STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-0: Ο Ντάουντα κράτησε ζωντανό το όνειρο της παραμονής

Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης πανηγυρίζουν το γκολ του Ντάουντα κόντρα στον Παναιτωλικό | 2 Απριλίου 2022
Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης πανηγυρίζουν το γκολ του Ντάουντα κόντρα στον Παναιτωλικό | 2 Απριλίου 2022 INTIME SPORTS

Ένα χρυσό τρίποντο που του επιτρέπει να ελπίζει στο θαύμα της παραμονής στην Super League Interwetten πανηγύρισε το Σάββατο (2/4) ο Απόλλωνας Σμύρνης, με την ελαφρά ταξιαρχία να επικρατεί 1-0 του Παναιτωλικού για την 2η αγωνιστική των playouts.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Αυτές τις τρεις λέξεις θα σιγοψιθυρίζουν σίγουρα το βράδυ του Σαββάτου οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης, με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να επικρατεί με 1-0 του Παναιτωλικού στην Ριζούπολη για την 2η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten και να μειώνει στους πέντε πόντους την απόσταση από την 13η Λαμία, με πέντε ματς να απομένουν για το φινάλε.

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της ελαφράς ταξιαρχίας στο πρωτάθλημα μετά από τις 21 Φεβρουαρίου και η πρώτη εντός έδρας μετά από τις 23 Οκτωβρίου ενώ είναι εντυπωσιακό πως βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα μετά από οκτώ σερί ανεπιτυχείς απόπειρες στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε κάτω από τα στάνταρντς του με βάση τα όσα είχε δείξει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και γνώρισε την δεύτερη ήττα του στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές των playouts αφού είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από την Λαμία στην πρεμιέρα.

Ο Ντάουντα διέλυσε την ηρεμία του πρώτου μέρους

Ο Απόλλωνας κατέβηκε στην αναμέτρηση με την "υποχρέωση" να πάρει το τρίποντο για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες παραμονής του (κυνηγάει την Λαμία για να βρεθεί αυτός στα μπαράζ και να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό), με το πρώτο 20λεπτο να βρίσκει πάντως τον Παναιτωλικό να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του.

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει συνθήκη για να πάρει τα ηνία όμως αυτό δεν έγινε, αφού όσο περνούσαν τα λεπτά το ματς πήγαινε στη δύναμη και στις μονομαχίες, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι. Από το 26' μέχρι το 27' απείλησαν μάλιστα δύο φορές μέσα από στατικές φάσεις για να προειδοποιήσουν στους αντιπάλους τους, που όμως δεν άκουσαν και το πλήρωσαν.

Αυτό έγινε στο 34', στην πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, με τον Ντεντάκη να βγάζει υπέροχη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, τον Ντάουντα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά που αποκρούστηκε από τον Ανέστη και να σηκώνεται εντυπωσιακά για να πάρει δεύτερη κεφαλιά, προωθώντας τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή (1-0).

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του απείλησε μόλις μία φορά στο πρώτο 45λεπτο και αυτή με σουτ εκτός περιοχής, με τον Μεντόσα να επιχειρεί να νικήσει τον Σορκάν αλλά τον κίπερ των γηπεδούχων να επιδεικνύει άριστα αντανακλαστικά και να αποκρούει σε κόρνερ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Σόρκαν σφράγισε το τρίποντο στο 79'

Το δεύτερο μέρος δεν άλλαξε φυσιογνωμία σε σχέση με το πρώτο, παρά τις προσπάθειες του Γιάννη Αναστασίου να αλλάξει την εικόνα του Παναιτωλικού μέσα από κινήσεις από τον πάγκο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες που έδιναν ενώ εκείνοι του Παναιτωλικού αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μόλις δύο φάσεις στο ματς μέχρι το το 70'.

Ο Απόλλωνας πλησίασε το δεύτερο γκολ στο 53' με τον Ιωαννίδη, αναγκάζοντας τον Ανέστη να αποκρούσει, με την ομάδα του Αγρινίου να έχει την ευκαιρία στο 69' να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία αλλά το σουτ του Ντουάρτε να είναι απογοητευτικό. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή που ουσιαστικά έφερε τον Απόλλωνα αγκαλιά με τη νίκη, με τον Σορκάν να υψώνει ανάστημα και να αρνείται την παραβίαση της εστίας του.

Αυτή θα ερχόταν μέσω της μοναδικής φοράς που οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να επιβάλλουν πλήρως το παιχνίδι τους, με τον Νταγκό να τροφοδοτεί τον Ντίας στον κενό χώρο και εκείνον να πατάει εντυπωσιακά τη μπάλα με τακουνάκι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, για να έρθει ο Βέργος να κάνει το σουτ αλλα να νικηθεί από τον κίπερ των γηπεδούχων.

Το τελευταίο δεκάλεπτο συν τις καθυστερήσεις βρήκε τον Παναιτωλικό να ανεβάζει τα ποσοστά κατοχής του όμως χωρίς να γίνεται ουσιαστικός στο παιχνίδι του, με τους γηπεδούχους να παίζουν πεισμωμένα και ψυχωμένα και να ροκανίζουν το χρόνο, για να φτάσουν σε μία πολύ σημαντική νίκη που τους κρατάει όρθιους στη μάχη της παραμονής, έστω και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη


Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  1. ΟΦΗ 40
  2. Αστέρας 39
  3. Παναιτωλικός 32
  4. Βόλος 31
  5. Ιωνικός 30
  6. Ατρόμητος 27
  7. Λαμία 21
  8. Απόλλων Σμύρνης 16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ