ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Ρίκκα

Ανακοίνωσε Ρίκκα
ρικκα για μαρκο

Η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντώνη Ρίκκα από τη Skoda Ξάνθη για τα επόμενα πέντε χρόνια

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Ρίκκα. Ο 22 ετών μέσος (3/3/1986) θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια".

Ήταν θέμα ημερών αν όχι ωρών να επισημοποιηθεί και αυτός ο "γάμος" για την ΑΕΚ. Μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Δώνη, ο Αντώνης Ρίκκα ήρθε για να ανοίξει τον χορό των φετινών μεταγραφών της ΑΕΚ

O ταλαντούχος μέσος αποκτήθηκε έναντι 600.000 ευρώ από την ακριτική ομάδα και αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα ενόψει της νέας σεζόν.

Μάλιστα ο νεαρός άσος της ΑΕΚ πραγματοποίησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης στο επίσημο σάιτ του συλλόγου και μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ΑΕΚ που πίστεψαν στις δυνατότητες μου. Το σίγουρο είναι ότι θα δουλέψω πολύ για να δικαιώσω αυτούς που με ξεχώρισαν. Ευχαριστώ την ομάδα μου την Skoda Ξάνθη που με βοήθησε ώστε να ξεχωρίσω και να συνεχίσω σε μια μεγάλη ομάδα.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, στην ΑΕΚ γίνεται εξαιρετική δουλειά, ειδικά με τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες όπως είμαι εγώ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό κίνητρο για μένα. Είναι πολύ σημαντικό ότι προπονητής μας θα είναι ο κ. Γιώργος Δώνης, ένας Έλληνας προπονητής, που δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και φυσικά αυτό είναι πολύ καλό για μένα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να προσφέρω στην ΑΕΚ όσα περισσότερα μπορώ".

Το who is who του Ρίκκα

Ο Αντώνης Ρίκκα γεννήθηκε στις 3/3/1986 στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Σε ηλικία 19 ετών ο Ρίκκα αγωνίστηκε στην Β’ ομάδα της Μαρσέιγ και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2005-2006 ενώ ακριβώς την επόμενη χρονιά (2006-2007) μεταγράφηκε στην Skoda Ξάνθη.

Ο ελπιδοφόρος μέσος δόθηκε εκείνη την περίοδο δανεικός στη Νίκη Βόλου ενώ φέτος επέστρεψε και αγωνίστηκε με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Μαϊστόροβιτς ο επόμενος

Η ΑΕΚ άνοιξε λογαριασμό στις φετινές μεταγραφές με την ανακοίνωση της απόκτησης του Ρίκκα και φυσικά έπεται συνέχεια, με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς της Βασιλείας να βρίσκεται μία ανάσα από το να φορέσει τη φανέλα των Ένωσης.

Ο 31χρονος αμυντικός αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα. Οι οικονομικές απολαβές του διεθνή Σουηδού που μένει ελεύθερος από το σύλλογο της Ελβετίας εκτιμώνται στις 800.000 ευρώ ετησίως. Ο κεντρικός αμυντικός στη συνέχεια αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Σουηδίας για το Euro 2008.

























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ