ΑΡΗΣ

Άρης, μεταγραφές: Ανακοίνωσε και τον Ματαρίτα που υπέγραψε για τρία χρόνια

Ο Ματαρίτα κατά την ανακοίνωση του από τον Άρη
Ο Ματαρίτα κατά την ανακοίνωση του από τον Άρη INTIME SPORTS

Τρίτη μεταγραφή για τον Άρη σε μια μέρα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανακοινώνει και τη συμφωνία της με τον Ρονάλντ Ματαρίτα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Μεταγραφικός οργασμός στον Άρη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανακοινώνει την απόκτηση και του Ρονάλντ Ματαρίτα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Μετά τους Πάβισιτς και Χουτεσιώτη ήρθε και η σειρά του Ματαρίτα να υπογράψει και να ανακοινωθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ronald Matarrita για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Ronald Alberto Matarrita Ulate, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1994 στο Σαν Ραμόν της Κόστα Ρίκα και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο στην LD Alajuelense.

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη χώρα του, η New York City του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στις Η.Π.Α. τον Ιανουάριο του 2016.

Η παρουσία του εκεί ήταν σημαντική και μετά από 121 παιχνίδια (4 γκολ, 9 ασίστ) στη Νέα Υόρκη, η FC Cincinnati τον αγόρασε τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Ματαρίτα κατά την ανακοίνωση του από τον Άρη
Ο Ματαρίτα κατά την ανακοίνωση του από τον Άρη INTIME SPORTS


Δύο χρόνια αργότερα ο κύκλος του 28χρονου διεθνή αμυντικού στην Αμερική έκλεισε, με την SK Dnipro-1 να τον φέρνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον περασμένο Γενάρη.

Ο Ronald Matarrita έχει αγωνιστεί ως διεθνής με όλα τα αναπτυξιακά τμήματα της εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκα, ενώ αποτελεί εδώ και χρόνια σημαντικό μέλος της εθνικής ανδρών (54 συμμετοχές, 3 γκολ).

«Μια καινούργια πρόκληση στην καριέρα μου»

Στις πρώτες του δηλώσεις στο arisfc.com.gr, ο Ronald Mataritta, τόνισε:

"Ο ΑΡΗΣ είναι μια καινούργια πρόκληση στην καριέρα μου και πραγματικά ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία με την καινούργια μου ομάδα.

Μίλησα με φίλους μου που έπαιξαν στην Ελλάδα, όπως ο Κάμπελ, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και ο Νούνιες στη Λαμία και με προέτρεψαν να έρθω στον ΑΡΗ. Μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα, τους φιλάθλους της και την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στην έδρα μας.

Περιμένω, λοιπόν, να τη ζήσω από κοντά. Φυσικά έκανα και εγώ τη δική μου έρευνα και δεν ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση να έρθω στον ΑΡΗ.

Έχω αγωνιστεί στο MLS και στην Ουκρανία και τώρα στην Ελλάδα. Μου αρέσει να υπάρχει πίεση γιατί μέσα από την πίεση βελτιώνεσαι και στον ΑΡΗ είναι λογικό να υπάρχει πίεση γιατί είναι μεγάλο κλαμπ.

Οι φίλαθλοί μας να είναι βέβαιοι ότι θα δουν έναν παίκτη που θα δίνει το 100% και θα τιμήσει τη φανέλα του ΑΡΗ.

Όσο για τους στόχους μας, πρώτος μας στόχος χρονικά είναι οι αγώνες του Europa Conference League. Οι φιλοδοξίες μου είναι υψηλές και θέλω να μπούμε στους ομίλους. Έχουμε την ποιότητα και με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θέλω να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Να πάμε τον ΑΡΗ πιο ψηλά από πέρυσι και μακάρι με τον ΑΡΗ να πανηγυρίσω έναν τίτλο".

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ