ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρης - Λαμία 0-0: Μπλόκαραν οι κίτρινοι, όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας.
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία INTIME

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία, με την ομάδα του Γρηγορίου να μπλοκάρει τους κίτρινους. Όλα ανοιχτά για την πρόκριση.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία, με την πρώτη αναμέτρηση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας να λήγει 0-0. Οι κίτρινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όμως δεν βρήκαν το γκολ, ενώ στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός με τη Λαμία να βγάζει ενέργεια και να κρατάει το μηδέν.

Πλέον, η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στον δεύτερο αγώνα στο Αθανάσιος Διάκος. Θυμίζουμε πως ο νικητής αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό ή την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τους πράσινους να έχουν προβάδισμα 4-0.

Ο Άρης την υπεροχή, αλλά χωρίς το γκολ

Το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Όμως γρήγορα, ο Άρης ήταν εκείνος που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Κρατούσε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, με κύριο πεδίο δράσης του να είναι από τα δεξιά, με τον Σούντγκρεν να κάνει ανεβάσματα. Στο 8' ο Φαμπιάνο με μακρινό σουτ... χτύπησε την πόρτα του Σαράνοβ που απέκρουσε.

Οι κίτρινοι προσπαθούσαν με αρκετά σουτ, πολλά από αυτά εκτός περιοχής, να βάλουν προβλήματα στον Σαράνοβ, ο οποίος όποτε χρειαζόταν έδιωχνε. Στο 45ο λεπτό οι κίτρινοι είχαν μία πολύ καλή στιγμή. Ο Σούντγκρεν γύρισε τα δεξιά, ο Σάσα άφησε την μπάλα να περάσει, ο Γκάμα που ακολουθούσε πήρε το σουτ, με τον κίπερ της Λαμίας να διώχνει σε κόρνερ ακόμη μία φορά.

Ο Άρης τελείωσε το πρώτο μέρος με έντεκα τελικές, ενώ η Λαμία δεν μπορούσε να απειλήσει. Πρώτο της μέλημα ήταν κυρίως να κρατήσει το μηδέν.

Έπεσε ο ρυθμός στο β' μέρος και έμεινε το μηδέν

Με τον... αέρα του πρώτου μέρος, ο Άρης προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και στο β' μέρος. Στο 51ο λεπτό ο Σάσα έκανε το σουτ με το αριστερό με την μπάλα να περνάει άουτ. Η Λαμία, μετά το πρώτο πεντάλεπτο, κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, ώστε να πάρει ανάσες από την πίεση του Άρη.

Οι κίτρινοι έχασαν και τον τερματοφύλακά τους, τον Κουέστα, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα αφήνοντας τη θέση του στον Ντένις, ο οποίος στο 71' δέχθηκε επίσης τις πρώτες βοήθειες. Ο Άρης δεν είχε την ίδια απόδοση με το πρώτο μέρος. Στο 68' ο Σούντγκρεν είχε μία τελική, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός έως το φινάλε. Η Λαμία έβγαζε περισσότερη ενέργεια, ενώ ο Άρης δεν φαινόταν ικανός να βρει λύση στον αγωνιστικό χώρο. Στο 90+8' ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λόπεθ στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια ο Σάσα αστόχησε παίρνοντας το ριμπάουντ. Έτσι, το 0-0 έμεινε έως το φινάλε.

ΑΡΗΣ: Κουέστα (60' Ντένις), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Λούμορ, Σούντγκρεν, Σάσα, Τζέγκο (60' Εντιαγέ), Γκάμα (60' Γκαρσία), Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Μάνος

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νούνιες (90+4' Αντέτζο), Καραμάνος (71' Μπαγκουρά), Ρόμανιτς, Ταϊρόν (64' Τζανδάρης), Αραμπούλι

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  1. Παναθηναϊκός ή Αναγέννηση Καρδίτσας - Άρης ή Λαμία
  2. ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Παναιτωλικός ή Ολυμπιακός

Το ζευγάρι του τελικού

  • Νικητής ημιτελικού 1 - Νικητής ημιτελικού 2
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΗΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ