ΑΡΗΣ

Άρης: Τα προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων για τον 2ο προκριματικό του Conference League

Άρης: Τα προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων για τον 2ο προκριματικό του Conference League

Δείτε τα προφίλ των Αραράτ από την Αρμενία και της Εγνατία από την Αλβανία, των υποψήφιων αντιπάλων του Άρη για τον 2ο προκριματικό του Conference League.

Ο Άρης έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Οι κίτρινοι θα αντιμετωπίσουν τον νικητή από το ζευγάρι Αραράτ - Εγνατία, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στις 13 και 20 Ιουλίου.

Οι κίτρινοι θα παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι εκτός έδρας στις 27 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το προφίλ της Αραράτ

Η Αραράτ είναι μία νέα ομάδα, εφόσον ιδρύθηκε το 2017 στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας. Παρά τα λίγα χρόνια ζωής της, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, τις σεζόν 18/19, 19/20, όπως και ένα σούπερ καπ το 2020.

Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια σε προκριματικά και των τριών διοργανώσεων, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια πρόκριση σε όμιλο.

Τη φετινή σεζόν τερμάτισε στην 2η θέση με 74 πόντους στο -1 από την πρωταθλήτρια Πιούνικ Ερεβάν, αλλά μπροστά από την Αλασκέρτ. Προπονητής της από την 1η Ιουλίου του 2022 είναι ο Βάρνταν Μπιτσακτσιάν.

Ο πολυτιμότερος της Αραράτ βάσει χρηματιστηριακής αξίας είναι ο Γούλφριν Έζα (300.000 ευρώ). Μάλιστα, τη φετινή σεζόν ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχοντας πετύχει 13 γκολ.

Το προφίλ της Εγνατία

Η Εγνατία ιδρύθηκε το 1934 και κέρδισε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία το 2021, ενώ είχε μείνει και για μία σεζόν σ' αυτή το 2004/2005. Η αλβανική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας το 2020/21, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο φέτος, η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας.

Πέρα από το Κύπελλο, η Εγνατία τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 52 πόντους, πίσω από την πρωταθλήτρια Παρτιζάνι και την δευτεραθλήτρια Τίρανα. Πλέον προετοιμάζεται για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της.

Προπονητής της είναι ο Εντλίρ Τέτοβα, τον οποίο προσέλαβε στις 27 Ιουνίου του 2023. Βάσει χρηματιστηριακής αξίας ο πιο ακριβός παίκτης της ομάδας είναι ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Μεδέιρος (400.000 ευρώ).

Πρώτος σκόρερ της Εγνατία είναι ο Ράφαελ Ντουαμένα με 11 γκολ, ενώ ακολουθεί ο Μεδέιρος με επτά γκολ και 10 ασίστ. Η ομάδα αποτελείται κυρίως από Αλβανούς ποδοσφαιριστές.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ