ΟΦΗ

Απόστολος Διαμαντής, η επιτομή του "trust the process" του ΟΦΗ

Ο Απόστολος Διαμαντής
Ο Απόστολος Διαμαντής EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόστολος Διαμαντής είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΟΦΗ στην αρχή της σεζόν, χαρίζοντας σημαντικούς βαθμούς και παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα σε πολλούς τομείς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα πεπραγμένα του, ενώ αποκαλύπτει και το ενδιαφέρον που υπήρξε από ομάδες του εξωτερικού το περασμένο καλοκαίρι.

Η σεζόν δεν άρχισε καλά για τον ΟΦΗ, καθώς σε πέντε αγωνιστικές μετράει μόλις τέσσερις βαθμούς. Ωστόσο, στα τελευταία παιχνίδια, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, έχοντας πάρει ένα σπουδαίο διπλό (0-1) στην έδρα του Βόλου, καθώς και μία σημαντική ισοπαλία (1-1) με... buzzer beater στο 102' κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ.

Κοινός παρονομαστής και στις δύο αναμετρήσεις ο Απόστολος Διαμαντής. Ο 22χρονος στόπερ, αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων με υπέροχες κεφαλιές, ύστερα από εκτελέσεις στημένων φάσεων. Άλλωστε, ο νεαρός αμυντικός διακρίνεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα γκολ, αλλά και η γενικότερη παρουσία του που κάνει τους ανθρώπους του ΟΦΗ να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Επένδυσαν σε έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, έμειναν πιστοί στο "Trust The Process" και πλέον βλέπουν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς.

Μάλιστα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Διαμαντής ξεχώρισε γενικότερα με το παιχνίδι του. Δεν ήταν, δηλαδή, μόνο το γκολ που έκανε τη διαφορά, αλλά και η εν γένει παρουσία του. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform, ο υψηλόσωμος στόπερ (1.87μ) ήταν πρώτος σε ενέργειες με την μπάλα (70), πρώτος σε επιτυχημένες πάσες (42), καθώς και σε ανακτήσεις κατοχής (8), ενώ είχε επίσης δύο κλεψίματα και δύο κερδισμένα φάουλ.

Τα στατιστικά του Απόστολου Διαμαντή στο ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
Τα στατιστικά του Απόστολου Διαμαντή στο ΟΦΗ - ΠΑΟΚ SPORT24

Μία ολοκληρωμένη εμφάνιση από τον 22χρονο αμυντικό, ο οποίος έχει την ικανότητα να δημιουργεί από πίσω για τους συμπαίκτες, αλλά και να αγωνίζεται ψηλά στο γήπεδο, όπως φαίνεται κι από το touch map του.

Το ενδιαφέρον από Κύπρο, ο ΠΑΟΚ και η Βίλεμ

Η αλήθεια είναι πως το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν λίγες οι ομάδες που έψαξαν την περίπτωσή του. Με πρώτο και καλύτερο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ρήτρα επαναγοράς ύψους 250.000 ευρώ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου μελέτησαν τα δεδομένα, αλλά τελικά επέλεξαν να κινηθούν και εν τέλει να αποκτήσουν τον Γιάννη Κάργα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συζητήσεις υπήρξαν και με τη Σέριφ Τίρασπολ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά χωρίς να προκύπτει "γάμος".

Ζεστό ενδιαφέρον υπήρξε κι από την Κύπρο, με τον Απόλλωνα Λεμεσού και την Ανόρθωση να θέλουν τον 22χρονο στόπερ ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Μία πρόταση που δεν βρήκε σύμφωνο τον ΟΦΗ. Ένα αντίστοιχο deal θέλησε να "κλείσει" και η Βίλεμ, αποκτώντας τον Διαμαντή ως δανεικό, με υποχρεωτική οψιόν αγοράς σε περίπτωση που ανέβαινε στην Eredivisie. Παρ' όλα αυτά, ούτε η συγκεκριμένη υπόθεση προχώρησε, με τον Διαμαντή να μένει τελικά στον ΟΦΗ.

Μία εξέλιξη που, όπως φαίνεται, δεν τον επηρέασε καθόλου. Άλλωστε, ο ΟΦΗ είναι μία από τις ομάδες που στηρίζουν έμπρακτα τους Έλληνες παίκτες και τους επιτρέπουν να γίνουν πρωταγωνιστές. Αν, μάλιστα, συνεχίσει με αντίστοιχες ή καλύτερες εμφανίσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδιαφέρον είτε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είτε το προσεχές καλοκαίρι.

TAGS ΟΦΗ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ