STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Οι Ηπειρώτες μπλόκαραν τους κίτρινους

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με τον Ζήση Καραχάλιο
Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με τον Ζήση Καραχάλιο EUROKINISSI

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τίποτα αξιοσημειώτο, όμως στο δεύτερο μέρος ο Άρης είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, αλλά ο ΠΑΣ άντεξε μέχρι το τέλος και κράτησε τους κίτρινους στο μηδέν.

Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει ούτε αυτή τη φορά νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) για την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Οι δύο ομάδες πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες προς τις δύο εστίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ξύπνησε και πίεσε ασφυχτικά την εστία του Λοντίγκιν, όμως ο κίπερ των Ηπειρωτών έμοιαζε ανίκητος και παρενέβη σε όποια φάση χρειάστηκε.

Μάλιστα οι κίτρινοι με εξαίρεση ελάχιστες στιγμές δεν απειλήθηκαν καθόλου στις αντεπιθέσεις που επιχείρησε ο ΠΑΣ. Ο Περέα πήρε μπάλες και προσπάθησε να φύγει στην αντεπίθεση, δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε τους κίτρινους με τριάδα στην άμυνα (3-5-2) για πρώτη φορά από την έλευσή του στον Άρη, βάζοντας τον Εμπακατά για πρώτη φορά βασικό. Αντίθετα ο Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ σε σχηματισμό 4-4-1-1, χρησιμοποιώντας τον Ποζνάνσκι στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του απόντα Πίρσμαν.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα, μιας και δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο στο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν κατά κύριο λόγο με σέντρες από την άμυνα, κάτι που δεν τους βγήκε.

Η πρώτη σημαντική στο παιχνίδι έγινε από πλευράς Άρη. Ο Σάσα βρήκε λίγο κενό χώρο από μακρινή απόσταση και εξαπέλυσε το σουτ, με τον Λοντίγκιν να παραχωρεί κόρνερ. Η πρώτη τελική του ΠΑΣ έγινε στο 32', όταν το σουτ του Σνάιντερ κατέληξε ψηλά άουτ. Μετά από αυτή την τελική δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο στο πρώτο μέρος.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πίεσε ασφυχτικά στο δεύτερο μέρος ο Άρης αλλά σταμάτησε σε τοίχο

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, σε αντίθεση με ότι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο μόνο ο Άρης κατάφερε να φανεί απειλητικός.

Καμαρά και Περέα είχαν δύο επικίνδυνα γυρίσματα από τα δεξιά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, προς τη μικρή περιοχή των δύο περιοχών, όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 51' ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Ο Καμαρά έστρωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Γκάνεα και ο Ρουμάνος ακραίος έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι παίκτες του Μπούργος ήταν καταιγιστικοί και απειλούσαν διαρκώς την εστία του ΠΑΣ. Στο 56' ο Γκάνεα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Πέντε λεπτά μετά στο 61ο λεπτό, έπειτα από ένα (από τα πολλά κόρνερ) που κέρδισαν οι κίτρινοι, ο Φαμπιάνο με ωραίο γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λοντίγκιν.

Στο δίλεπτο 63'-64' ήταν η σειρά των Μπερτόγλιο και Μαντσίνι να απειλήσουν. δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς ούτε τώρα κατάφεραν να νικήσουν τον Λοντίγκιν, με την προσπάθεια του Μαντσίνι να καταλήγει λίγο άουτ, ενώ μπλόκαρε το σουτ του Μπερτόγλιο πέφτοντας στη γωνιά του.

Δέκα λεπτά μετά ήταν η επόμενη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς. Ο Γκάνεα έκανε μια ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Καμαρά με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των κίτρινων αυξανόταν.

Οκτώ λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό ήταν η σειρά του Ματίγια να απειλήσει. Ο Ισπανός μέσος εξαπέλυσε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα. Οι κίτρινοι συνέχισαν να απειλούν συνεχώς. Τρία λεπτά μετά ο Μαντσίνι βρήκε και αυτός κενό χώρο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ κατάφερε να σβήσει τον ρυθμό. Στο 89' μάλιστα έχασε την ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι, όμως η κεφαλιά του Κάργα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σάλιακα πέρασε λίγο άουτ. Τελευταία επιθετική ενέργεια ήταν ένα σουτ του Ντουκουρέ, το οποίο μπλόκαρε ο Λοντίγκιν στο 90+1'. Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playoffs

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00 με όλη τη δράση της 3ης αγωνιστικής των playoffs:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ