ΑΡΗΣ

Άρης: Το προφίλ της Νις, αντιπάλου των κίτρινων

Ο Αμίν Γκουιρί με τη φανέλα της Νις
Ο Αμίν Γκουιρί με τη φανέλα της Νις @ 2022 DANIEL COLE / AP IMAGES

Τη Νις θα αντιμετωπίσει ο Άρης στα playoffs του Europa Conference League, εάν οι κίτρινοι περάσουν το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δείτε το προφίλ της ομάδας του Λισιέν Φαβρ.

Η τύχη δεν χαμογέλασε καθόλου στον Άρη για την κλήρωση των playoffs του Conference League. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος θα αναμετρηθεί με τη Νις, εφόσον υπερβεί το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 18 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 25 Αυγούστου στην Allianz Riviera. Αν οι κίτρινοι καταφέρουν υπερβούν και τη Νις, τότε θα δώσουν το "παρών" στην κλήρωση της 26ης Αυγούστου στη Νιόν της Ελβετίας.

Το προφίλ της Νις

Η Νις την περσινή σεζόν τερμάτισε στην πέμπτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πορεία της στο Κύπελλο, στο οποίο έχασε στον τελικό από τη Ναντ και κατ' επέκταση απώλεσε την ευκαιρία να μπει στους ομίλους του Europa League. Στην πορεία της στο Κύπελλο απέκλεισε τόσο την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και τη Μαρσέιγ.

Στην Ευρώπη η Νις έχει συμμετάσχει συνολικά 13 φορές, με καλύτερη πορεία τη σεζόν 1956-57, όταν έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη ήταν τη σεζόν 2020/21, όταν συμμετείχε στους ομίλους του Europa League, ωστόσο συγκέντρωσε μόλις τρεις βαθμούς απέναντι στις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σλάβια Πράγας και Χάποελ Μπερ Σεβά.

Από τη Νις την περσινή σεζόν αποχώρησε ο προπονητής Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν και στη θέση του βρίσκεται ο Ελβετός Λισιέν Φαβρ, πρώην τεχνικός της Ντόρτμουντ.

Τη φετινή σεζόν η Νις θέλει να έχει ανάλογη πορεία σε Γαλλία και Ευρώπη και γι' αυτό τον λόγο έχει ενισχυθεί σημαντικά. Ήδη έχει ανακοινώσει την απόκτηση του Άαρον Ράμσεϊ, ενώ ακολουθούν οι μεταγραφές του Κάσπερ Σμάιχελ από τη Λέστερ και του 20χρονου στόπερ της Έμπολι, Ματία Βίτι.

Μέχρι στιγμής πλην του Ράμσεϊ, έχει ενισχυθεί κατά κύριο λόγο με νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Αλέξις Μπεκά Μπεκά, Ραρ Ιλί και Μαρτσίν Μπούλκα. Αντίθετα έχασε ο Βάλτερ Μπενίτεζ (Αϊντοχόφεν), Άντι Πελμάρ και Νταν Εντόι (Βασιλεία) και Ιχσάν Σακό (Αβράνς).

Η Νις έχει στις τάξεις πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, όπως ο 38χρονος Βραζιλιάνος στόπερ Ντάντε, ο Άαρον Ράμσεϊ, ο έμπειρος επιθετικός Αντί Ντελόρ, ο οποίος την περσινή σεζόν πέτυχε 16 γκολ και είναι ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν, μαζί με τον 22χρονο φορ Αμίν Γκουιρί, ο οποίος την περσινή σεζόν σημείωσε δέκα γκολ και μοίρασε εννιά ασίστ. Η ομάδα της Κυανής Ακτής διαθέτει επίσης στις τάξεις της τους Κάσπερ Ντόλμπεργκ και Ζαν - Κλερ Τοντιμπό.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ