ΑΡΗΣ

Άρης - Αμβούργο 3-4: Ήττα για τους κίτρινους στο πρώτο χορταστικό φιλικό στην Αυστρία

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στο Αμβούργο
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στο Αμβούργο EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης στάθηκε καλά στα πρώτα 45 λεπτά κόντρα στο Αμβούργο, όμως έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 4-3. Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Πίρσμαν οι σκόρερ για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος. Ντεμπούτο με αυτογκόλ για τον Βέλγο ακραίο αμυντικό, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ντιόπ, αν και έπαιξε μόλις με μισή προπόνηση.

Ο Άρης ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό στην Αυστρία από το Αμβούργο με 3-4. Οι κίτρινοι έδειξαν καλά πράγματα στο πρώτο 45λεπτο, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των Γερμανών που έπαιζαν αρκετά ψηλά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έμειναν από δυνάμεις και ηττήθηκαν. Στη μόλις τρίτη μέρα προετοιμασίας τους στην Αυστρία, έδειξαν θετικά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσουν μέχρι την 21η Ιουλίου.

Για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος ντεμπούτο έκαναν τα μεταγραφικά αποκτήματα των κίτρινων. Ο Μάρβιν Πίρσμαν έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας γκολ και αυτογκόλ, ενώ ο Ντιόπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 51', αντί του τραυματία Ντουκουρέ, δείχνοντας ότι θέλει ακόμα χρόνο για να είναι έτοιμος, μιας και έκανε μόλις μισή προπόνηση για την ομάδα του. Ο Ντουκουρέ είναι μια σημαντική απώλεια για τον Άρη, με δεδομένο ότι άπαντες είναι σημαντικοί στο ρόστερ των κίτρινων αυτή τη στιγμή.

Πολλά γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος υπήρχαν ελάχιστες καλές στιγμές, παρ' όλα αυτά κατάφεραν να "σημειωθούν" πέντε γκολ. Οι δύο ομάδες βρήκαν γκολ στις πρώτες τους τελική τους στο ματς. Ο Άρης βρήκε γκολ από ατομικά λάθη των κίτρινων, ενώ κατά κύριο λόγο περίμενε το Αμβούργο που είχε την κατοχή της μπάλα και πίεζε διαρκώς την εστία των κίτρινων, που στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος.

Στο τρίτο λεπτό οι κίτρινοι βρήκαν δίχτυα με τον Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός έκλεψε την μπάλα από αντίπαλό του κοντά στην αντίπαλη περιοχή και ενώ ο κίπερ Ραμπ, ήταν εκτός εστίας, με αποτέλεσμα να σκοράρει προ κενής εστίας. Τέσσερα λεπτά μετά το Αμβούργο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γκλάτζελ από κοντά, έπειτα από γύρισμα του Κίτελ, που έκανε επέλαση από τα αριστερά.

Τρία λεπτά μετά ο Άρης πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ραμπ να κάνει λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μαντσίνι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σκόραρε και αυτός προ κενής εστίας, αφού ο αντίπαλος κίπερ γλίστρησε εκτός περιοχής και έχασε την μπάλα από τον Μαντσίνι.

Ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο 13ο λεπτό. Οι Γερμανοί έφεραν εκ νέου το παιχνίδι σε ισοπαλία στο 22'. Έπειτα από βαθιά μπαλιά στη μεσαία γραμμή, ο Πίρσμαν δεν συννεοήθηκε με τον Κουέστα, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, από τον Βέλγο ακραίο αμυντικό.

Ο Πίρσμαν εξιλεώθηκε για το λάθος του στο 35'. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Πίρσμαν νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο στο δεύτερο δοκάρι και με σκαστή κεφαλιά έκανε το 3-2.

Οι παίκτες του Μπούργος έφτασαν κοντά στο 4-2 λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ιτούρμπε έφυγε στην αντεπίθεση και τροφοδότησε τον Μαντσίνι, ωστόσο το σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στην κίνηση πέρασε λίγο άουτ.

"Έσβησε" ο Άρης στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης έριξε κατακόρυφα την απόδοσή του, με τους Γερμανούς να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι είναι πιο έτοιμοι από τους κίτρινους. Ο Τιμ Βάλτερ άλλαξε όλη την ενδεκάδα και αυτό βοήθησε την ομάδα του να εμφανιστεί με μεγαλύτερη φρεσκάδα.

Οι Γερμανοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Μάισνερ, έπειτα από ωραίο γύρισμα του Κενινγκσντέφερ από τα αριστερά στο 57'. Δύο λεπτά μετά το Αμβούργο έφερε τούμπα το ματς, σε μια ακόμα ολιγωρία του Άρη. Ο Αμαέτσι έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ανενόχλητος έφτασε μέχρι την περιοχή του Σιαμπάνη και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Βάλτερ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και είχαν δύο δοκάρια σε τρία λεπτά. Στο 61' ο Οπόκου έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Κενινγκσντέρφερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σιαμπάνη, ο οποίος έμεινε άγαλμα. Στο 63' ο Βούκσοβιτς βρήκε κενό χώρο και από μακρινή απόσταση δοκίμασε έναν κεραυνό, ο οποίος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Ο Άρης προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 64' με μια έμπνευση του Μαντσίνι από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Αμβούργου δεν "τσιγκουνεύτηκαν" στα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα, πλην του Εμπακατά, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 51', να χτυπήσουν και οι Πάλμα και Εμπακατά, οι οποίοι συνέχισαν το παιχνίδι κανονικά. Στο τελευταίο κομμάτι έγιναν λίγες καλές φάσεις, μιας και ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα το 3-4 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Η ενδεκάδα του Άρη: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Γκαρσία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα, Χατζηιωάννου.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Σιαμπάνης, Παναγίδης, Μαρμαρίδης, Ντιόπ, Χαΐροβιτς, Ασλανίδης.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ