ΤΣΕΛΣΙ

Αμπράμοβιτς: "Όχι" του Ηνωμένου Βασιλείου στη δωρεά των "παγωμένων" δισεκατομμυρίων στο Ισραήλ από την πώληση της Τσέλσι

Αμπράμοβιτς: "Όχι" του Ηνωμένου Βασιλείου στη δωρεά των "παγωμένων" δισεκατομμυρίων στο Ισραήλ από την πώληση της Τσέλσι
Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς 2011 SANG TAN / ASSOCIATED PRESS

Οι βρετανικές αρχές απέρριψαν την πρόταση να πάνε τα χρήματα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την πώληση της Τσέλσι στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, αντί για τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας, όπως είχε συμφωνήσει αρχικά ο Ρώσος μεγιστάνας.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παραχώρησε την Τσέλσι περίπου 1.5 χρόνο πριν στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τοντ Μπόλι, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του να βρίσκεται σε κλειδωμένο λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο με τελικό προορισμό τα θύματα στην Ουκρανία από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν λόγω των σχέσεών του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι έγινε μια πρόταση τα χρήματα αυτά, ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ να κατευθυνθούν για τους ίδιους σκοπούς στο Ισραήλ και όχι στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει η εν λόγω πηγή, η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση γιατί θεωρεί ότι ήταν μια κίνηση του Αμπράμοβιτς να αποφύγει τη δυσανασχέτηση της Ρωσίας.

Αντίστοιχη πρόταση έγινε και για την Τουρκία, όταν επλήγη από τον φονικό σεισμό, όμως και τότε δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ