ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Γεωργιάδης: Το σοβαρό τροχαίο που έβαλε τέλος στην προπονητική καριέρα του

Ο Αντώνης Γεωργιάδης
Ο Αντώνης Γεωργιάδης EUROKINISSI

Ο Αντώνης Γεωργιάδης υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά το 1996 αναγκάστηκε να αφήσει την προπονητική καριέρα εξαιτίας ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Η είδηση του θανάτου του Αντώνη Γεωργιάδη σε ηλικία 85 ετών σκόρπισε θλίψη, καθώς ο παλαίμαχος προπονητής υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για τον Έλληνα τεχνικό με τις περισσότερες παρουσίες σε πάγκους ομάδων (586), ενώ στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε πολλούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και ΑΕΛ, ενώ από το 1989 μέχρι το 1992 είχε χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ελλάδας.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ

Ωστόσο, το 1996 αναγκάστηκε να αφήσει την προπονητική καριέρα του, διάρκειας 35 ετών, ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα, στις 12 Μαρτίου εκείνου του έτους, κι ενώ επέστρεφε στον Πύργο με το προσωπικό του αυτοκίνητο, καθώς ήταν προπονητής του Πανηλειακού έχασε τον έλεγχο στο 48,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθήνας - Κορίνθου και προσέκρουσε αρχικά στις προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια με σφοδρή ταχύτητα σε βράχια.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της εποχής, διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν για τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ήταν βαριά τραυματισμένος και έπρεπε να διακομισθεί αμέσως σε νοσοκομείο. Η διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια έγινε με περιπολικό της Τροχαίας, λόγω της απεργίας των ασθενοφόρων.

ΣΕ ΚΩΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ "ΤΕΛΟΣ" Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον εισήγαγαν επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. "Η κατάσταση του Αντ. Γεωργιάδη είναι κρίσιμη. Εχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επίσης, κακώσεις στην κοιλιά, στο θώρακα και στα νεφρά", ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο Γεωργιάδης χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών σε ΜΕΘ, καθώς βρισκόταν σε κώμα, με αιμάτωμα στο κεφάλι. Τελικά, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να βγει νικητής.

Μάλιστα, επέστρεψε για λίγο στους πάγκους για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου τη σεζόν 1996/97 και στις αρχές της επόμενης, αλλά στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Θανάση Βήτα, καθώς τα προβλήματα υγείας που του κληροδότησε το ατύχημα δεν τον βοήθησαν να συνεχίσει, όπως θα ήθελε, την προπονητική.

Ο Αντώνης Γεωργιάδης
Ο Αντώνης Γεωργιάδης EUROKINISSI


Ο Αντώνης Γεωργιάδης λίγους μήνες μετά το τροχαίο στις εξέδρες του "Απ. Νικολαΐδης" σε αγώνα Παναθηναϊκός - Πανηλειακός για τη σεζόν 1996/97

Ο ιδιοκτήτης του Πανηλειακού, Σάκης Σταυρόπουλος με τον Αντώνη Γεωργιάδη
Ο ιδιοκτήτης του Πανηλειακού, Σάκης Σταυρόπουλος με τον Αντώνη Γεωργιάδη EUROKINISSI


Ο ιδιοκτήτης του Πανηλειακού, Σάκης Σταυρόπουλος με τον Αντώνη Γεωργιάδη, μετά το τροχαίο, στο Δημοτικό Στάδιο του Πύργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πέθανε ο Αντώνης Γεωργιάδης
TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΟΦΗ ΑΕΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ