ΜΙΛΑΝ

Αναγνωρίστηκε ο οπαδός της Γιουβέντους που προσέβαλε ρατσιστικά τον Μενιάν

Ο Μάικ Μενιάν σε αγώνα πρωταθλήματος της Λιλ κόντρα στην Μονακό | 15 Απριλίου 2019
Ο Μάικ Μενιάν σε αγώνα πρωταθλήματος της Λιλ κόντρα στην Μονακό | 15 Απριλίου 2019 @2019 MICHEL SPINGLER/AP IMAGES

Η ιταλική αστυνομία εντόπισε με τη βοήθεια των καμερών του γηπέδου της Γιουβέντους τον οπαδό που επιτέθηκε ρατσιστικά στον Μάικ Μενιάν, με τον εν λόγω άτομο να αποβάλλεται άμεσα από τον σύνδεσμο οπαδών της σινιόρα στον οποίο ανήκε.

Η αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Μίλαν την περασμένη Κυριακή είχε απασχολήσει έντονα το φίλαθλο κοινό της χώρας, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 στο Τορίνο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Serie A αλλά και για τη ρατσιστική επίθεση την οποία δέχτηκε ο Μάικ Μενιάν.

Αυτή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσής του, με τον Γάλλο πορτιέρε της Μίλαν να κάνει τη σχετική καταγγελία μέσω των λογαριασμών του στα social media και να ξεσπάει στο φινάλε της ανάρτησής του:

"Αυτοί που κυβερνούν το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πώς είναι να ακούς ύβρεις και τέτοια σχόλια που μας παρομοιάζουν με ζώα; Ξέρουν τι σημαίνει για τις οικογένειές μας, για τους αγαπημένους μας που το βλέπουν και που δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσε να συμβεί ακόμα το 2021;

Δεν είμαι "θύμα" ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι όρθιος. Όσο μπορούμε να δίνουμε τη φωνή μας για να αλλάξουν τα πράγματα, θα το κάνουμε".

Λίγα 24ωρα αργότερα ο Μενιάν μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος αφού η καταγγελία του δεν πέρασε απαρατήρητη. Η τοπική αστυνομία έψαξε για τους υπεύθυνους σε συνεργασία με την Γιουβέντους και με τη βοήθεια των καμερών του "Allianz Stadium" εντοπίστηκε ο υβριστής του Μενιάν.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πρόκειται για εργάτη από το Ροβίγκο, ο οποίος καταγγέλθηκε για υποκίνηση φυλετικού μίσους, με τον σύνδεσμο οπαδών της Γιουβέντους στον οποίο ήταν εγγεγραμμένο μέλος (Juventus Club Gaetano Scirea di Castagnaro) να ανακοινώνει πως τον απέβαλε άμεσα από τις τάξεις του.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ