STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Λαμία 3-1: Την καθάρισε σε τέσσερα λεπτά και πήρε ένα ακόμη τρίποντο

Ο Σουλεϊμάνοφ πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Άρης κόντρα στη Λαμία
Ο Σουλεϊμάνοφ πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Άρης κόντρα στη Λαμία INTIME SPORTS

Ο Άρης με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα μέσα σε τέσσερα λεπτά με τρεις διαφορετικούς σκόρερ νίκησε τη Λαμία με 3-1 και συνεχίζει νικηφόρα στα playoffs της Stoiximan Super League. Μείωσαν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι με τον νεαρό Κοντονίκο.

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Λαμία αλλά πιο εύστοχος στο δεύτερο 45λεπτο όπου κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και συγκεκριμένα μέσα σε τέσσερα λεπτά, από το 55 έως το 59' και μάλιστα με τρεις διαφορετικούς σκόρερ για να φτάσει στη νίκη με 3-1 και να κάνει το δύο στα δύο στα playoffs της Stoiximan Super League.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο τέλος της αναμέτρησης με τον νεαρό Κοντονίκο που πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Λαμίας και το χάρηκε παρά την ήττα της ομάδας του.

Τα xgoals της αναμέτρησης Άρης - Λαμία
Τα xgoals της αναμέτρησης Άρης - Λαμία SPORT24/OPTA

Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την ψυχολογία στα ύψη και ξεκούραστοι από τη διακοπή πήραν στο παιχνίδι αρκετά δυνατά, είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι και έψαξαν από τα πρώτα λεπτά το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε 21 τελικές με τον Μορόν να έχει τις πέντε εξ αυτών ενώ οι εννιά ήταν στην εστία την ώρα που η Λαμία αν και απείλησε 11 φορές είδε μόνο το γκολ του Κοντονίκου να είναι η μοναδική τελική της στην εστία.

Η πρώτη φάση των γηπεδούχων ήρθε στο 7' όταν ο Μορόν απέφυγε όμορφα τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Κοσέλεφ να διώχνει σε κόρνερ. Ενώ στο 15' και πάλι ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε το σουτ του Σουλεϊμάνοφ μέσα από την περιοχή. Στο 31' το σουτ που επιχείρησε ο Νταρίντα εκτός περιοχής έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοσέλεφ.

Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο πρώτο μέρος στο 41' όταν ο Τσιλούλης βγήκε από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά στα αριστερά προς τον αφύλαχτο Μάλτσι ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα σουτ του Ανσαριφάρντ το οποίο έφυγε εκτός της εστίας του Κοσέλεφ.

Τρία γκολ σε τρεις επιθέσεις, σε τέσσερα λεπτά

Ο Άρης συνέχισε και στο δεύτερο μέρος να έχει την υπεροχή και να ψάχνει το γκολ. Ο Μορόν απείλησε στο 53' με το σουτ να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοσέλεφ.

Από το 55' και μετά όμως οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Αρχικά η μπάλα έφτασε στον Σουλεϊμάνοφ στα δεξιά της περιοχής, την έφερε στο αριστερό, έκανε το πλασέ στην απέναντι γωνία για το 1-0 του Άρη.

Με τη σέντρα οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα, ο Μορόν έδωσε στον Μανού Γκαρθία που έκανε το σουτ με το δεξί και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0 του Άρη.

Και στο 59' σε σέντρα από τα αριστερά ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Μπράμπετς ο οποίος με διπλή προσπάθεια κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα να γράψει το 3-0 και να "καθαρίσει" τη νίκη και το τρίποντο για τους γηπεδούχους.

Μείωσε η Λαμία στο φινάλε

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές για να δώσει ανάσες στους παίκτες του ενώ η Λαμία έψαξε μέχρι το τέλος το γκολ της νίκης και το βρήκε. Το πέτυχε στο 89' με τον νεαρό Κοντονίκο ο οποίος από κοντά και με όμορφη προβολή νίκησε τον Κουέστα για να μειώσει σε 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Άρης - Λαμία
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Άρης - Λαμία SPORT24/OPTA

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Φαμπιάνο (79' Ρόουζ)Μπράμπετς, Εμβοντό (64' Βερστράτε), Νταρίντα, Γκαρθία (74' Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (64' Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46' Σαβέριο), Μορόν

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (67' Τζανδάρης), Σλίβκα (67' Τόσιτς), Στάνκο (67' Λέικ), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (67' Σαντάνα), Μάλτσι (84' Κοντονίκος).

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Παντελή Διαμαντόπουλο αναλύουν τα σπουδαία ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, ενώ οι Βαγγέλης Αρναούτογλου και Μάνος Ναβροζίδης μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από την OPAP Arena.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ