STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 0-3: Σαρωτικός στη Ριζούπολη με τριάρα

Γκαγέγκος και Νέιρα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στο Απόλλων - ΟΦΗ
Γκαγέγκος και Νέιρα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στο Απόλλων - ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης για το αναβληθέν παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Super League Interwetten με δύο γκολ του Λάμπρου (25', 27') και ένα του Γκαγέγκος (63'). Αγωνιζόταν με δέκα παίκτες η Ελαφρά Ταξιαρχία απ' το 19'.

Ο ΟΦΗ ήταν σαρωτικός στη Ριζούπολη. Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης για το αναβληθέν παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Πρωταγωνιστής ήταν ο Λάμπρου, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στο 25' και στο 27', ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γκαγέγκος στο 63'. Κομβικό σημείο η κόκκινη κάρτα στον Γιακιμόβσκι στο 19'.

Σε τροχιά playoffs βρίσκεται η ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Ο ΟΦΗ είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό στους 26 βαθμούς. Ουραγός παραμένει ο Απόλλωνας με οκτώ βαθμούς στο -1 από τον Ατρόμητο έχοντας βέβαια αγωνιστική λιγότερη.

Έμειναν με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι, δύο γκολ απ' τον Λάμπρου

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του, με τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά. Στο 5' η Ελαφρά Ταξιαρχία βρήκε δίχτυα, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 19ο λεπτό η ζυγαριά έγειρε προς την πλευρά του ΟΦΗ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Τοράλ έβαλε το σώμα του βρέθηκε μπροστά από τον κίπερ του Απόλλωνα με τον Γιακιμόβσκι να τον κρατάει και να τον γκρεμίζει και να βλέπει την κόκκινη κάρτα, εκτός από το πέναλτι. Ο Νέιρα, ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ από αυτό το σημείο και μετά ήταν ανώτερος και γρήγορα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκαγέγκος έκανε την κίνηση από τα αριστερά προς τον Λάμπρου, ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 25ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα οι Κρητικοί διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μπαλογιάννης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ μέσα από την περιοχή, η μπάλα έπειτα από την απόκρουση στρώθηκε στον Λάμπρου που με σουτ σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Οι Κρητικοί είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Στο 35' ο Τσιλιανίδης έκανε ένα σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Βέρχουλστ, ενώ στο 35ο λοεπτό ο Λάμπρου έφτασε κοντά στο χατ-τρικ με σουτ που πέρασε δίπλα από την εστία του Βέρχουλστ. Ο ΟΦΗ ήταν επικίνδυνος μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρος με το σκορ να μην αλλάζει στο πρώτο 45λεπτο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Διαχείριση και τρίτο γκολ από τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τους Τοράλ και Λάμπρου να έχουν ευκαιρία για γκολ στο 47' και στο 48'. Ο Απόλλωνας επιχείρησε να δείξει ότι στο παιχνίδι με ωραία προσπάθεια του Γιαννιώτα μέσα από την περιοχή στο 55ο λεπτό. Ωστόσο, η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή, ο Απόλλων δυσκολευόταν να γίνει πραγματικά απειλητικός, με τους Κρητικούς να ψάχνουν τις στιγμές τους για ένα τρίτο γκολ. Το βρήκαν συγκεκριμένα στο 63ο λεπτό. Ο Γκαγέγκος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από αρκετά μακριά, ο Βέρχουλστ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τους Κρητικούς να διαχειρίζονται το ευρύ τους προβάδισμα. Ο Απόλλωνας απείλησε με αντεπίθεση του Παμλίδη ,στην οποία κέρδισε κόρνερ, ενώ είχε καλή στιγμή και στις καθυστερήσεις για το γκολ της τιμής. Στο 71' ο Λάμπρου έκανε σουτ που μπλόκαρε ο Βέρχουλστ. Έως και το τέλος του ματς δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ, με τον Ντουρμισάι να απειλεί στο 85'. Οι Κρητικοί με το τελικό σφύριγμα πανηγύρισαν σημαντική νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ