STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων - Άρης 0-1: Η καλύτερη επίθεση ήταν η άμυνα

Απόλλων - Άρης 0-1: Η καλύτερη επίθεση ήταν η άμυνα
Ο Ιωάννου μετά το 0-1 στη Ριζούπολη στο Απόλλων - Άρης EUROKINISSI

Ο Άρης νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για τη 18η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ύστερα από τρία παιχνίδια χωρίς γκολ, το τρίποντο για τους "κίτρινους" έδωσε στο 18ο λεπτό ο Κύπριος αριστερός μπακ, Νικόλας Ιωάννου.

Ο Άρης επικράτησε 0-1 του Απόλλωνα για τη 18η αγωνιστική της Super League Interwetten. Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε στο 18' ο Κύπριος ακραίος αμυντικός, Νικόλας Ιωάννου. Οι κίτρινοι με όπλο την άμυνα (η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα) διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 90'+4'.

Ο Άρης ανέβηκε στην τρίτη θέση με 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ ο Απόλλων είναι 10ος με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και εννέα ήττες.

ΛΥΣΗ ΜΕ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΕΡΧΟΥΛΣΤ

Ο Άρης προερχόταν από τρία παιχνίδια χωρίς γκολ. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα αυτός που έβαλε τέρμα στη δυστοκία ήταν ο αριστερός μπακ Ιωάννου. Στο 18ο λεπτό εκτέλεσε κόρνερ ο Γκάμα, ο Κύπριος ακραίος αμυντικός επωφελήθηκε και από κοντά άνοιξε το σκορ.

Την προειδοποιητική βολή είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Γκάμα με εκτέλεση φάουλ στο 12' που υποχρέωσε τον Βέρχουλστ να απομακρύνει με υπερένταση, ενώ το ίδιο έγινε και στο 20', δύο λεπτά μετά το γκολ, όταν ο Γκάμα νικήθηκε εκ νέου, εντυπωσιακά, από τον κίπερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Ο Απόλλων, που είχε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο 30', αλλά ήταν κλασική. Ο Ντάουντα έδωσε στον αφύλαχτο Φερνάντες, ο οποίος νικήθηκε από τον Σιαμπάνη. Οι κίτρινοι έφυγαν στην κόντρα, αμέσως μετά τη φάση με τον Ισπανό, και ο Μαντσίνι με σουτ έξω από την περιοχή είδε τον Βέρχουλστ να διώχνει, στο 31'.

Από τα highlights του πρώτου μισού η στιγμή που ο Μαντσίνι επιχείρησε να νικήσει τον Βέρχουλστ φορώντας το ένα παπούτσι, αν και στο τέλος καταλογίστηκε οφσάιντ.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν ο καλύτερος της ομάδας του, από τους κορυφαίους του 45λέπτου, καθώς στο 45' σταμάτησε τον Σίλβα, σε μια ακόμη σημαντική απόκρουση.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Απόλλων δεν είχε την ίδια παθητική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Αντίθετα, ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε τον Άρη, αλλά ευκαιρία δυσκολευόταν να βρει. Έφτανε έξω από την περιοχή του αντιπάλου, μέχρι εκεί. Ο Μάντζιος στο 63' έβαλε τον Κάτσε αντί του Σίλβα για να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή και να ενισχύσει την ομάδα μεσοαμυντικά.

Την ίδια ώρα ο Παράσχος έβαζε φρέσκα πόδια στην επίθεση με τον Μουνιέ αντί του Μπεντινέλι. Η εικόνα παρέμενε η ίδια. Φανταστείτε ότι την πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο έκανε στο 79' έκανε πάλι ο Άρης, όταν το σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή και αριστερά "έβγαλε" ξανά ο Βέρχουλστ. Η Ελαφρά Ταξιαρχία απάντησε στο 84', με την άστοχη κεφαλιά του Ντάουντα από κοντά.

Μέχρι το 90'+4' ο Απόλλων δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά. Οι παίκτες του έκαναν διαρκώς επιθετικά φάουλ και το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ