ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ανατροπή και κορυφή για το Μεξικό

Mexico's Oribe Peralta celebrates after scoring his side's second goal during the Confederations Cup, Group A soccer match between Mexico and New Zealand, at the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Wednesday, June 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Mexico's Oribe Peralta celebrates after scoring his side's second goal during the Confederations Cup, Group A soccer match between Mexico and New Zealand, at the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Wednesday, June 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Νέα Ζηλανδία προηγήθηκε, αλλά το Μεξικό έκανε ανατροπή και νίκησε 2-1, έτσι ανέβηκε στην κορυφή του 2ου ομίλου του Confederations Cup μαζί με την Πορτογαλία (video)

Το Μεξικό νίκησε 2-1 τη Νέα Ζηλανδία, έτσι προσπέρασε και αυτό την Ρωσία (μετά την Πορτογαλία), έτσι την τελευταία αγωνιστική ακόμη και με ισοπαλία με τους διοργανωτές θα προκριθεί στα ημιτελικά.

Οι Νεοζηλανδοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μπροστά στο σκορ με το τέρμα του Γουντ στο 42', αλλά απάντησε ο Ραούλ Χιμένες στο 54' και ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Περάλτα στο 72'.

Αυτό το ματς πάντως ήταν το πρώτο της διοργάνωσης με ένταση, καθώς στα τελευταία λεπτά υπήρχαν σκληρά μαρκαρίσμα και τελικά μια γενική σύρραξη, με τον διαιτητή από την Γκάμπια να βλέπει το video, αλλά να βγάζει μόνο μία κίτρινη.

Mexico's Giovani Dos Santos is challenged by New Zealand's Andrew Durante during the Confederations Cup, Group A soccer match between Mexico and New Zealand, at the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Wednesday, June 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Mexico's Giovani Dos Santos is challenged by New Zealand's Andrew Durante during the Confederations Cup, Group A soccer match between Mexico and New Zealand, at the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Wednesday, June 21, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

*** θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Μεξικό - Νέα Ζηλανδία 2-1

Σκόρερς: 54' Ραούλ Χιμένες, 72' Περάλτα / 42' Γουντ

Γήπεδο: ""Olimpiyskiy Stadion Fisht"", Σότσι

Διαιτητής: Μπακάρι Γκασάμα (Γκάμπια)

Η Νέα Ζηλανδία ήταν ανώτερη σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έχασε αρκετές ευκαιρίες με πρώτη σπουδαία αυτή του Γουντ στο 28', όταν τον σταμάτησε ο Ταλαβέρα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 42', με τον επιθετικό της Λιντς να ανοίγει το σκορ με πλασέ.

Οι Μεξικανοί μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο 45άλεπτο και στο 54' κατάφεραν να απαντήσουν με τον στράικερ της Μπενφίκα, Ραούλ Χιμένες, ο οποίος έκανε το 1-1 με δυνατό σουτ, έπειτα από προσπάθεια των Ακίνο και Φαμπιάν.

Λόγω δεύτερου τραυματισμού (Σαλσέδο και Έκτορ Μορένο) πέρασε στο ματς ο Ράφα Μάρκες, με τον 38άχρονο να πραγματοποιεί την 139η διεθνή του συμμετοχή.

Τέσσερα λεπτά με την είσοδο του μεγάλου αρχηγού το Μεξικό ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Ορίμπε Περάλτα να κάνει το 2-1 στο 72', ξανά με δημιουργό τον Ακίνο.

Τα τελευταία λεπτά είχαν... συγκινήσεις, καθώς στο 85' η Νέα Ζηλανδία είχε δοκάρι σε τρομερό σουτ του Τόμας, ενώ στις καθυστερήσεις υπήρξε γενική σύρραξη μετά από κάποια τραβήγματα φανέλας και δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά ο διαιτητής απ'την Γκάμπια είδε το video και δεν απέβαλε κανέναν, δίνοντας απλά μία κίτρινη κάρτα στον Τόμας.

ΜΕΞΙΚΟ (3-5-2): Ταλαβέρα, Σαλσέδο (33' Έκτορ Μορένο) (68' Ράφα Μάρκες), Αραούχο, Αλανίς (46' Έκτορ Ερέρα), Ντιέγκο Ρέγες, Φαμπιάν, Νταμ, Ακίνο, Ζιοβάνι ντος Σάντος, Ραούλ Χιμένες, Περάλτα.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Μαρίνοβιτς, Ίνγκαμ (82' Πάτερσον), Μπόξολ, Ντουράντε, Σμιθ, Γουάινι, ΜακΓκλίντσεϊ, Τόμας, Ρόχας (73' Μπαρμπαρούσης), Λιούις (58' Τουιλόμα), Γουντ.

Μεξικό - Νέα Ζηλανδία 2-1

AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ