STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Με πρωταγωνιστές Ιωαννίδη και Κότσαρη πήρε την πρώτη νίκη

Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του στο Απόλλωνας - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του στο Απόλλωνας - ΠΑΣ Γιάννινα INTIME

Ο Απόλλωνας επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten και χάρη στο γκολ του Ιωαννίδη στο 48' η Ελαφρά Ταξιαρχία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Κότσαρης έπιασε πέναλτι του Περέα στο 90+3'.

Μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Απόλλωνας, για την ακρίβεια την πρώτη. Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό, έπειτα από ένα ισορροπημένο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ κράτησε την μπάλα, ενώ είχε και ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση στο 90+3'. Όμως ο Περέα δεν κατάφερε να νικήσει τον Κότσαρη σε εκτέλεση πέναλτι.

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Απόλλωνας ανέβηκε στην 12η θέση με πέντε βαθμούς, ενώ οι Ηπειρώτες με τη δεύτερη σερί ήττα τους έμειναν στους εννέα βαθμούς.

Κατάλληλο ξεκίνημα στο β' ημίχρονο με Ιωαννίδη, έπιασε πέναλτι ο Κότσαρης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι απέκτησαν και το προβάδισμα στο σκορ στο 48ο λεπτό. Ο Ιωαννίδης πήρε το ριμπάουντ έπειτα από κόψιμο του Πίρσμαν σε κεφαλιά του Ντομίνγκες στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Ο Απόλλωνας άλλαξε τον σχηματισμό του στην έναρξη του δευτέρου μέρους και αυτό το γεγονός αποσυντόνισε τον ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες κράτησαν μπάλα, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ και προσπαθούσαν να πατήσουν στην περιοχή των γηπεδούχων, ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΠΑΣ ωστόσο δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός στην εστία του Απόλλωνα, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να κλείνει τους χώρους και να είναι πολύ καλός στο αμυντικό του τρανζίσιον. Οι Ηπειρώτες γύρισαν και σε σχηματισμό 3-5-2 και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 84ο λεπτό με τον Μίνα να πιάνει σουτ στην κίνηση και τον Κότσαρη να διώχνει σε κόρνερ.

Οι Ηπειρώτες είχαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν από το φινάλε. Ο Σάλιακας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπαξεβανίδη με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Στο 90+3' ο Περέα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότσαρη που απέκρουσε.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να κυκλοφορήσει στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά στο 8ο λεπτό με ένα σουτ του Παμλίδη που έφυγε άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατούσε και με τη σειρά του μπάλα στα πόδια του και επιχειρούσε κάποια μακρινά σουτ. Το ματς δεν κατάφερνε να βρει ρυθμό. Τα μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετά, ενώ αρκετοί παίκτες είδαν κίτρινη κάρτα. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα και επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ