ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Καλώς τον Τσίρο με την παρέα του

Ο Ιταλός φορ, Τσίρο Ιμόμπιλε, στον αγώνα της Ιταλίας με την Ελβετία
Ο Ιταλός φορ, Τσίρο Ιμόμπιλε, στον αγώνα της Ιταλίας με την Ελβετία @ 2021 ETTORE FERRARI, POOL VIA AP / ASSOCIATED PRESS

Οι "ατζούρι" με τις δυο στρογγυλές και πειστικές νίκες με Τουρκία και Ελβετία, κοιτάζουν τώρα το κυριακάτικο ματς με την Ουαλία. Ο Μαντσίνι και οι διεθνείς του ετοιμάζονται για την επόμενη φάση του Euro 2020 κι ένα ταξίδι που εύχονται να τους κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται στην Αγγλική πρωτεύουσα. Γράφει από το Λονδίνο ο Αντρέα Παλομπαρίνι.

Ούτε ο ίδιος ο Μάνουελ Λοκατέλι θα φανταζόταν ότι θα γινόταν αλλαγή στο χθεσινό ματς με την Ελβετία και το κοινό στο Ολίμπικο θα του επεφύλασσε standing ovation. Κι όμως, αυτή η Ιταλία συνεχίζει να προσθέτει ποιότητα στο παιχνίδι της και να σκοράρει με περισσότερους παίκτες -και τον Ιμόμπιλε φυσικά- αλλά να μετράει και ρεκόρ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Δεύτερο συνεχόμενο 3-0 σε κορυφαία διοργάνωση. Δέκατο διαδοχικό παιχνίδι με clean sheet. Σε 34 παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι η Ιταλία μετράει 85 γκολ υπέρ, ενώ έχει δεχτεί 14. Ο 56χρονος τεχνικός από το Γέζι, έφτασε τα 29 ματς αήττητο σερί με τη νίκη επι της Ελβετίας και ο ίδιος πλέον κυνηγάει το ρεκόρ του αείμνηστου Βιτόριο Πότσο. Με τη δις πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία τη δεκαετία του ‘30, ο Πότσο είχε σταματήσει στα 30 παιχνίδια.

Με αυτό το τροπο, δίχως πολλές τυμπανοκρουσίες, υπό τη σκιά του αποκλεισμού από το Ρωσικό Μουντιάλ, η ιταλική ποδοσφαιρική αναγέννηση συνεχίζεται, σε ένα δρόμο που χάραξε η ομάδα του «Μαντσιο» από τις 14 Μαϊου του 2018 όταν άρχιζε και η καριέρα του στον παγκο της "Σκουάντρα ατζούρα".

Τότε είναι η αλήθεια, δεν είχε ενθουσιάσει, αλλά είχε νικήσει 2-1 τη Σαουδική Αραβία. Δυο χρόνια μετά, οι Ιταλοί αποτελούν τη πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, και την Κυριακή θα μονομαχήσουν ξανά στη Ρώμη με την Ουαλία, με στόχο τη πρωτιά του ομίλου και το ταξίδι στο Λονδίνο στις 26 Ιουνίου για το πρώτο νοκ αουτ.

Σε τρεις ημέρες, απέναντι στον Γκάρεθ Μπειλ και τη παρέα του, ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον νεαρό μέσο της Σασουόλο που πέτυχε δυο γκολ χθες (16/6) και τον Μάρκο Βεράτι ο οποίος φαίνεται ότι ξεπέρασε τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Όποια απόφαση κι αν πάρει, και με τους παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, (σε ένα γήπεδο όπου και οι δυο έχουν αποθεωθεί ως προπονητές της Λάτσιο), η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έπαιξε ποδόσφαιρο ουσίας και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους όπως και με τη Τουρκία να παρουσιαστούν επικίνδυνα μπροστά από την εστία του Τζίτζι Ντοναρούμα.

Επιπλέον βρήκε στα πρόσωπα των Μπεράρντι (καταπληκτικά το κόψιμο και η ασίστ στο 1ο γκολ του Λοκατέλι) Σπινατσολα δυο βέλη στις πτέρυγες που έχουν τεχνική κατάρτιση για να δημιουργούν και να βοηθάνε όταν η ομάδα αμύνεται. Ο τραυματισμός του Κιελινι, ίσως φέρει στο προσκήνιο και πάλι τον Ατσέρμπι, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Τολόϊ. Όπως και να’ χει ο Μαντσίνι τους εμπιστεύεται και τους στηρίζει όλους και οι διεθνείς του ανταποκρίνονται…

Θα πείτε είναι ακόμα νωρίς, στις διασταυρώσεις μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα κτλ…Εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε τους "ατζουρι" να πετύχουν κάτι που πριν από τρία χρόνια φαινόταν ακατόρθωτο…

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ