EUROPEAN SUPER LEAGUE

Ανιέλι: "Η European Super League δεν απέτυχε, δεσμεύει ακόμα 11 συλλόγους"

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι @2018 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η European Super League είναι έτοιμη να επιστρέψει στο προσκήνιο και να κοντράρει την UEFA, με τον πρόεδρο της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι να ξεκαθαρίζει πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη απο ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Όσοι περίμεναν πως θα άκουγαν από τα χείλη του Αντρέα Ανιέλι την ανάλυση του αναθεωρημένου πρότζεκτ της European Super League διαψεύστηκαν, όμως ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους δεν απογοήτευσε τους φανς του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού εγχειρήματος μιλώντας την Πέμπτη (3/3) στο Business of Football Summit των Financial Times.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, πέταξε το γάντι στην UEFA και το δικό της ποδοσφαιρικό προϊόν, το Champions League, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να επέλθουν αλλαγές στον βασιλιά των σπορ ενώ ξεκαθάρισε πως η ESL όχι μονο δεν απέτυχε στο σκοπό της όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2021 αλλά τα μέλη της εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους.

"Η European Super League δεν απέτυχε, είναι μία συλλογική δουλειά 12 ομάδων και οι 11 από αυτές τις ομάδες δεσμεύονται ακόμα μεταξύ τους.

Δεν είναι προϊόν ενός μόνο ατόμου αλλά ήταν 12 σύλλογοι που υπέγραψαν ένα συμβόλαιο 120 σελίδων που είναι ακόμα δεσμευτικό.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ισχυρές μεταρρυθμίσεις. Δεν θα δεχτώ κάποια ερώτηση για τον Τέμπας, τα λόγια του ("Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα λένε περισσότερα ψέματα από τον Πούτιν") μιλούν από μόνα τους.

Η UEFA είναι ένα ρυθμιστικό και μονοπωλιακό όργανο που έχει το χαρακτήρα του θεματοφύλακα.

Ήξεραν πολύ καλά πως δούλευα πάνω σε κάτι άλλο πριν από την ίδρυση της ESL", τόνισε ο Ανιέλι, για να προσθέσει: "Θα κάτσω και θα υποστηρίξω τη διαφανή διακυβέρνηση. Θα περιμένω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιοσύνης να μας πει εάν το τρέχον όργανο είναι κατάλληλο για τον σκοπό του".

Παρά τις αιχμηρές αναφορές του πάντως για το ρόλο και τη δράση της UEFA, ο Ανιέλι φρόντισε να μην ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το νέο σχέδιο της European Super League που εικάζεται πως είναι στα σκαριά, με τον πρόεδρο των μπιανκονέρι να ερωτάται για το που θα παίζει η Γιουβέντους σε πέντε χρόνια από τώρα και να δηλώνει με νόημα:

"Σίγουρα την βλέπω να παίζει στην πιο σημαντική διοργάνωση που θα υπάρχει".

Όσον αφορά για τη διαρροή που παρατηρήθηκε, από τη στιγμή που οι 12 ομάδες που υπέγραψαν την αρχική συμφωνία έγιναν 11 έναν χρόνο αργότερα, σύμφωνα με την Ισπανίδα δημοσιογράφο, Αράντσα Σάντσεθ, η ομάδα που δεν συνεχίζει πλέον να στηρίζει την European Super League είναι η Ίντερ.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ