ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αργεντινή: Η Ρίβερ Πλέιτ έδωσε το πρωτάθλημα στην Μπόκα Τζούνιορς

Boca Juniors' Sebastian Villa celebrates becoming the local soccer tournament champions after a match against Independiente in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Oct. 23, 2022. (AP (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Boca Juniors' Sebastian Villa celebrates becoming the local soccer tournament champions after a match against Independiente in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Oct. 23, 2022. (AP (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Το πρωτάθλημα στην Αργεντινή κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική με την Ρίβερ Πλέιτ να δίνει τον τίτλο στην Μπόκα Τζούνιορς μετά τη νίκη της κόντρα στην Ρασίνγκ.

Αυτό που συνέβη στην Αργεντινή είναι βγαλμένο από σενάριο ταινίας, αφού η Μπόκα Τζούνιορς στέφθηκε πρωταθλήτρια χάρη στη μισητή αντίπαλό της, Ρίβερ Πλέιτ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μπόκα και Ρασίνγκ μπήκαν στην τελευταία αγωνιστική έχοντας έναν βαθμό διαφορά στη μάχη του τίτλου.

Ο Σύλλογος του Μπουένος Άιρες φιλοξενούσε την Ιντεπεντιέντε, ενώ η Ρασίνγκ δοκιμαζόταν απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ.

Στο Μπομπονέρα η Ιντεπετιέντε άνοιξε το σκορ στο 32' με τον Φερνάντες, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Γκιγιέρμο Φερνάντες έκανε το 1-1. Στο 54' ο Βίγια με τρομερή εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1 για την Μπόκα για να έρθει ο Βαγιέχο στο 81' να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Το αποτέλεσμα αυτό άφηνε ανοικτή τη μάχη του τίτλου αφού την ίδια ώρα η Ρίβερ Πλέιτ υποδεχόταν την Ρασίνγκ σε ένα ματς με τρομερό φινάλε.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόχας, όμως στο 80' ο Μπόρχα έφερε το ματς. Στο 90' η Ράσινγκ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Γκαλβάν νικήθηκε από τον Φράνκο Αρμάνι και έχασε την ευκαιρία να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του.

Μάλιστα, η Ρίβερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Μπόρχα δίνοντας έτσι τον τίτλο στην Μπόκα.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ