ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αποδεκάτισε ο κορονοϊός την Εθνική Ελπίδων με συνολικά 13 κρούσματα, αναβλήθηκε το ματς με την Κύπρο

Οι παίκτες της Εθνικής Κ21 σε αναμέτρηση με την Κύπρο
Οι παίκτες της Εθνικής Κ21 σε αναμέτρηση με την Κύπρο PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Εθνική Ελπίδων, καθώς ανιχνεύθηκαν 13 κρούσματα κορονοϊού στη γαλανόλευκη αποστολή. Τα 10 εξ αυτών αφορούν ποδοσφαιριστές, ενώ άλλα τρία θετικά ανήκουν στο τεχνικό επιτελείο. Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Κύπρο.

Δυσάρεστα είναι νέα που προέκυψαν από το στρατόπεδο της Εθνικής Ελπίδων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύπρο στα προκριματικά του Euro 2023.

Ήδη δέκα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν ελεγχθεί θετικοί στον κορονοϊό μετά τον τελευταίο έλεγχο που υποβλήθηκαν, ενώ τρία μέλη του τεχνικού επιτελείου έχουν μολυνθεί επίσης.

Όλα τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα υποβληθούν σε νέα τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά την Τρίτη, με την ελπίδα ότι ο ιός θα έχει περιοριστεί.

Ήδη πάντως το παιχνίδι με τους Κύπριους οδηγήθηκε σε αναβολή για ευνόητους λόγους ύστερα από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από την ΕΠΟ εξαιτίας της διασποράς που σημειώθηκε στην αποστολή.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ

Όπως άλλωστε ενημέρωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία το βράδυ της Δευτέρας, "η απόφαση λήφθηκε μετά τη διενέργεια ελέγχου, όπου βρέθηκαν μαζικά θετικά κρούσματα Covid-19 στην αποστολή της Εθνικής ομάδας Ελπίδων της Ελλάδας. Για την απόφαση της αναβολής, ενημερώθηκαν οι δύο ομάδες από τον παρατηρητή του αγώνα.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας που έχουν εντοπιστεί θετικά, δεν έχουν έρθει σε επαφή με μέλη της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο Δασάκι".

Η Εθνική Ελπίδων οδηγεί την κούρσα στον 4ο προκριματικό όμιλο της διαδικασίας με 8 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια και αντιμετώπιζε τη δεύτερη της κατάταξης Κύπρο (7 βαθμοί σε 3 ματς) με στόχο να χτίσει διαφορά.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ