ΑΡΗΣ

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0 (8-9 πεν.)

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0 (8-9 πεν.)
Κόκε - Γκαρσία

Μέχρι τα μεσάνυχτα έπαιζαν Άρης και ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου hellas Online με τον δικέφαλο να παίρνει το εισιτήριο στα πέναλτι με 9-8! Απεβίωσε φίλος του Άρη

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος με αλάνθαστη αμυντική λειτουργία κατάφεραν με τον μοναδικό τους τρόπο να οδηγήσουν το παιχνίδι στα πέναλτι και να πάρουν την πρόκριση χάρις στον... Καράμπελα.
Ο αμυντικός του Άρη ήταν ο μοναδικός παίκτης των δύο ομάδων που αστόχησε στα πέναλτι (Σορλέν και Βιτόλο τα έστειλαν προς την εστία όμως τα εξουδετέρωσαν Χαλκιάς και Σηφάκης αντίστοιχα) και έδωσε την χαρά της πρόκρισης στον "αιώνιο" αντίπαλο.΄Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Καράμπελας ήταν ο πρώτος Έλληνας που εκτέλεσε πέναλτι για τον Άρη.

Όσο για τον αγώνα, το θέαμα για μια ακόμη φορά ήταν μετριότατο, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ελάχιστες και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως δεν κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ και αυτό του κόστισε ακριβά...

Oι κίτρινοι έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία του Παμπορίδη και ιδιαίτερα για την φάση στο 71ο λεπτό, όπου ο Κόκε φαίνεται να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Μάρκος Αντόνιο.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του δικεφάλου, είχαν σαν πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν, απείλησαν μόνο με αντεπιθέσεις, όμως τελικά πήραν την πρόκριση στην ρώσικη ρουλέτα.

Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου hellas online τον νταμπλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στην Τούμπα την προσεχή Τετάρτη (4/2).

*Δυσάρεστο γεγονός ο θάνατος ενός 35χρονου φιλάθλου του Άρη που υπέστη ανακοπή καρδίας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ".

Οι συνθέσεις των ομάδων


Άρης (Ιονάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Λέμπο, Γιάχιτς, Βιτόλο, Ρεγκέιρο (107' Μπατιόν), Χαβίτο (76' Κάμπορα), Γκαρσία, Κόκε, Λαμπριάκος (59' Κάλβο).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (35' Μπιζέρα), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Δάρλας, Ίβιτς (82' Αθανασιάδης), Βερόν, Γκαρσία (108' Μπαλάφας), Λίνο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς.

Ο αγώνας...

Μαζίνιο VS Σάντος

Με τον Σταύρο Λαμπριάκο να βρίσκεται για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα και με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ιονάρ Μαζίνιο στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Άρη και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Την εστία του Άρη υπερασπίστηκε ο Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λέμπο και Γιάχιτς, αριστερό μπακ ο Καράμπελας, δεξιά έπαιζε ο Νέτο, αμυντικά χαφ ήταν ο Γκαρσία με τον Βιτόλο, στο αριστερό άκρο ο Ρεγκέιρο, δεξί χαφ ήταν ο Χαβίτο, σε ελεύθερο δημιουργικό ρόλο ο Κόκε, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Λαμπριάκος.

Ίδιο σύστημα (4-4-1-1) επέλεξε και ο Φερνάντο Σάντος. Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ ήταν ο Χαλκιάς, σέντερ μπακ ήταν ο Μάρκος Αντόνιο με τον Μαλεζά, στα δεξιά ήταν ο Σνάουτσερ, αριστερά ο Δάρλας, αμυντικά χαφ ήταν οι Βερόν και Πάμπλο Γκαρσία, στο αριστερό άκρο ήταν ο Λίνο, δεξιά ο Σορλέν, στην γραμμή κρούσης ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν ο Ίβιτς.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Τα αμέτρητα καπνογόνα και χαρτάκια δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όμως καθυστέρησαν για λίγα λεπτά την σέντρα της αναμέτρησης.

Η έναρξη θύμιζε έντονα τον αγώνα τόσο της Κυριακής για το πρωτάθλημα, όσο και το πρώτο ματς του Κυπέλλου με τις σκληρές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα να χαρακτηρίζουν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες έδειχναν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και το θέαμα ήταν μετριότατο με ελάχιστες ευκαρίες μπροστά από τις εστίες.

Η πρώτη υποψία φάσης έγινε στο 11ο λεπτό όταν ο Ρεγκέιρο εκτέλεσε το κόρνερ όμως η κεφαλιά του Γιάχιτς δεν ανησύχησε τον Χαλκιά.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αποκτούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την άμυνα του Άρη και στο 23ο λεπτό έχασαν μάλιστα σημαντική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Συγκεκριμένα ύστερα από σέντρα του Μουσλίμοβιτς από αριστερά, ο Λίνο έκανε απευθείας την πάσα για τον Σορλέν που μπροστά από κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Σορλέν "ξύνπησε" τον Άρη


Η ευκαιρία του δικεφάλου αφύπνισε τους γηπεδούχους που ανέβασαν στροφές, είχαν την κυριαρχία του ματς, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις.

Οι κίτρινοι προσπαθούσαν κυρίως από στημένες φάσεις να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και σε μια τέτοια φάση ο Ρεγκέιρο, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πιο καλή ευκαιρία για τον Άρη έγινε στο 35' όταν ο Χαβίτο έκανε την κούρσα από τα δεξιά, πάσαρε στον Κόκε, όμως το σουτ του αρχηγού των κιτρίνων από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά.

Η πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν αλάνθαστη, όμως στο δημιουργικό κομμάτι οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, ήταν φανερό πως είχαν πρόβλημα.

Το σουτ του Ίβιτς έξω από την περιοχή στο 44ο λεπτό κατέληξε άουτ και το ημίχρονο τελείωσε με το δίκαιο σκορ... 0-0!

Όλα έδειχναν παράταση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, καθώς ο ρυθμός ήταν κάκιστος, όμως η μόνη διαφορά ήταν πως ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, η μπάλα παιζόταν κυρίως στην μεσαία γραμμή και φυσικά τα σκληρά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν.

Κίτρινη υπεροχή


Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκε στον Άρη, με τον Ρεγκέιρο να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα είχε την συνηθισμένη κατάληξη... πέρασε άουτ.

Στο 63' και πάλι ο Ρεγκέιρο έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία όταν έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Χαλκιάς με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Οκτώ λεπτά αργότερα (71') έγινε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ... Ο Κόκε μπήκε στην μεγάλη περιοχή και έπεσε στο έδαφος μετά από σπρώξιμο του Μάρκος Αντόνιο, όμως ο διαιτητής Παμπορίδης έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας προκαλώντας εκνευρισμό στο κίτρινο στρατόπεδο.

Τα λεπτά κυλούσαν και ο Ιονάρ Μαζίνιο βλέποντας το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του αποφάσισε να ρίξει στην μάχη το νέο "όπλο" της ομάδας του, τον Χαβιέ Κάμπορα.

Η απάντηση του Φερνάντο Σάντος ήταν άμεση καθώς στο 82' πέρασε τον Αθανασιάδη στην θέση του Ίβιτς και έτσι ο δικέφαλος έπαιζε πλέον με δύο επιθετικούς.

Ο Άρης είχε πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα και κυνηγούσε το γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν "κίνδυνος-θάνατος" στις αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια φάση λοιπόν (88') ο Σορλέν τροφοδότησε τον Λίνο που ανενόχλητος μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο ίδιο έργο θεατές


Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, με την κούραση και το άγχος να κυριεύουν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ο ρυθμός όσο περνούσαν τα λεπτά έπεφτε και η μοναδική ευκαιρία για το πρώτο μέρος της παράτασης ανήκε στον Άρη.

Στο 93ο λεπτό ο Κάλβο έκανε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ο Χαλκιάς αρχικά έδιωξε με υπερένταση ενώ στην συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κατάφερε να εξουδετερώσει και το πλασέ του Κάμπορα σώζοντας την εστία του από βέβαια παραβίαση.

Τα πόδια των ποδοσφαιριστών είχαν βαρύνει, δεν συνέβη το παραμικρό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Ο Καράμπελας έστειλε τον ΠΑΟΚ στους "8"


Κι αν στους δύο προηγούμενες αγώνες δεν μπήκε ποτέ η μπάλα στα δίχτυα, στην διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες τόσο του Άρη όσο και του ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα εύστοχοι με τους Σορλέν και Βιτόλο να χάνουν βέβαια την μάχη με τους Σηφάκη και Χαλκιά αντίστοιχα. Και ενώ ο Αθανασιάδης έβαλε την ομάδα του μπροστά με 9-8 ήταν σειρά του Καράμπελα να χτυπήσει το πέναλτι. Ο αμυντικός του Άρη έστειλε την μπάλα άουτ και "έδωσε" άθελα του την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.
To Live του αγώνα... από τον Ηλία Ευταξία
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Δάρλας, Ίβιτς, Βερόν, Γκαρσία, Λίνο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς
Η 11άδα των γηπεδούχων Άρης
Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Λέμπο, Γιάχιτς, Βιτόλο, Ρεγκέιρο, Χαβίτο, Γκαρσία, Κόκε, Λαμπριάκος
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Δυνατές μονομαχίες και αρκετά φάουλ στα πρώτα λεπτά.
11' Κόρνερ Άρης Γιάχιτς
Ο Ρεγκέιρο εκτέλεσε το κόρνερ αλλά η κεφαλιά του Γιάχιτς πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Χαλκιά.
15' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει το κέντρο και πιέζει τον Άρη χωρίς όμως να καταφέρνει να μπει στην περιοχή.
20' Σχόλιο
Η σειρά του Άρη να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά η αναμέτρηση συνεχίζεται χωρίς φάση μπροστά από τις δύο εστίες.
23' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Σορλέν
Ατομική ενέργεια του Μουσλίμοβιτς από τα δεξιά και σέντρα στον Λίνο ο οποίος τροφοδότησε τον επερχόμενο Σορλέν αλλά η κεφαλιά του τελευταίου από την μικρή περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.
27' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Δάρλας
28' Φάουλ Άρης Ρεγκέιρο
Ο Ρεγκέιρο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χαλκιά εκτελώντας απ' ευθείας το φάουλ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια
29' Κίτρινη κάρτα Άρης Λαμπριάκος
35' Ευκαιρία Άρης Κόκε
Ο Χαβίτο έκανε την κούρσα και δημιούργησε χώρους αλλά το σουτ του Κόκε από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Χαλκιάς.
35' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπιζέρα στη θέση του Σνάουτνερ.
43' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίβιτς
44' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Ίβιτς
Ο Ίβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Νέτο πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
45' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
45' Σχόλιο
Οπαδός του Αρη δέχτηκε μαλάξεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου
46' Λήξη ημιχρόνου
51' Κίτρινη κάρτα Άρης Ρεγκέιρο
53' Κίτρινη κάρτα Άρης Νάτσο Γκαρσία
54' Σουτ Άρης Ρεγκέιρο
Μετά από φάση διαρκείας λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ η μπάλα έφτασε στον Ρεγκέιρο που προσπάθησε να σκοράρει με βολ πλανέ αλλά η μπάλα πέρασε πανω από τα δοκάρια του Χαλκιά.
59' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Κάλβο στη θέση του Λαμπριάκου
63' Σουτ Άρης Ρεγκέιρο
Ο Ρεγκέιρο έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε αιφνιδιάζοντας τον Χαλκιά που σταμάτησε αρχικά την μπάλα με τα πόδια και στη συνέχεια τη μπλόκαρε.
72' Σχόλιο
Ο Παμπορίδης απέβαλε τον Κολτσίδα από τον πάγκο του Άρη.
76' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Κάμπορα στην θέση του Χαβίτο
81' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Σορλέν
82' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Αθανασιάδης στη θέση του Ίβιτς
87' Κεφαλιά Άρης Κόκε
Ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Χαλκιά.
88' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Σορλέν
Ο Σορλέν μετά από εξαιρετική πάσα του Λίνο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σούταρε άουτ.
90' Λήξη αγώνα
Ο αγώνας οδηγείται σε παράταση.
90' Σχόλιο
Ο 35χρονος φίλαθλος του Άρη πέθανε στο νοσοκομείο Αχέπα από ανακοπή καρδιάς.
91' Έναρξη παράτασης
93' Ευκαιρία Άρης Κάλβο
Ο Τόνι Κάλβο έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή αλλά ο Χαλκιά έδιωξε στην γωνία του με το ένα χέρι.
103' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπιζέρα
105' Λήξη ημιχρόνου
106' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
107' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Μπατιόν στη θέση του Ρεγκέιρο
108' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπαλάφας στη θέση του Γκαρσία
109' Κίτρινη κάρτα Άρης Μπαλάφας
120' Λήξη παράτασης
Η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι.
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
0-1
121' Πέναλτι Άρης Κάμπορα
1-1
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Λίνο
1-2
121' Πέναλτι Άρης Κάλβο
2-2
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Μπιζέρα
2-3
121' Πέναλτι Άρης Μπατιόν
3-3
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Σορλέν
3-3
121' Πέναλτι Άρης Βιτόλο
3-3
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Βερόν
3-4
121' Πέναλτι Άρης Λέμπο
4-4
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Μάρκος Αντόνιο
4-5
121' Πέναλτι Άρης Γιάχιτς
5-5
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Δάρλας
5-6
121' Πέναλτι Άρης Νάτσο Γκαρσία
6-6
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Μαλεζάς
6-7
121' Πέναλτι Άρης Νέτο
7-7
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Μπαλάφας
7-8
121' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
121' Πέναλτι Άρης Κόκε
8-8
121' Πέναλτι ΠΑΟΚ Αθανασιάδης
8-9
121' Πέναλτι Άρης Καράμπελας
8-9






















































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ