ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Άντονι: "Το ψηφιακό δικαστήριο μπορεί να καταστρέψει τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή"

Ο Άντονι με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς της Premier League απέναντι στην Γουλβς | 14 Αυγούστου 2023
Ο Άντονι με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς της Premier League απέναντι στην Γουλβς | 14 Αυγούστου 2023 @2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Στην πίεση που ασκεί ο Τύπος και στην κριτική των παλαίμαχων παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο εξτρέμ των Κόκκινων Διαβόλων, Αντονι Ματέους Ντος Σάντος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την ψυχολογική επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών.

Η χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς κινδυνεύει με αποκλεισμό από τη φάση των 16 του Champions League, τη στιγμή που στην Premier League είναι στην 7η θέση 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται όλος ο οργανισμός, με την κριτική που ασκείται σε παίκτες και Έρικ Τεν Χαχ να είναι δριμεία. Από αυτή δεν λείπει και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του αγγλικού συλλόγου, Άντονι, αφού η μηδενική του συνεισφορά σε γκολ και ασίστ τη φετινή σεζόν τον έχει βάλει στο στόχαστρο του κόσμου και του Τύπου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αγγλικό μέσο, ο 23χρονος άσος έκανε λόγο για ένα "digital court" (σ.σ. ψηφιακό δικαστήριο), το οποίο είναι ικανό να καστρέψει τις ζωές των αθλητών. Ουσιαστικά, αναφέρθηκε στο "λαϊκό δικαστήριο", που στήνουν οι χρήστες των social media αναρτώντας κακεντρεχή σχόλια στο διαδίκτυο, αλλά και σε πρώην παίκτες του κλαμπ, ή δημοσιογράφους που ασκούν μη επικοδοιμητική κριτική.

"Η πίεση είναι πάντα μαζί μας για όσους παίζουν σε μεγάλους συλλόγους και ειδικά για τη Γιουνάιτεντ", δήλωσε για το "πρέπει" του πρωταθλητισμού, πριν μιλήσει για το κακό που κάνει η κριτική των παλαίμαχων παικτών των "μπέμπηδων".

λέπω την κριτική που έρχεται από πρώην παίκτες του συλλόγου και άλλα άτομα στα μέσα ενημέρωσης, που εκφράζουν αδικαιολόγητα τις απόψεις τους και επηρεάζουν χιλιάδες οπαδούς. Ποτέ δεν τους έχω δει να κάνουν εποικοδομητική κριτική, η οποία θα με βοηθήσω να γίνω καλύτερος επαγγελματίας".

Στη συνέχεια, έκανε αναδρομή στις δυσκολίες που έχει βιώσει από μικρός στις φαβέλες της Βραζιλίας, τονίζοντας για τη ρζική αλλαγή της ζωής του τα τελευταία χρόνια με τη μετάβαση στην Ευρώπη: "Δεν ήταν εύκολο να αφομοιώσω και να κατανοήσω όλες αυτές τις αλλαγές. Η καθημερινή μου μάχη είναι να επανέλθω στην καλύτερή μου φόρμα και να αποδώσω στο υψηλότερο επίπεδο στο στο γήπεδο".

Κλείνοντας, ο Άντονι δήλωσε ότι η δεν βρίσκεται στην καλύτερη σωματική και πνευματική του φόρμα, υποσχόμενος στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως θα κάνει τα πάντα για να βρει τον εαυτό του και να βοηθήσει την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ