βόλος, ο οποίος πήρε το διπλό στο Βικελίδης επικρατώντας 2-0 του Άρη βρίσκοντας λύσεις στην κόντρα. Ο Σοάρες άνοιξε το σκορ στο 80', ο Κορέα στο 86' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Βόλος πήρε το τρίποντο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Μπράτσου επικράτησε 2-0 του Άρη για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι κίτρινοι ήταν πιο απειλητικοί, ο Βόλος ήταν συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, όμως μέσα σε έξι λεπτά κατάφερε να βρει λύσει στην κόντρα. Ο Σοάρες άνοιξε το σκορ στο 80ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 86ο ο Κορέα.

Μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ και την ισοπαλία με τον Ιωνικό, ο Βόλος πήρε το τρίποντο και έφτασε τους 28 βαθμούς, είναι στην 9η θέση και κάνει μπάσιμο για διεκδίκηση εισόδου στα playoffs. Από την άλλη, ο Άρης προσγειώθηκε μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, έμεινε στους 29 πόντους και χάνει έδαφος.

Υπεροχή του Άρη, αλλά χωρίς το γκολ

Ο Άρης από το ξεκίνημα του πρώτου μέρους έδειξε τις διαθέσεις του. Στο 4ο λεπτό οι κίτρινοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή με τον Μπράμπετς να είναι άστοχος από τη μεγάλη περιοχή. Στο πρώτο πεντάλεπτο οι κίτρινοι ήταν "φωτιά", όμως μετά έπεσαν. Η ομάδα του Μάντζιου κρατούσε την μπάλα άνετα, δίχως να αφήσει τον Βόλο να γίνει σε καμία περίπτωση απειλητικός.

Μέχρι το 30' βέβαια ο Άρης δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βόλου. Στο 32' οι κίτρινοι πήραν εκ νέου μπρος. Στο 32' σε μία φάση διαρκείας, ο Εντιαγέ έκανε το σουτ από την κορυφή της περιοχής, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Στο 37' είχε νέα καλή στιγμή.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ασλανίδης αμαρκάριστος έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον κίπερ του Βόλου να διώχνει σε κόρνερ δύσκολα. Στο 43' ο Σάσα δεν μπόρεσε να κάνει καλό σουτ μέσα από την περιοχή. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Βόλος χτύπησε στην κόντρα και δικαιώθηκε

Στο δεύτερο μέρος, ο Βόλος ξεκίνησε με δύο αλλαγές, οι οποίες ήταν αναγκαστικές, όπως και η πρώτη του στο 12'. Ο Άρης μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Στο 49' έχασε ευκαιρία με τον Γκάνεα, ενώ στο 52' ο Γκαρσία έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν. Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν κρατώντας λίγο περισσότερο, ανέβασαν λίγο τις γραμμές τους, αλλά πάλι δεν γίνονταν απειλητικοί.

Οι κίτρινοι κυρίως από τα αριστερά έψαχναν τις στιγμές τους. Στο 65' ο Άρης είχε καλή στιγμή με τον Μαντσίνι, όμως ο Κλέιμαν ήταν εκεί. Ο Άρης προσπαθούσε με αλλαγές να πάρει κάτι περισσότερο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έτσι Μπερτόγλιο και Ιτούρμπε πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Μάντζιου "χτύπησαν" την πόρτα του Κλέιμαν. Στο 76' ο Καμαρά δεν νίκησε τον κίπερ του Βόλου, όπως και ο Γκάμα το ίδιο στη συνέχεια.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Βόλος μπόρεσε και τιμώρησε τους κίτρινους. Οι Θεσσαλοί έκλεψαν την μπάλα, ο Φαν Βερτ πάσαρε στον Σοάρες, ο οποίος ντρίμπλαρε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα στο 80ο λεπτό. Μέσα σε έξι λεπτά χτυπώντας πάλι στην κόντρα ο Βόλος "καθάρισε" το παιχνίδι. Ο Μπαριέντος τροφοδότησε τον Κορέα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Σιαμπάνη και σκόραρε στο 86ο λεπτό.

Στο 90ο λεπτό ο Σάσα έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία και το σκορ να μην αλλάζει. Έτσι, ο Βόλος, ο οποίος έκανε την πρώτη στο δεύτερο μέρος, πανηγύρισε μία σημαντική νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ