ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Aπάντηση και συνέντευξη τύπου για το γήπεδο

Aπάντηση και συνέντευξη τύπου για το γήπεδο
Μακέταγηπέδου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος κάνει γνωστό ότι θα γίνει συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του έργου του γηπέδου.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και εμπνευστής του μεγαλόπνοου σχεδίου για το "κυανέρυθρο" παλάτι, με δηλώσεις του στο SPORT24,έκανε λόγο για μία αρνητική απόφαση και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ τόνιζει ότι το δημοτικό συμβούλιο με την αναστέλει με αυτό τον τρόπο κάθε ενέργεια από μέρους της και επισημαίνει ότι οι εμπορικές χρήσεις αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για την βιωσυμότητα του έργου.

Παράλληλα αναφέρει παρόλα αυτά το δίκιο είναι με το μέρος της ομάδας και θα παλέψει για να δει τον Πανιώνιο όπως τον φαντάζεται. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

" Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ, δυνάμει χθεσινής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ν. Σμύρνης, αποφασίστηκε μεν η παραχώρηση του γηπέδου στο σύλλογο μας, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το νέο αθλητικό κέντρο του Πανιωνίου, διατυπώθηκαν όμως «ζωηρές επιφυλάξεις» για τη δημιουργία «εμπορικού κέντρου» των επιφανειών και του όγκου που προτείναμε.

Συναφώς το δημοτικό συμβούλιο ανέβαλε τη λήψη απόφασης για το «εμπορικό κέντρο» προκειμένου να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο. Με την εν λόγω εξαιρετικά αρνητική απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο «παγώνει» το έργο και θέτει σε αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργεια από μέρους μας. Οι εμπορικές χρήσεις έκτασης 12.000 μ2 (και όχι το εμπορικό κέντρο, όπως εσφαλμένα αναφέρει ο Δήμαρχος), σε χώρο πλησίον του γηπέδου είναι νομιμότατη (αφού προβλέπεται από το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο του οικοπέδου) και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος.


Τούτο δε διότι το έργο θα ανεγερθεί με αυτοχρηματοδότηση, αφού δε ζητάμε ούτε ένα Ευρώ από το Δήμο. Είναι γνωστό σε όλους ότι αυτοχρηματοδοτούμενα γήπεδα χωρίς εμπορικές χρήσεις δε γίνονται, κάτι το οποίο ο δήμαρχος γνώριζε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι «εναλλακτικές λύσεις» που θα «αναζητήσει» ο Δήμος θα είναι προς την κατεύθυνση της οικονομικής επιβάρυνσης (έμμεσης ή άμεσης) των δημοτών Νέας Σμύρνης ή/και των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών γενικότερα.

Αυτό είναι κάτι που ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μας να ζητήσουμε και δεν προβλέπεται πουθενά στο επιχειρηματικό μας σχέδιο. Είναι δε πραγματικά αμαρτία, αυτός να είναι ο λόγος που βάζει χειρόφρενο στην υλοποίηση του έργου.

Η εν λόγω απόφαση, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη και απρόσμενη για όλους εμάς (τόσο στον Ερασιτέχνη όσο και στην ΠΑΕ), που επί δύο σχεδόν έτη προσπαθούμε με τη βοήθεια της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων DIMAND A.E., να μορφώσουμε μια σοβαρή πρόταση που να εγγυάται τη συνύπαρξη ερασιτέχνη, ΠΑΕ και να είναι ταυτόχρονα συμβατή με το πολεοδομικό καθεστώς της πόλης (για το λόγο δε αυτό δε ζητείται η παρέκκλιση από το συντελεστή δόμησης ούτε κατά 0,1%).

Η απόφαση είναι επίσης εντελώς ασύμβατη με τις ανεπίσημες διαβεβαιώσεις που μέχρι σήμερα είχαμε και επί τη βάσει των οποίων έχουν δαπανηθεί από τον κύριο Κωνσταντίνο Τσακίρη προσωπικά και την ΠΑΕ Πανιώνιος περίπου 1.000.000 Ευρώ, μέχρι σήμερα.

Θ έλουμε να πιστεύουμε ότι η εν λόγω απόφαση προέκυψε επειδή ο πληρέστατος φάκελος που έχουμε καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες στο δήμο δεν έτυχε της ανάλογης μελέτης και σοβαρής επεξεργασίας από τις υπηρεσίες του δήμου και το δήμαρχο προσωπικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι ανεπαρκώς ενημερωμένοι και το κλίμα του δημοτικού συμβουλίου να είναι αβέβαιο, άτολμο και σε ορισμένες περιπτώσεις καχύποπτο.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες της Νέας Σμύρνης ότι δε ζητάμε καμία ουσιώδη παρέκκλιση από τους ισχύοντες πολεοδομικούς κανονισμούς (χρησιμοποιώντας μάλιστα μόνον τον μισό συντελεστή από ότι μας επιτρέπεται νομίμως) και ότι το έργο που οραματιζόμαστε θα είναι ένα στολίδι πρωτίστως για την πόλη μας και τη νεολαία που θα αθλείται σε αυτό (καθώς δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά για κέντρο πολλαπλών αθλητικών χρήσεων με πισίνες, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ κλπ ανοιχτά στους χιλιάδες νεαρούς αθλητές του συλλόγου μας).

Οφείλουμε να πούμε, ιδίως σε εσάς, τα δεκάδες μέλη του Πανιωνίου που ανανεώσατε πριν λίγους μήνες την εμπιστοσύνη σας στη σημερινή διοίκηση του Ερασιτέχνη αλλά και σε εσάς τους χιλιάδες Πανιώνιους που μοιράζεστε το ίδιο όραμα με εμάς, ότι θα εξαντλήσουμε αυτά τα λίγα περιθώρια που η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μας αφήνει. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα παλέψουμε για να δούμε τον Πανιώνιο όπως τον φανταζόμαστε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΜΜ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LEDRA MARIOTT ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΟΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ BUSINESS PLAN ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ KAI ΘΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ".
























TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ