ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανάγεννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός 0-1: Προκρίθηκε με δύο νίκες στην επιστροφή Κουρμπέλη

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας INTIME

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0 στην έδρα της χάρη στο τέρμα του Παλάσιος, σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα. Επέστρεψε στη δράση ο Κουρμπέλης μετά από 14 μήνες.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε και από την έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Σεμπάστιαν Παλάσιος στο 81ο λεπτό και τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ωστόσο η σημαντικότερη είδηση ήταν η επιστροφή του αρχηγού Δημήτρη Κουρμπέλη, μετά από 14 μήνες. Ο αρχηγός του τριφυλλιού αγωνίστηκε για περίπου 15 λεπτά και σταδιακά θα γίνει ενεργό μέλος στο ροτέισον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί στη Λεωφόρο, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Η Αναγέννηση Καρδίτσας έπαιξε πολύ καλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο μέρος και να βρίσκει το γκολ με τον Παλάσιος.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν απελευθερωμένες από το άγχος, μιας και τα πάντα είχαν κριθεί στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Η πρώτη τελική στο 10ο λεπτό ήταν για το τριφύλλι με τον Γκατσίνοβιτς, ωστόσο του σουτ του πήγε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Βιτάλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νέστορα Γκέκα. Ο Αγιούμπ έβγαλε ωραία κάθετη στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και αυτός εξαπέλυσε με τη μία το σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι.

Μετά το 15' οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τις ευκαιρίες να φέρουν τούμπα το παιχνίδι. Στο 21ο λεπτό, ο Μπαντιμπανγκά κέρδισε τις κόντρες και έστρωσε στον Γκίνη, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Διούδη να απομακρύνει. Έχει ανέβει η Αναγέννηση Καρδίτσας στα τελευταία λεπτά.

Έξι λεπτά μετά ο Γκίνη έγινε και πάλι απειλητικός μέσα από την περιοχή. Αυτή τη φορά επωφελήθηκε από τις κόντρες που πήρε ο Κουτρομάνος, έκανε ένα ωραίο σουτ, ωστόσο η μπάλα πήγε άουτ. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για κόρνερ, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος έδωσε άουτ.

Τελευταία τελική του πρώτου ημιχρόνου ήταν το ήταν το σουτ του Χατζηγιοβάνη το οποίο κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμα γκολ. Στο 55ο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης απέφυγε όποιον βρήκε και έκανε του γύρισμα προς τον Ιωαννίδη, ωστόσο η προσπάθειά του κόπηκε από τον Γκέκα.

Το τριφύλλι δεν δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο στο τέλος δικαιώθηκε, χάρη στο γκολ του φορμαρισμένου Παλάσιος και έτσι έκλεισε με νίκη την αγγαρεία του στη ρεβάνς των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Τελευταία τελική προσπάθεια ήταν στο 83ο λεπτό με τον Αϊτόρ να δοκιμάζει ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και τον Γκέκα να απομακρύνει σε κόρνερ.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκουγκούδης, Λαρέα (56' Καρανίκας), Κοτσώνης, Μπάλλας, Πλέγας (75' Θεολόγης), Βιδάλ (69' Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56' Κουτσιανικούλης), Γκίνη (69' Γκίνη), Μανιός.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες (63' Σιδεράς), Αγιούμπ (63' Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63' Πέρεθ), Χατζηγιοβάνης (74' Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75' Αϊτόρ).

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  1. Παναθηναϊκός - Λαμία
  2. ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Παναιτωλικός ή Ολυμπιακός

Το ζευγάρι του τελικού

  • Νικητής ημιτελικού 1 - Νικητής ημιτελικού 2

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00 για τις σπουδαίες ρεβάνς του Κυπέλλου

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ