ΑΕΚ

Απόλλωνας Λεμεσού - ΑΕΚ 0-1: Φιλική νίκη με καλό πρώτο 45λεπτο και υπογραφή Φαν Βερτ

Απόλλωνας Λεμεσού - ΑΕΚ 0-1: Φιλική νίκη με καλό πρώτο 45λεπτο και υπογραφή Φαν Βερτ
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ | INTIME SPORTS

Ούσα εξαιρετική στο πρώτο μέρος στο εορταστικό φιλικό με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 1-0 με σκόρερ τον Τομ Φαν Βερτ και στρέφει πλέον το βλέμμα της στην τελική ευθεία των playoffs της Stoiximan Super League.

Αν και ταξίδεψε στην Κύπρο χωρίς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της η ΑΕΚ όχι μόνο δεν εμφανίστηκε ασύνδετη στο φιλικό που έδωσε με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα 70 χρόνια ιστορίας του αντιπάλου της αλλά παρουσιάστηκε σοβαρή, ορεξάτη και συγκεντρωμένη, γεγονός που την αντάμειψε με μία φιλική νίκη.

Αυτή ήρθε με 1-0 με σκόρερ τον Φαν Βερτ στο 9ο λεπτό από ασίστ του Τζούριτσιτς, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να είναι άκρως πειστικοί στο πρώτο 45λεπτο και να δημιουργούν ακόμη 3-4 καλές ευκαιρίες, για να κάνουν συντήρηση στο δεύτερο όπου και πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές.

Οι Τζούριτσιτς, Φαν Βερτ, Φερνάντες και Αραούχο είχαν ωραίες συνεργασίες στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο φάνηκε ιδιαίτερα ο Τσούμπερ, την ώρα που οι Μουκουντί, Μήτογλου και Στάνκοβιτς είχαν εύκολο έργο στην άμυνα.

Το ματς

Ο αγώνας κόντρα στον Απόλλωνα ήταν μεν φιλικός και είχε επετειακό χαρακτήρα (για τα 70 χρόνια ζωής του συλλόγου από την Κύπρο) όμως η ΑΕΚ τον αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα και το πρώτο μέρος βρήκε τους παίκτες του Αλμέιδα να έχουν τρομερή διάθεση και να βγάζουν ουκ ολίγες όμορφες φάσεις.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 8ο λεπτό όταν ο Λιούμπιτσιτς δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και ο Φαν Βερτ που κινούταν παράλληλα δεν την πρόλαβε, για να έρθει ωστόσο το 1-0 για την Ένωση ένα λεπτό αργότερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Με τη μπάλα να βγαίνει στα αριστερά ο Κροάτης κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ολλανδό φορ να υποδέχεται εξαιρετικά τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους και στο 12ο λεπτό είχαν νέα καλή στιγμή με το σουτ του Αραούχο που έφυγε άουτ, ενώ στο 13ο λεπτό απείλησαν και πάλι, με τη φάση διαρκείας στα καρέ του Απόλλωνα Λεμεσού να μην καταλήγει σε κάποιο γκολ.

Μετά το 20ο λεπτό, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ισορροπήσουν κάπως την αναμέτρηση ωστόσο η εικόνα αυτή ήταν παροδική, με την ΑΕΚ να εξακολουθεί να βγάζει στο χορτάρι την μεγαλύτερη ποιότητά της και να αγγίζει και δεύτερο γκολ.

Στο 29ο λεπτό ο Αραούχο είχε τεράστια διπλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ όμως νικήθηκε δύο φορές από τον Λεούβενμπεργκ στα δύο τετ α τετ που είχαν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ενώ στο 33' ο Φερνάντες πάτησε και εκείνος περιοχή αλλά το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Απέναντι στον επιθετικό μονόλογο της Ένωσης ο Απόλλωνας είχε να επιδείξει μόνο ένα σουτ στο 37ο λεπτό που δεν προβλημάτισε στο ελάχιστο τον Στάνκοβιτς, για να έρθει έτσι το φινάλε του πρώτου μέρους να αποτυπώσει την πλήρη κυριαρχία των κιτρινόμαυρων στο χορτάρι όσον αφορά σε ευκαιρίες (1-6, 0-3 εντός στόχου) και κατοχή μπάλας (35%-65%).

Απόλλωνας Λεμεσού - ΑΕΚ 0-1: Φιλική νίκη με καλό πρώτο 45λεπτο και υπογραφή Φαν Βερτ
INTIME SPORTS

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που είχε γρήγορο ρυθμό και αρκετές φάσεις, ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο δεύτερο, με τον Ματίας Αλμέιδα να βρίσκει πάντως την ευκαιρία για να αρχίσει τις αλλαγές του και να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες.

Στο 46' πέρασε στο ματς ο Ζίνι αντί του (θετικότατου) Λιούμπιτσιτς και στο 57' ο Ελίασον πήρε τη θέση του Φερνάντες, για να γίνει τετραπλή αλλαγή στο 65', όταν οι Τσούμπερ, Πόνσε, Πήλιος και Άμραμπατ ήταν τα νέα πρόσωπα αντί των Αραούχο, Φαν Βερτ, Πισάρο και Σιντιμπέ.

Στο 68' ο Βαλμπουενά είχε την πρώτη εύστοχη τελική του Απόλλωνα στο ματς (μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς) λίγο πριν γίνει αλλαγή, με την ΑΕΚ να απειλεί δις στη συνέχεια με τον Ελίασον από τα δεξιά και τον Πόνσε να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία της στο δεύτερο μέρος με το πλασέ του Πόνσε στο 76ο λεπτό που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το τελευταίο τέταρτο δεν έφερε κάποια μεγάλη φάση πέρα από ημιτελείς ενέργειες των παικτών του Αλμέιδα στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, με το φινάλε να βρίσκει την ΑΕΚ να παίρνει μία δίκαιη νίκη με 1-0 και να στρέφει πλέον την προσοχή της στα playoffs της Stoiximan Super League όπου θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην κορυφή στις εναπομείνασες εννιά αγωνιστικές για να κατακτήσει το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα.

  • ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Λεούβενμπεργκ, Νταρίκουα, Εκπολό, Σιέλβικ (74' Πέρετζ), Γιούρτσεβιτς, Κολ, Αρτεάν, Σάντος (71' Κοστάκε), Βαλμπουενά (71' Πέιμπερς), Μπακένγκα (71' Άδωνης), Κρμέντσικ
  • ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (65' Άμραμπατ), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί (88' Ραντόνια), Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς (46' Ζίνι), Φερνάντες (57' Ελίασον), Αραούχο (65' Τσούμπερ), Πισάρο (65' Πήλιος), Φαν Βερτ (65' Πόνσε)
TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ