ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT24 στην Ολλανδία: Μαστίγιο και καρότο από Γιοβάνοβιτς

Ο Πέρεθ σε προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία | 20 Ιουλίου 2021
Ο Πέρεθ σε προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία | 20 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (27/7) έδινε συγχαρητήρια όταν έπρεπε και έβλεπε όσα του άρεσαν ενώ λίγα λεπτά αργότερα τα "έχωνε" στους "πράσινους". (VIDEOS)

Στην τακτική αναλώθηκε και η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (27/7) για τον Παναθηναϊκό στην Ολλανδία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για μιάμιση ώρα αυτή τη φορά να προσπαθεί να δείξει στους παίκτες του τον τρόπο ανάπτυξης που επιθυμεί. Παράλληλα ο Σέρβος προπονητής πρώτα τα... έχωσε και μετά αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές τους.

Ολλανδία (Χορστ)-Αποστολή: Κώστας Γουλής

Ο έμπειρος τεχνικός όταν έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε σταματούσε το πρόγραμμα και έβαζε τις φωνές ενώ όταν είδε να βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που δούλευαν οι παίκτες του δεν σταμάτησε να δίνει συγχαρητήρια.

Μετά το αρχικό ζέσταμα ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του για μια πρώτη άσκηση ανάπτυξης. Οι τέσσερις χαφ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Αγιούμπ έδιναν πάσα στον σέντερ φορ ο οποίος την έδινε στο δεκάρι του Παναθηναϊκού που την άνοιγε στα πλάγια και τους δύο εξτρέμ που με σέντρα προσπαθούσαν να βρουν τους επιθετικούς που τελείωναν τη φάση.

Στη συγκεκριμένη άσκηση με "πορτοκαλί" ήταν οι οι Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Καμπετσής, με τα "κίτρινα" οι Χατζηγιοβάνης, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης και με τα "πράσινα" οι Μπουζούκης, Αθανασακόπουλος, Σαβιέρ, Καρλίτος.

Αυτό που ζητούσε ο Γιοβάνοβιτς ήταν να έχουν ένταση οι παίκτες του και να διατηρούν τον ρυθμό τους φωνάζοντας συνέχεια: "μην πηγαίνετε χαλαρά στην μπάλα". Αυτό γιατί είδε τους παίκτες να πηγαίνουν με τζόκινγκ και χωρίς μεγάλη ταχύτητα. Κάτι που φυσικά δεν ήταν κάτι που ήθελε ο ίδιος. Η ίσια άσκηση συνεχίστηκε με τον Σέρβο τεχνικό να ζητάει κάθε φάση να γίνεται με δύο επαφές μάξιμουμ.

Από την άλλη οι ακραίοι έκαναν γεμίσματα και σέντρες, κάποιοι ήταν στην περιοχή για να πάρουν πρώτοι τις κεφαλιές, μαζί με τον Κόντη που ήταν μαζί με τους επιτιθέμενους στην περιοχή.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου με τους "πορτοκαλί" να αντιμετωπίζουν τους "πράσινους" και το 1-1 που διαμορφώθηκε με τα γκολ των Μακέντα - Καρλίτος να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

"Πορτοκαλί": Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Βέλεθ, Ρόμπι, Κώτσιρας, Μαουρίσιο, Αθανασακόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Καμπετσής, Καρλίτος.

"Πράσινοι": Χριστογεώργος, Σάντσες, Σερπέζης, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αγιούμπ, Αϊτόρ, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Μακέντα

Το 1-0 έκανε με πέναλτι που κέρδισε ο Αϊτόρ από τον Χατζηθεοδωρίδη ο Μακέντα. Ένα πέναλτι που έκανε έξαλλο όμως τον Γιοβάνοβιτς που τα έχωσε στον αριστερό μπακ των πράσινων. Αυτό γιατί ο Χατζηθεοδωρίδης έχασε την μπάλα από τον Σανκαρέ, έμεινε στο έδαφος καθώς θεώρησε πως το έγινε φάουλ και στην συνέχεια της φάσης έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής πάνω στον Αϊτόρ.

Ο Γιοβάνοβιτς σταμάτησε την άσκηση και αρκετά εκνευρισμένος είπε στον Έλληνα μπακ: "Τι είναι αυτό που κάνεις; Επειδή δεν έδωσε φάουλ γυρίζεις νευριασμένος και κάνεις κακό στην ομάδα με αυτό το πέναλτι;".

Ο Καρλίτος ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους "πορτοκαλί" μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη στη μικρή περιοχή, μετά από υποδειγματικό συνδυασμό με τον Σέρβο τεχνικό να αποδίδει τα εύσημα για το συγκεκριμένο γκολ και τον τρόπο ανάπτυξης μέσα από τον οποίο ήρθε αυτό λέγοντας: "Μπράβο, μπράβο, επιτέλους, είδατε; Κάνατε αυτά που λέγαμε".

Στο δίτερμα που έγινε στα 2/3 του γηπέδου δεν μετείχαν καθόλοι οι Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος που την ίδια ώρα έκαναν αποφόρτιση κι έβλεπαν το ματς από την πλάγια γραμμή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ