STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-0: Στα μπαράζ οι φιλοξενούμενοι, υποβιβάσθηκε η Ελαφρά Ταξιαρχία

Μπεχαράνο και Τσίμπσα στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Λαμία
Μπεχαράνο και Τσίμπσα στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Λαμία INTIME SPORTS

Η Λαμία πήρε την ισοπαλία (0-0) στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα στην 6η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten και θα διεκδικήσει την σωτηρία της στα μπαράζ με τον Λεβαδειακό ή τη Βέροια. Υποβιβάστηκε η Ελαφρά Ταξιαρχία στη δεύτερη κατηγορία.

Μία ισοπαλία σαν νίκη πανηγύρισε η Λαμία. Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα της Φθιώτιδας και τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για την 6η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

Κάπως έτσι η Λαμία θα παίξει στα μπαράζ για τη σωτηρία της με τον ηττημένο των μπαράζ της δεύτερης κατηγορίας μεταξύ του Λεβαδειακού και της Βέροιας (οι αγώνες της Λαμίας θα διεξαχθούν 22 και 29 Μαΐου με εκτός έδρας γκολ). Από την άλλη, ο Απόλλωνας έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αποχαιρέτησε την πρώτη κατηγορία.

Στο πρώτο μέρος η Λαμία ήταν πιο επικίνδυνη, τουλάχιστον μέχρι το 43ο λεπτό όταν ο Βιτλής είχε δοκάρι. Μετά την ανάπαυλα, ο Απόλλωνας έχασε ευκαιρίες για να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα τον κρατούσε ζωντανό, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Το δοκάρι του Βιτλή ξεχώρισε στο α' μέρος

Στο πρώτο μέρος οι φάσεις ήταν λίγες και προέρχονταν κυρίως από στημένες ευκαιρίες. Στο 18ο υπήρξε έλεγχος στο VAR για ενδεχόμενο χέρι του Λούκας στην περιοχή, ωστόσο αποφασίστηκε πως το χέρι ήταν σε φυσιολογική θέση. Στο 32ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο σκορ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μπεχαράνο πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία.

Στο 42ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη μία καλή στιγμή. Ο Καραμάνος έσπασε την μπάλα προς τον Τζανδάρη μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο προς την αγκαλιά του Σόρτσαν. Η Λαμία έμοιαζε πιο επικίνδυνη, ειδικά στην κόντρα, μέχρι το 43ο λεπτό. Τότε, η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε την πιο σημαντική της ευκαιρία. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο Βιτλής προωθήθηκε, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σαράνοβ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Απόλλωνα δεν βρήκε το γκολ, διαχείριση από τη Λαμία

Στις αρχές του δεύτερου μέρους ο Απόλλωνας επιχείρησε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Σλίβκα σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντάουντα έκανε καλό άλμα, πήρε κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Ο Μπάμπης Τεννές θέλησε να ρισκάρει περισσότερο και έτσι ο Φερνάντες αντικατέστησε τον Μπαξεβανίδη.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν περισσότερο την μπάλα, με τη Λαμία να προσπαθεί να διαφυλάξει το 0-0. Στο 65ο λεπτό ο Τσίπσα αστόχησε σε κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα ο Φερνάντες δοκίμασε από μακριά το πόδι του, δίχως αποτέλεσμα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ρυθμός ευνοούσε τους φιλοξενούμενους. Εφόσον η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν μπορούσε να σκοράρει, η Λαμία επιχειρούσε να κρατήσει την μπάλα, ώστε να ροκανίσει τα λεπτά.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Απόλλωνας ανέβασε ξανά ρυθμό. Στο 86' ο Τσιλούλης βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοβ στα δεξιά της περιοχής, όμως δεν ήταν εύστοχος. Στη συνέχεια στο 87' ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ από μακριά, με τον κίπερ της Λαμίας να αποκρούει.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ