COPA AMERICA

Αργεντινή - Κολομβία 3-2 πεν. (1-1): Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έστειλε στον τελικό την "αλμπισελέστε"

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ πανηγυρίζει μαζί με τον Λεάντρο Παρέδες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι, ανάμεσα σε Αργεντινή και Κολομβία
Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ πανηγυρίζει μαζί με τον Λεάντρο Παρέδες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι, ανάμεσα σε Αργεντινή και Κολομβία © 2021 ANDRE PENNER /AP IMAGES

Η Αργεντινή επικράτησε της Κολομβίας 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια), με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να αποκρούει τρία πέναλτι και να χαρίζει στην "αλμπισελέστε" την πρόκριση στον τελικό του Copa America. Λαουτάρο Μαρτίνες και Λουίς Ντίαζ οι σκόρερ των δύο τερμάτων.

Η Αργεντινή επικράτησε με 3-2 της Κολομβίας στα πέναλτι, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Copa America, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στο Μαρακανά (11/07, 03:00).

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 4ο λεπτό ήταν για λογαριασμό των Αργεντινών. Έπειτα από γλυκιά σέντρα του Μέσι,ο Λαουτάρο Μαρτίνες απείλησε με κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά μετά, οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν εκ νέου, με τον φορ της Ίντερ αυτή τη φορά να βρίσκει δίχτυα με ωραίο πλασέ και να βάζει την ομάδα του από νωρίς σε θέση οδηγού.

Οι "καφετέρος' αντέδρασαν άμεσα και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κουαδράδο απείλησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο 8', με τον κίπερ της Άστον Βίλα να δείχνει τα αντανακλαστικά του. Οι παίκτες του Ρουέντα έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι σε δύο περιπτώσεις.

Αρχικά ο Μπάριος στο 37' με σουτ από την άκρη της περιοχής την έστειλε στο δεξί δοκάρι, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γέρι Μίνα με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κουαδράδο την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρτίνες.

Οι Κολομβιανοί πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 61'. Ο Κάρντονα με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Λουίς Ντίας στην πλάτη της άμυνας των Αργεντινών με τον 24χρονο μέσο της Πόρτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, παρά την ασφυκτική πίεση του Πετσέλα και παρόλο που επιχείρησε το σουτ από πολύ πλάγια θέση.

Ο Λαουτάρο έχασε τεράστια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και να λυτρώσει τους Αργεντινούς, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρίας, ενώ τρία λεπτά μετά οι παίκτες του Σκαλόνι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα του Σάντσες πάνω στον Οταμέντι, με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.

Στο 81' ήρθε η σειρά του Μέσι να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ντι Μαρία τον τροφοδότησε στην περιοχή και ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής, αφού γύρισε το κορμί του και βρήκε τη θέα της εστίας, επιχείρησε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Οσπίνα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Πάουλ προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα, αλλά η προσπάθειά του αποκρούστηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Το 1-1 παρέμεινε μετά και το πέρας της παράτασης, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία η ομάδα του Σκαλόνι κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έπιασε τα πέναλτι των Σάντσες, Μίνα και Κάρντονα και σε συνδυασμό με τις εύστοχες εκτελέσεις των Μέσι, Παρέδες και Λοαυτάρο Μαρτίνες (αστόχησε ο Ντε Πάουλ) εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό.

Κολομβία: Οσπίνα, Μουνιός, Μίνα, Σάντσες, Τεσίγιο (46’ Φάμπρα), Κουαδράδο, Μπάριος, Κουέγιαρ (46’ Τσάρα), Λουίς Ντίας, Μπόρε (46’ Καρντόνα), Σαπάτα.

Αργεντινή: Μαρτίνες, Μολίνα (46’ Μοντιέλ), Πετσέλα, Οταμένδι, Ταλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Γκουίδο Ροντρίγκες, Λο Σέλσο (57’ Παρέδες), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Νίκο Γκονζάλες (67’ Ντι Μαρία).

TAGS COPA AMERICA ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ