Αντωνίου: “Πειθαρχία το μυστικό της επιτυχίας”

Πειθαρχία ίσον επιτυχία, σύμφωνα με όσα τόνισε ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Κώστας Αντωνίου. Ο παλαίμαχος άσος των "πράσινων" μίλησε στο Sentra 103,3 για την επιστροφή του στο "τριφύλλι", τα νέα πρόσωπα που συνάντησε αλλά και την περσινή χρονιά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η φιλοσοφία από πέρσι που έχει μεταδώσει ο Νικόλας Πατέρας για πειθαρχία και αντοχή στην πίεση, έφερε τα θετικά αποτελέσματα και το νταμπλ.
Παράλληλα, θεωρεί μονόδρομο και φέτος την επιτυχία στην Ελλάδα με την κατάκτηση του νταμπλ ενώ και στην Ευρώπη η ομάδα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.
Αναλυτικά όσα τόνισε ο Κώστας Αντωνίου:
-Ενα σχόλιο για κατάσταση της Εθνικής…
“Δεν έχω την πληροφόρηση να μιλήσω για το θέμα αλλά σε ότι αφορά τους διεθνείς του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει κανένα θέμα.”
– Ποιοι είναι οι στόχοι μετά την επιστροφή σας…
“Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι η συνέχεια του περσινού Παναθηναϊκού. Έγιναν σωστές κινήσεις, θα δουλέψουμε όλοι για την ομάδα. Να δουλέψουμε κάτω από συνθήκες πίεσης όπως λειτουργεί μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”.
– Έχετε διδαχθεί από λάθη παρελθόντος…
“Σίγουρα, ναι στον χώρο αυτό. Όλα κρίνονται από αποτελέσματα. Η διαφορά της πρώτης χρονιάς με την δεύτερη είναι αρκετή. Στο ποδόσφαιρο όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα τεχνικό διευθυντή, έναν προπονητή όλοι έχουμε άποψη, κάνουμε λάθη”.
– Θεωρείται καλή την ενίσχυση με τον Φρέιτας…
“Νομίζω ναι. Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική. Η επιλογή του Φρέιτας είναι μια εξαιρετική επιλογή.”
– Εκτός αγωνιστικών ποιος είναι ο στόχος του μοντέλου διοίκησης σας…
“Υπάρχουν απαιτήσεις. Θα δουλέψουμε σκληρά. Η φιλοσοφία στο κλαμπ δεν έχει αλλάξει. Οι κ.κ. Γόντικας και Φρειτας δεν έχουν αλλάξει κάτι. Η ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί την δουλεία να πάμε την ομάδα μπροστά. Δεν θέλω να μιλήσω για τέτοια θέματα. Θα δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια.”
Για τους μυικούς τραυματισμούς κι αν επίκειται αλλαγή:
“Δεν θέλω να μιλήσω είμαι μόλις δυο μέρες στην ομάδα. Μίλησα με Κάρλος, Νιόπλια, δεν έχουμε πρόβλημα προς το παρόν, αλλά το τι θα γίνει θα το δείτε τις επόμενες ημέρες”.
– Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη:
“Νομίζω πάρα πολύ ψηλά. Μονόδρομος η κορυφή στην Ελλάδα.”
– Θεωρείται πρόβα τζενεράλε το ματς με Αρη ενόψει Μπαρτσελόνα…
“Δεν τοποθετούμε σε θέματα αγωνιστικά. Θα δουλέψουμε όλοι πολύ σκληρά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε στην πίεση. Αυτό ήταν και ένα μυστικό της περσινής χρονιάς. Η πειθαρχία, που είχε δώσει από την αρχή ο πρόεδρος.”
– Ενα σχόλιο για την μεγάλη φιλια των κ.κ. Μαρινάκη και Πατέρα:
“Να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα γι’ αυτό”.