ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανρί: "Σε όλη μου την καριέρα είχα κατάθλιψη, έκλαιγα κάθε μέρα"

Ο Τιερί Ανρί
Ο Τιερί Ανρί © 2020 CARLOS GONZALEZ / AP IMAGES

Στη "μάχη" με την κατάθλιψη που κουβαλούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και στο ότι ήταν "προγραμματισμένος" να γίνει κορυφαίος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη που συγκλονίζει ο Τιερί Ανρί.

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής "γκρέμισε" την επικρατούσα αντίληψη ότι οι επαγγελματίες αθλητές δεν έχουν προβλήματα εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, με τελευταίο κρούσμα προβλημάτων ψυχικής υγείας να είναι ο Τιερί Ανρί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast "The Diary o a CEO", ο θρύλος της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, στον "προγραμματισμό" να γίνει κορυφαίος ποδοσφαιριστής, στην εξοντωτική πίεση του πατέρα του και στην κατάθλιψη που τον συντρόφευε καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

"Σε όλη την καριέρα μου είχα κατάθλιψη. Έκανα κάτι για αυτό; Όχι. Είχα προσαρμοστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου και στους άλλους, επειδή η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει όσα είχα να πω. Ήξερα ότι μού έλεγα ψέματα αλλά φρόντιζα αυτά τα συναισθήματα να μη βγαίνουν προς τα έξω, έβαζα την κάπα μου", δήλωσε αρχικά κατά την αποκάλυψη ότι είχε κατάθλιψη.

"Για να κατανοήσεις το άτομο που έγινα πρέπει να γυρίσεις πίσω όταν ήμουν νέος. Όταν ήμουν παιδί δεν έπαιρνα στοργή. Όταν ο πατέρας μου με αγκάλιασε το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: "αυτό το μωρό θα είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής". Με διαμόρφωσε, ήταν σκληρός.

Πάντα είχα τον φόβο και την πίεση να ευχαριστήσω τους άλλους με το ποδόσφαιρό μου και τα χρήματά μου, μέχρι που μια μέρα η γυναίκα μου και τα παιδιά μου άρχισαν να κλαίνε για αυτό που είμαι. Και μετά νιώθεις άνθρωπος. Είπα ψέματα για πολύ καιρό γιατί η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει αυτά που είχα να πω", τόνισε κλείνοντας ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ PREMIER LEAGUE LA LIGA SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ