ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON

Άρης - Νίκη 3-0: Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ τον φέρνουν με το 1.5 πόδι στους "4"

Άρης - Νίκη 3-0: Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ τον φέρνουν με το 1.5 πόδι στους "4"
INTIME SPORTS

Ο Άρης ήταν καλύτερος από τη Νίκη δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο δεύτερο μέρος, όμως πήρε καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση στις καθσυτερήσεις. Ο Νταρίντα άνοιξε το σκορ στο 58', ο Τσέχος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 90+3' και ο Σουλεϊμάνοφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90+6'.

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τη διαφορά ποιότητας που είχε κόντρα στη Νίκη και πίεσε σθεναρά τους Θεσσαλούς, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία και ο Γκαραβέλης κράτησαν όρθια την ομάδα του Βόλου για 58 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Άκη Μάντζιου σκόραρε με τον Νταρίντα (1-0).

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου συνέχισαν να πιέζουν και στις καθυστερήσεις βρήκαν άλλα δύο γκολ με τον Νταρίντα και τον Σουλεϊμάνοφ και έβαλαν γερές βάσεις για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, επικρατώντας 3-0.

Το γκολ των κίτρινων ήρθε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Σουλεϊμάνοφ. Ο Ρώσος έκανε το σουτ με τον Γκαραβέλη να τον σταματά, αλλά τον Νταρίντα να παίρνει το ριμπάουντ. Ο Τσέχος σκόραρε από κοντά και ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, όμως το γκολ μέτρησε μέσω VAR.

Το δεύτερο γκολ του Τσέχου ήρθε μετά από υπέροχη σέντρα του Σαβέριο από τα αριστερά και ωραία κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας.

Τρία λεπτά μετά ο Σουλεϊμάνοφ έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και με ένα απίθανο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του εξαιρετικού Γκαραβέλη.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε έξι μέρες στο Πανθεσσαλικό, με τη μονομαχία τους να ανοίγει τον χορό των ρεβάνς της προημιτελικής φάσης.

Η Νίκη άντεξε την πίεση του Άρη στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό με τον Άρη να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Νίκη να περίμενε στο δικό της μισό.

Η πρώτη απειλή των παικτών του Μάντζιου ήταν στο 9' με το ψιλοκρεμαστό σουτ του Μορόν το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκαραβέλης. Δύο λεπτά μετά ο Ισπανός φορ είχε μια ακόμα τελική, αλλά και πάλι ο Γκαραβέλης τον σταμάτησε.

Ο Άρης συνέχισε να απειλεί με τον Μορόν στο 23ο λεπτό, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Γκαραβέλης τον σταμάτησε. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει για πρώτη φορά, αλλά η προσπάθεια του Λίταινα είχε απάντηση από τον Κουέστα.

Στο 32' ο Νταρίντα πέτυχε γκολ, όμως μετά από εξέταση στο VAR, το γκολ δε μέτρησε για οφσάιντ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη ενέργεια του πρώτου μέρους.

Ο Νταρίντα έδωσε τη λύση και ο Άρης το καθάρισε στις καθυστερήσεις

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με τη Νίκη να προσπαθεί να εξουδετερώσει τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Άρη.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να απειλήσουν διαρκώς τα καρέ του Γκαραβέλη με πιο αξιοσημείωτη αυτή με το πλασέ του Μορόν, όμως ο Έλληνας κίπερ επενέβη σε αυτή τη φάση όπου χρειάστηκε μέχρι και το 58ο λεπτό, όταν ο Νταρίντα άνοιξε από κοντά το σκορ με τον βοηθό να το ακυρώνει για οφσάιντ, αλλά να μετράει μέσω VAR.

Στο 63' ήταν η σειρά του Σαβέριο να απειλήσει, αλλά το ωραίο σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Νταρίντα.

Τη σκυτάλη των ευκαιριών πήραν ο Μορόν με δύο σουτ στο 70' και το 78'. Η Νίκη Βόλου μπόρεσε να "παγώσει" τον Άρη από το 80' μέχρι και το 90', όμως οι Θεσσαλονικείς στις καθυστερήσεις κατάφεραν να σκοράρουν.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια (46’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (46’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (57’ Ζαμόρα), Φετφατζίδης (46’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο, Μορόν.

Νίκη: Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Λίταινας (57’ Λέο Ριμπέιρο), Κρητικός (72’ Ναά), Πολίτης (83’ Τοπαλίδης), Τζιώρας (57’ Παναγιωτίδης, 83’ Βουκελάτος).

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των προημιτελικών:

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

  • Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ 0-4 (9' Νάσμπεργκ, 23' Σάστρε, 69' Αντόνιο, 78' Ζίβκοβιτς)

Τρίτη 23 Ιανουαρίου

  • ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2 (47' Μπάκιτς / 19' Πέδρο, 90+4' Καρέλης)

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

  • Άρης - Νίκη Βόλου 3-0 (58', 90+3' Νταρίντα, 90+6' Σουλεϊμάνοφ)
  • 21:00 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος / COSMOTE SPORT 1HD

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων

Τρίτη 30 Ιανουαρίου

  • 19:00 Νίκη Βόλου - Άρης

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

  • 17:00 Παναιτωλικός - ΟΦΗ
  • 19:00 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
  • 21:00 ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • 1. Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός / Ατρόμητος
  • 2. ΟΦΗ / Παναιτωλικός - Άρης / Νίκη

Ο τελικός

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ