ΑΡΗΣ

Άρης: Φόρος τιμής στη μνήμη του Άλκη από ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες, στο ματς με τον Ολυμπιακό

Άρης: Φόρος τιμής στη μνήμη του Άλκη από ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες, στο ματς με τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Έναν χρόνο μετά από τον χαμό του Άλκη οι άνθρωποι με οπτικές αναπηρίες θα αποδώσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο νεαρό, περπατώντας από το σημείο της δολοφονίας του ως το "Βικελίδης" όπου θα εισέλθουν στο γήπεδο μαζί με παίκτες του Άρη και του Ολυμπιακού.

Η δολοφονία του Άλκη είναι κάτι που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι του Άρη δεν τον ξεχνούν. Μάλιστα, ενόψει του δεύτερο προημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον Ολυμπιακό, θα αποδωθεί φόρος τιμής στον αδικοχαμένο φίλο των κιτρίνων" με έναν ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο, μέσω μίας πρωτοβουλίας στην οποία θα πάρουν μέρος μέλη της κοινότητας των ανθρώπων με οπτικές αναπηρίες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Άρη:

"ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ, ένα χρόνο μετά". Οι άνθρωποι με οπτικές αναπηρίες θα είναι εκεί...

Στο χώρο της τραγωδίας θα αποτιμήσει φόρο τιμής, στη θλιβερή επέτειο, η κοινότητα των ανθρώπων με οπτικές αναπηρίες. Μια ακόμα βιωματική εμπειρία, όχι δυστυχώς για το πραγματικό ποδόσφαιρο στο χόρτο, θα πραγματοποιηθεί αύριο (25/01).

Ο δέκα φορές Παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταιγανίδης (κολυμβητής του ΑΡΗ και του Ολυμπιακού), ο Χρήστος Κορομηλάς με τις παγκόσμιες διακρίσεις μέλος του Δ.Σ.ΕΑΟΜ-ΑμΕΑ και του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, η οργάνωση "ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΩΝ Ελλάδας" και χειριστές τους, ο Στρατής Έγγλέζος στέλεχος της εθνική Ελλάδας Τυφλών στο ποδόσφαιρο (ο πρώτος στον Σχολιασμό Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής ΑDeC)))livex-EXEDRAMark στο Κλ. Βικελίδης) θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Άλκη.

Θα περπατήσουν από το σημείο θυσίας μέχρι το γήπεδο, θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μαζί με ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ και του Ολυμπιακού και βιωματικά θα ζήσουν από τον αγωνιστικό χώρο το συναίσθημα των ποδοσφαιριστών.

Μια ακόμα βιωματική εμπειρία στη μεθοδολογία Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής περιγραφής ΑDeC)))livex-EXEDRAMark μαζί με μια πορεία ανείπωτης στεναχώριας και σεβασμού.

Η βία είναι τυφλή, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Άλκης Καμπανός ένας χρόνος. Ένα άλλο ποδόσφαιρο είναι εφικτό.

Mόνιμες και συστηματικές δράσεις προσβασιμότητας-συμπεριληπτικότητας

Οι δράσεις που "τρέχει" η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τη σεζόν 2022-2023 σχετικά με την προσβασιμότητα και συμπεριληπτικότητα έχουν σκοπό να κάνουν το ποδόσφαιρο προσβάσιμο, ανοικτό και φιλικό σε όλους με συστηματικές κινήσεις και δράσεις, που έχουν μονιμότητα και είναι πρακτικά εφαρμόσιμες.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω projects:

1. ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ στο Κλ. Βικελίδης – δεύτερη σερί χρονιά για ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες. Βραβευμένη μέθοδος "ADeC)))livex". Σταθερά στα παιχνίδια της Super league.

2. "1+1 ACCESο" Διευκόλυνση σε ανθρώπους με θέματα οπτικής αναπηρίας για πρόσβαση προσέλευση στο γήπεδο. Σε κάθε οπτικά ανάπηρο που συνοδεύεται αυτός και ο συνοδός του εισέρχονται δωρεάν.

3. "ARIS in the Community"-ευθυγράμμιση της γειτονιάς του Κλ. Βικελίδης σε θέματα προσβασιμότητας κυρίως στα μαγαζιά εστίασης, με χρήση εργαλείων και μεθόδων τεχνολογίας 4.0.

4. "Θεσμός ΑCCESo". Yπεύθυνος ισότιμης αλυσίδα προσβασιμότητας. Εκπαίδευση, αξιολόγηση. Καινοτόμος θεσμός.

5. Μικρο-Μάκρο Ισότιμες Αλυσίδες Προσβασιμότητας ("κίτρινα ρυάκια"). Ολοκληρωμένη προσέγγιση της προσβασιμότητας, καταγραφές, σχετικές ενέργειες, προγραμματισμός δράσεων σε εμπλεκόμενα μέρη.

Όλες οι δράσεις είναι ανηρτημένες σε σχετική πλατφόρμα καλών πρακτικών σχετικά με τους 17 στόχους αειφορίας των Hνωμένων Εθνών. Οι δράσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με τον οργανισμό "Νoriaki Κano laboratories" με εργαλεία, μεθόδους και πρακτικές με ευρωπαϊκές διακρίσεις.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ