STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0: Πήρε το ντέρμπι με πέναλτι του Γκάμα

Ο Μπρούνο Γκάμα πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Μπρούνο Γκάμα πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, υποχρέωσε τον Δικέφαλο στην πρώτη του ήττα, τον προσπέρασε και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. (VIDEO)

Το πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα έκρινε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος ευστόχησε, νίκησε τον Πασχαλάκη και έδωσε το τρίποντο στους κίτρινους, οι οποίοι προσπέρασαν τον Δικέφαλο και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση.

Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ ήταν σχετικά ισορροπημένο όπως αποδεικνύεται και από τη συνολική ικανότητα κάθε ομάδας για γκολ με βάση το γράφημα της Opta.

Και οι δύο ομάδες είχαν πάνω-κάτω την ίδια ποιότητα ευκαιριών στην αναμέτρηση.

Ο Άρης πήρε το τρίποντο με την εκτέλεση πέναλτι - το οποίο σφυρίχτηκε στη φάση με πρωταγωνιστές τους Μπερτόγλιο και Πασχαλάκη και ο ΠΑΟΚ σχολίασε έτσι από τον επίσημο λογαριασμό του στα social media - του Μπρούνο Γκάμα.

Ο Πορτογάλος ήταν εύστοχος, νίκησε τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΤΖΟΛΗΣ ΚΑΙ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ

Ο Άκης Μάντζιος επιφύλαξε μία έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα - ήταν δεδομένο ότι ο Σάκιτς θα ξεκινούσε βασικός με βάση τις τελευταίες δομικές - καθώς επέλεξε τον Μπουσέ να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, αφήνοντας στον πάγκο τον Σιαμπάνη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία από την άλλη, επέλεξε ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μιχαηλίδη και Ίνγκασον, αφήνοντας στον πάγκο τους Βαρέλα Κρέσπο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Όσον αφορά στον Δικέφαλο η επιθετική του παρουσία δεν ήταν τόσο μεστή, τόσο ουσιαστική.

Ό,τι καλό προήλθε κυρίως είτε από τα πόδια του Τζόλη, είτε από του Ζίβκοβιτς.

Δύο φάσεις είχε ο πρώτος, τρεις ο δεύτερος. Δεν ήταν, ωστόσο, αρκετές για να φέρουν το γκολ για τον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι αρχικά σε μαρκάρισμα του Σούντγκρεν στον Τζόλη, αλλά αφού μίλησε με τον VAR και είδε ιδίοις όμμασι το μόνιτορ πήρε πίσω την απόφασή του και ζήτησε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Δικέφαλος από τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media σχολίασε ότι ο "ο Ολλανδός κάνει ό,τι μπορεί για να τινάξει το ματς στον αέρα".

Ο ΑΡΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Ούτε ο Άρης ήταν ιδιαίτερα καλός και μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Πασχαλάκης.

Οι κίτρινοι είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες που γεννησε ουσιαστικά το δίδυμο των Αργεντινών.

Φακούντο Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία είχαν τις προσπάθειες για τους γηπεδούχους.

Ο Άρης πήρε τη νίκη με την εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα και είναι αυτό που κρατά από το ντέρμπι.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ