ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή SPORT 24 στην Ολλανδία - Γιοβάνοβιτς: "Ποιοτική ενίσχυση μεσοεπιθετικά κι ανασταλτικά"

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε στιγμιότυπο της θερινής προετοιμασίας, Χορστ | Τρίτη 20 Ιουλίου 2021
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε στιγμιότυπο της θερινής προετοιμασίας, Χορστ | Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλυσε τα σημεία που κινείται ο Παναθηναϊκός για τη μεταγραφική ενίσχυσή του, εξήγησε γιατί ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του στα δύο πρώτα φιλικά και τόνισε πως αυτή η εικόνα δεν αντανακλά τη φιλοσοφία του.

Το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Αλκμάαρ το απόγευμα της Κυριακής (25/07) κατέδειξε ακόμη πιο έντονα την ανάγκη ποιοτικών ενίσχυσης του ρόστερ του "τριφυλλιού" σε συγκεκριμένες θέσεις.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε δηλώσεις του μετά το ματς με τους Ολλανδούς, τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση στο δυναμικό του Παναθηναϊκού και στο δημιουργικό σκέλος, με την απόκτηση εντός δημιουργικού χαφ, που θα παίζει στο "8" και στο "10", αλλά και με τη μεταγραφή εξτρέμ.

"Είναι και θέμα μεταγραφικής ενίσχυσης. Συνεχίζουμε να κάνουμε προσπάθειες και σίγουρα έχουμε ανάγκη την ποιοτική ενίσχυση, όσον αφορά μεσοεπιθετικά και ανασταλτικά", τόνισε ο 59χρονος τεχνικός σε ερώτηση για το αν το πρόβλημα που δείχνει ο Παναθηναϊκός στο δημιουργικό σκέλος, είναι (και) θέμα ενίσχυσης και πρόσθεσε για την εικόνα του "τριφυλλιού" σε αυτά τα δύο πρώτα φιλικά με την Αλ Τααβόν και την Αλκμάαρ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ήταν παρόμοια τα φιλικά. Παίζαμε με δύο ομάδες σε πιο υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Το ολλανδικό πρωτάθλημα ξεκινά σε δύο εβδομάδες, εμείς είμαστε στην μέση της προετοιμασίας. Ήταν τα πρώτα φιλικά. Οι άλλες ομάδες ήταν σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου, από την προσπάθεια τους, περιμένω όμως και είμαι σίγουρος πως στην συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Ακόμη και τώρα ακολουθούμε τον ρυθμό του αντιπάλου και δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας".

Όσο για το αν αντανακλά τη φιλοσοφία του, το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν πιέζει και περιμένει τον αντίπαλο στα μεγαλύτερα διαστήματα των παιχνιδιών, ο Γιοβάνοβιτς ήταν ξεκάθαρος: "Όχι δεν αντανακλά την φιλοσοφία μου. Κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε θέλουν χρόνο. Υπάρχει και ο αντίπαλος. Κάποια πράγματα φαίνονται στην προπόνηση πιο εύκολα αλλά στο παιχνίδι θέλουμε χρόνο. Υπάρχουν και πράγματα που δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε. Θέλουμε χρόνο. Δεν είναι εύκολο ούτε για εμένα ούτε για τους παίκτες που έχουν νέο προπονητή, να αφομοιώσουν νέα πράγματα. Η δουλειά στο ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ, αναλύεις τα λάθη σου, τα διορθώνεις. Δεν σταματά ποτέ αυτό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο... "

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ