STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων - Ολυμπιακός 1-3: Με τιμωρό Χασάν

Απόλλων - Ολυμπιακός 1-3: Με τιμωρό Χασάν
Ο Χασάν μετά το 0-1 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI

Ο Χασάν έβαλε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ στη νίκη (1-3) του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα για την 20ή αγωνιστική της Super League Interwetten. Η 17η νίκη των "ερυθρόλευκων" στο πρωτάθλημα που είναι ασταμάτητοι στην πορεία προς τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη με πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος έβαλε δύο γκολ και είχε μία ασίστ, ενώ έφτασε τα πέντε τέρματα απέναντι στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" σε πέντε ματς.

Ο Εμβιλά, που είχε μπει ως αλλαγή" έκανε το 0-2 για τους "ερυθρόλευκους", μείωσε ο Ντάουντα για τους γηπεδούχους στο 90'. Αυτή ήταν η 17η νίκη του Ολυμπιακού σε 20 ματς, ενώ έχουν και τρεις ισοπαλίες. Διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα για άλλο ένα παιχνίδι.

ΧΑΣΑΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ, ΧΑΣΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ

Ο Ολυμπιακός είχε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και παρότι στο δεύτερο είχε πάλι την υπεροχή, δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Βέρχουλστ. Όλες οι επιθετικές πρωτοβουλίες έπεφταν στο κενό, ήταν ημιτελείς. Ο Απόλλων κι αυτός έμενε μακριά από την εστία του Σα, αν και απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 65' που μπλόκαρε ο Πορτογάλος.

Βλέποντας την ομάδα του να αδυνατεί να "καθαρίσει" το ματς, έριξε στον αγώνα Βαλμπουενά και Πέπε αντί Βρουσάι και Φορτούνη στο 63', ενώ λίγο νωρίτερα, στο 58', μπήκε ο Εμβιλά αντί του Καμαρά. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές συνεργάστηκαν στη φάση κατά την οποία έγινε το 0-2. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο 72', ο Χασάν έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά, ο οποίος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν στην πρώτη τελική τους στο δεύτερο 45λεπτο.

Ό,τι αλλαγή κι αν έκανε ο Παράσχος δεν ήταν δυνατό να διαφοροποιήσει την εικόνα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε πανεύκολα τη μπάλα και στο 85' έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3, με το σουτ του Χασάν που πέρασε πάνω από το δοκάρι, ύστερα από πολύ ενέργεια και του Μασούρα.

Στο 90' ο Σεμέδο παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο Εμβιλά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Τελικά η Ελαφρά Ταξιαρχία κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 90' με σκόρερ τον Ντάουντα. Για να το καταφέρει χρειάστηκε η αδυναμία του Μπα να διώξει, αλλά και η... πάσα -άθελά του- του Σεμέδο στον Αφρικανό.

Την τελευταία λέξη είπε και πάλι ο MVP του αγώνα, ο Χασάν. Στο 90'+3' ο Εμβιλά εκτέλεσε φάουλ και ο Χασάν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το τελικό 1-3.

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ

Ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι από νωρίς. Περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Απόλλωνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Για να καταλάβετε, η μοναδική τελική της Ελαφράς Ταξιαρχίας στο 45λεπτο έγινε στο 45', με το σουτ του Μπεντινέλι που μπλόκαρε ο Σα.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρατάχθηκαν με τον Χασάν στη γραμμή κρούσης και ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Ο πάρα πολύ καλός Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντομίνγκες δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Χασάν ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ στο 31'. Αυτό ήταν το 30ό γκολ του Χασάν με τα "ερυθρόλευκα".

Ο σκόρερ είχε παράξει και την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν στο 19' ο Βέρχουλστ εκτινάχθηκε και έδιωξε με το ένα χέρι την κεφαλιά του.

Μπρούμα, Βρουσάι και Φορτούνης ήταν διαρκώς σε κίνηση, προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν, άλλες φορές το πέτυχαν, άλλες δεν συνεννοούνταν σωστά, την ίδια ώρα που και ο Ρέαμπτσιουκ ανέβαινε ψηλά και συμμετείχε στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Στο 39' ο Βέρχουλστ επιχείρησε βολέ που χτύπησε στο πρόσωπο τον διαιτητή, Τάσο Σιδηρόπουλο, ο οποίος αρχικά ζαλίστηκε, αλλά συνέχισε το παιχνίδι μετά από μερικά δευτερόλεπτα, με τον κίπερ της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" να του ζητά συγγώμη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ