Από τον Παναθηναϊκό στην Τορίνο ο 16χρονος διεθνής εξτρέμ Κυριάκος Τουνουσίδης

Ένα από τα κορυφαία ταλέντα στη θέση του στην Ελλάδα, ο 16χρονος Κυριάκος Τουνουσίδης ταξιδεύει σήμερα (9/7) στην Ιταλία ώστε να επικυρώσει τη συμφωνία του με την Τορίνο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό ύστερα από διετή θητεία.
Τα τελευταία χρόνια, η Τορίνο έχει αναμφίβολα εξελίξει τα φυτωριακά τμήματά της τόσο ώστε να λογίζεται σίγουρα μεταξύ των καλύτερων ιταλικών ομάδων ως προς το αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Και όπως αποδεικνύεται, σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας έχει να κάνει και με την επένδυση στο ελληνικό στοιχείο.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και απέκτησε από τον ΠΑΟΚ τον διεθνή με την Νέων, 19χρονο εξτρέμ Γρηγόρη Πολιτάκη.
Η συνέχεια δίνεται στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και αφορά έναν ακόμη μεσοεπιθετικό, ακόμη νεαρότερο.
Ο λόγος για τον 16χρονο (γεννημένος στις 26 Μαΐου 2009), επίσης διεθνή με την u17 και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη θέση του στην Ελλάδα, τον Κυριακό Τουνουσίδη, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίζονταν στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.
Αποχώρησε λοιπόν από τους “πράσινους” αποδεχόμενος την πρόταση της Τορίνο, ταξιδεύοντας την Πέμπτη για την ιταλική πόλη ώστε να επικυρώσει με τα τυπικά την μετακόμισή του εκεί, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και τον Παναθηναϊκό να εισπράττει το προβλεπόμενο πόσο (πενταψήφιο…) που αντιστοιχεί στα τροφεία του Τουνουσίδη.