EURO 2020

Απολογήθηκε και ο Ντεμπελέ για τα ρατσιστικά σχόλια κατά των Ασιατών

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Γαλλίας σε προπόνηση πριν από το παιχνίδι με το Βέλγιο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Αγία Πετρούπολη | Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018
Ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Γαλλίας σε προπόνηση πριν από το παιχνίδι με το Βέλγιο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Αγία Πετρούπολη | Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Μετά τον Αντουάν Γκριεζμάν και ο Ουσμάν Ντεμπελέ απολογήθηκε για το βίντεο το οποίο τον εμφάνιζε να καταφέρεται με ρατσιστική διάθεση εναντίον Ιαπώνων τεχνικών το 2019.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ απολογήθηκε, μέσω story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, για το βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο, το οποίο εμφάνιζε αυτόν αλλά και τον Αντουάν Γκριεζμάν να γελάνε και να έχουν ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος Ασιατών τεχνικών.

Ο Γκριεζμάν απολογήθηκε προς όλους, ζητώντας συγγνώμη στους Ιάπωνες εάν προσβλήθηκαν, τονίζοντας ότι είναι κατά σε κάθε μορφή ρατισμού.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το 2019, όταν η Μπαρτσελόνα είχε κάνει περιοδεία στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ντεμπελέ στο story του: "Γεια, τις πρόσφατες ημέρες, ένα ιδιωτικό βίντεο από το 2019 κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

"Αποδείχθηκε ότι αυτές οι σκηνές έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία. Μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στο πλανήτη, θα χρησιμοποιούσα τις ίδιες εκφράσεις. Όποτε δεν στόχευα στην κοινότητα. Μερικές φορές χρησιμοποιώ αυτές τις εκφράσεις με φίλους, ασχέτως της προέλευσης".

"Αυτό το βίντεο τώρα είναι δημόσιο. Παρ' όλα αυτά καταλαβαίνω ότι αυτό ίσως πρόσβαλε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτές τις εικόνες. Άρα, προσφέρω τις ειλικρινέστατες απολογίες μου".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ