STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων - ΠΑΟΚ 1-5: Καθάρισε σε 33' και καλπάζει για το πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα από την Ριζούπολη, επικρατώντας με το εμφατικό 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης. Πέλκας (4'), Ολιβέιρα (9'), Μπίσεσβαρ (33') σκόραραν για το 3-0 του ημιχρόνου, οι Σβιντέρσκι (78'), Ενρίκε (88') και Ντούρσο (64') τα υπόλοιπα γκολ για το τελικό 5-1 του "Δικεφάλου".

"Νάτοι… Νάτοι οι πρωταθλητές" φώναζαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, αποθεώνοντας την αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο 5-1 επί του Απόλλωνα. Ο Ρουμάνος υποκλίθηκε στους φίλους της ομάδας του και ο Απόλλων στην ανωτερότητα του Δικεφάλου.

Ιδού τα τέσσερα πλέον σημαντικά στοιχεία του αγώνα:

1. ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Ο ΠΑΟΚ όπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπήκε δυνατά από νωρίς για να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ στο 3' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, στη Ριζούπολη ο Πορτογάλος σέρβιρε στο Πέλκα με μια σέντρα "πάρε-βάλε" για να γίνει το 1-0 μόλις στο 5'.

Αυτό το γρήγορο γκολ ανέτρεψε όποιον σχεδιασμό θα μπορούσε να έχει για το παιχνίδι ο Μπάμπης Τεννές. Με το σκορ υπέρ του και με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να κρατήσει αμυντικά, οι παίκτες του Δικέφαλου πριν κλείσει το πρώτο 10λεπτο είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Ολιβέιρα να ανοίγει λογαριασμό με μια εξαιρετική εκτέλεση – έφερε την μπάλα από το δεξί και στο αριστερό και την έστειλε στο "γάμμα" του Χουάντερσον-. Λίγο μετά το ημίωρο έφτασαν στο εντυπωσιακό 3-0 του πρώτου ημιχρόνου με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να βγάζει για πολλοστή φορά πολλούς παίκτες στην επίθεση.

2. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινήσει με το Σέρτζιο Ολιβέιρα στο πλευρό του Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή, τον Πέλκα κοντά και πίσω από τον Ακπόμ και τον Μπίσεσβαρ αριστερά, απέδωσε και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό για τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο Απόλλων να του έκανε πέντε τελικές στο πρώτο ημίχρονο – μέχρι το 15' ο Μπετινέλι είχε δύο ευκαιρίες, η μία μάλιστα καθαρή- εκμεταλλευόμενος την απουσία καθαρόαιμου κόφτη στον άξονα του Δικέφαλου, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με την μπάλα στα πόδια έκανε... παπάδες.

Το κάθετο παιχνίδι του Ολιβέιρα παρέσυρε και τους υπόλοιπους, ο Μαουρίσιο έκανε μέχρι και "σομπρέρο" αποφεύγοντας τον Οριουέλα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαζαν γρήγορα την μπάλα και ο Άκπομ προσπάθησε να σκοράρει με το "τακουνάκι".

3. "ΦΩΤΙΑ" ΜΠΡΟΣΤΑ - ΧΑΛΑΡΟΣ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και αυτή που δημιουργούσε ευκαιρίες.

Ωστόσο κάποιες φορές οι γηπεδούχοι έφταναν στην περιοχή του Πασχαλάκη και μπορεί να μην απειλούσαν σοβαρά μέχρι τουλάχιστον το 64' αλλά το γεγονός αυτό τους έδωσε ως ένα βαθμό αυτοπεποίθηση για να φτάσουν στο γκολ με τον Ντούρσο. Και μάλιστα με δύο πάσες…

Η μπάλα από τον άξονα πήγε αριστερά στον Οριουέλα, αυτός με τη μια έβγαλε τη σέντρα και ο Ιταλός από το ύψος της μεγάλης περιοχής και χωρίς σημαντική πίεση την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη (1-3).

4. "ΖΕΣΤΟΣ" Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ , "ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ" Ο ΕΝΡΙΚΕ

Το 3-1 επανέφερε τη χαμένη αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του άρχισαν και πάλι να κυκλοφορούν με πολλές πάσες την μπάλα, να μην βιάζονται να επιτεθούν και βρήκαν και τέταρτο γκολ σε ανέβασμα του Άνχελ Κρέσπο.

Ο Ισπανός κουβάλησε την μπάλα από τον άξονα όσο οι αντίπαλοι του δεν φρόντιζαν να του κλείσουν τον δρόμο και πέρασε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όπου ο Σβιντέρσκι που μόλις είχε περάσει αλλαγή αντί του Μπίσεσβαρ, με άμεσο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Ο Πολωνός δείχνει ότι έχει καλή επαφή με την αντίπαλη εστία και λίγο αργότερα είχε μια ακόμη ευκαιρία να σκοράρει, αυτή τη φορά με το κεφάλι.

Τελικά αυτός που το πέτυχε ήταν, με τη βοήθεια του Βαφέα έστω, ο Πέδρο Ένρικε, η δεύτερη αλλαγή του Λουτσέσκου. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος πανηγυρίζοντας το πρώτο γκολ που πέτυχε μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Το τελικό 5-1 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη που πετυχαίνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχει ακόμη το 6-0 στον αγώνα κυπέλλου με τον Αήττητο στα Σπάτα και το 4-1 στη Λευκορωσία με την Μπάτε Μπόρισοφ.

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Παντελής Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Αν. Αττικής)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Κοντοές (46' Γκίνο), Οριουέλα, Μπεντινέλι, Ρώσση (46' Βάρκας), Ντούρσο, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε (76' Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίσιο, Λημνιός (85' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (75' Σβιντέρσκι), Πέλκας, Άκπομ (81’ Ενρίκε).

Γκολ: 64’ Ντούρσο / 5' Πέλκας, 9' Ολιβέιρα, 33' Μπίσεσβαρ, 78' Σβιντέρσκι, 88' Ενρίκε

Κάρτες: - / -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ