ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απόλλων - ΑΕΚ 2-1: Το πάλεψε η Ελαφρά Ταξιαρχία, το εισιτήριο στην Ένωση

Τσαμπούρης και Ολιβέιρα μάχονται για την μπάλα στο Απόλλωνας - ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας
Τσαμπούρης και Ολιβέιρα μάχονται για την μπάλα στο Απόλλωνας - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλωνας ήταν ιδιαίτερα μαχητικός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ, όμως η Ένωση χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Με ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Απόλλων πήρε τη νίκη στη Ριζούπολη με 2-1 επί της ΑΕΚ, όμως το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0 στο ΟΑΚΑ) έδωσε το εισιτήριο των προημιτελικών του θεσμού στην Ένωση.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν ιδιαίτερα μαχητική κατάφερε να πάρει δύο φορές το προβάδισμα και να πιέσει την ΑΕΚ. Όμως, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με το γκολ της ισοφάρισης του Ολιβέιρα στο 20ο λεπτό έκανε πιο απλά τα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση έλεγξε τον ρυθμό και εν τέλει πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Η ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την εξέλιξή του, αφού και οι δύο ομάδες έδειξαν ορεξάτες και έτοιμες να παίξουν ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μάλιστα μπήκε θέλοντας να γίνει απειλητική και στο 16ο λεπτό πήρε το προβάδισμα.

Ο Μπεντινέλι πάτησε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Ντάουντα, ο οποίος χρειάστηκε δύο προσπάθειες μπροστά από τον Αθανασιάδη, ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση της ΑΕΚ, όμως, ήρθε άμεσα. Ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να ελέγξει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ολιβέιρα να σουτάρει φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΩ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Το εκτός έδρας τέρμα της Ένωσης μείωσε τις πιθανότητες πρόκρισης για την Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Η ομάδα του Παράσχου πίεζε ψηλά στο γήπεδο και στο 27ο λεπτό βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Λαγός πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ στέλνοντας την μπάλα σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕΚ θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, όμως δυσκολευόταν από τον μαχητικό Απόλλωνα που έμενε ψηλά στο γήπεδο. Στο 37' η Ένωση είχε μία καλή στιγμή για το 2-2. Ο Τάνκοβιτς κατέβασε με το στήθος μία μακρινή μεταβίβαση μέσα στην περιοχή, γύρισε το σώμα του κάνοντας το σουτ, αλλά ήταν άστοχος.

ΕΛΕΓΞΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ Η ΕΝΩΣΗ

Η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο μέρος. Κρατούσε την μπάλα περισσότερο στα πόδια της ενώ η είσοδος του Σιμάνσκι (αντί του Τάνκοβιτς) και του Γκαρσία (αντί του Νταντσένκο) δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Ένωση πατούσε περιοχή πιο εύκολα, κατέγραφε δύσκολα τελικές.

Στο 58' μάλιστα ο Απόλλωνας απείλησε από εκτέλεση κόρνερ που λίγο έλειψε ο Μπρούσιτς να μετατρέψει σε γκολ, με την άμυνα της ΑΕΚ να αντιδράει άσχημα.

Όσο κυλούσαν βέβαια τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε, όμως η μαχητικότητα των δύο ομάδων δεν μειωνόταν. Έτσι, είδαμε αρκετές δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, ενώ υπήρχε ένταση και στους πάγκους, με συνεχείς οδηγίες.

Η ΑΕΚ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ στο 90+1' έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Μαχαίρας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Σιμάνσκι από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο. Έτσι, το τελικό σκορ ήταν το 2-1.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 16' Ντάουντα, 27' Λαγός / 20' Ολιβέιρα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γιαννακόπουλος, Κάλισιρ (46' Μπρούσιτς), Λισγάρας, Χουχούμης, Τσαμπούρης, Βιτλής (63' Μαρκ Φερνάντεθ), Λαγός, Μπεντινέλι (69' Κραγιόπουλος), Κιτοκό, Μουνιέ, Ντάουντα (46' Ιωαννίδης)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λόπες, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Ραντόνια, Σιμόες, Σάκχοφ (63' Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (46' Σιμάνσκι), Νταντσένκο (46' Γκαρσία), Ολιβέιρα (90+2' Ανσαριφάρντ), Αλμπάνης (84' Μαχαίρας)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ