STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΟΚ 0-0: Χ-αμένοι και οι δύο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

SUPERLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / - ( / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ με το 0-0 να μην ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά δεν πήραν τους βαθμούς που χρειάζονταν κόντρα στους φιλοξενούμενους που βρίσκονται πλέον στο -11 από τον Ολυμπιακό.

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής (20/2) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι, να έχουν περισσότερες και καλύτερες καλές στιγμές αλλά να βρίσκουν απέναντι τους έναν Πασχαλάκη που έσωσε την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις.

Από την άλλη η ομάδα του Λουτσέσκου που ήταν κουρασμένη και επηρεασμένη από το ταξίδι στη Δανία και το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ έδειχνε να έχει στο μυαλό της και τη ρεβάνς της Πέμπτης στην Τούμπα και για αυτό ο Λουτσέσκου έκανε κάποια διαχείριση στην ενδεκάδα του.

Το ισόπαλο 0-0 δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες βαθμολογικά. Οι μεν γηπεδούχοι πήραν έναν πόντο και είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την έκτη θέση που βρίσκεται ο ΟΦΗ και έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ που λίγη ώρα νωρίτερα είχε δει τον Ολυμπιακό να νικάει στο Βόλο πλέον είναι στο -11 από τους "ερυθρόλευκους".

Στις εξέδρες ο Μπούργος, με αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Ο Άρης έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι χωρίς τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του και με τον Χερμάν Μπούργος στην εξέδρα, με τον Αργεντινό προπονητή, να είναι έτοιμος να αναλάβει τους "κίτρινους". Ο Τόλης Τερζής παρέταξε μια ενδεκάδα με τους Κουέστα, Σάκιτς, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εντιαγέ, Ματίγια, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Σάσα, Καμαρά στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Δανία με τον Λουτσέσκου να επιλέγει και ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα να αφήνει στον πάγκο τον Κούρτιτς παρά το γεγονός ότι τον είχε στη διάθεση του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ρουμάνος επέλεξε να τον ρίξει στη μάχη στα τελευταία λεπτά του αγώνα μπας και πάρει κάτι καλό από την παρουσία του έστω και για ένα δεκάλεπτο.

Η ενδεκάδα του δικεφάλου αποτελούνταν από τους: Πασχαλάκη, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρα, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Ζίβκοβιτς και Άκπομ.

Θα μπορούσε να σκοράρει στο 3' ο Άρης

Ο Άρης θα μπορούσε να σκοράρει στο 3' όπου είχε διπλή ευκαιρία με τους Καμαρά και Εντιαγέ και μάλιστα την κλασικότερη στο παιχνίδι αλλά οι Πασχαλάκης και Μιχαηλίδης είχαν άλλη άποψη. Σε βαθιά μπαλιά στα αριστερά ο Καμαρά βγήκε ανενόχλητος μπήκε στην περιοχή με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να διώχνει με το ένα πόδι, η μπάλα πήγε στα δεξιά με τον Εντιαγέ να προσπαθεί να πλασάρει ουσιαστικά σε κενή εστία αλλά ο Μιχαηλίδης κατάφερε να βάλει το πόδι του και να διώξει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε και αυτός με διπλή ευκαιρία με πλασέ των Ζαμπά και Άκπομ στο 13' της αναμέτρησης με τη μπάλα στο πρώτο να αποκρούεται από σωτήριο τάκλιν του Γκάμα και στο δεύτερο να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη.

Στο 25 οι παίκτες του Τερζή είχαν μια ακόμη καλή στιγμή με τον Ματέο Γκαρσία να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Πασχαλάκη με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ σωτήρια.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή του ΠΑΟΚ όταν ο Σάστρε έκανε την επέλαση, έδωσε στον Άκπομ που γύρισε αλλά την ώρα που πήγε να πλασάρει ο Άγγλος επιθετικός δέχτηκε το τάκλιν και η μπάλα κόπηκε.

Οι γηπεδούχοι αν και έπαιζαν περισσότερο στην κόντρα και με βαθιές μπαλιές ήταν αυτοί που απείλησαν περισσότερο στο ματς καθώς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 12 τελικές, οι τέσσερις στην εστία και xgoals 1,43.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ναι μεν είχαν και αυτοί τις ίδιες τελικές, μία μόνο προς την εστία του Κουέστα και 0,49xgoals.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Απείλησε ξανά πρώτος ο Άρης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να απειλεί και πάλι όταν ο Καμαρά έπαιξε το 1-2 με τον Γκαρσία, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 56' με τον Μπίσεσβαρ να πασάρει στον Ζίβκοβιτς που του έδωσε ξανά τη μπάλα με τον Ολλανδό μέσο να σουτάρει λίγο έξω.

Ο Πασχαλάκης είχε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση στο 68' όταν σε κεφαλιά του Φαμπιάνο μετά από σέντρα του Μπερτόγλιο, έπεσε στη δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 79' όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ ο Κουέστα μπλόκαρε αλλά όχι σταθερά, η μπάλα πήγε αριστερά με τον Τσόλακ να γίνεται κάτοχος της, προσπάθησε να τη γυρίσει προς το ύψος του πέναλτι αλλά απομάκρυνε η άμυνα του Άρη.

Στα τελευταία λεπτά και με την είσοδο του Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ κράτησε τη μπάλα στα πόδια του, ανέβηκε ψηλά θέλοντας να πιέσει τον Άρη αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες.

Με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες μετά τη συμπλήρωση και των δύο λεπτών των καθυστερήσεων.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ