ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αμανατίδης:”Κλειδί η πρεμιέρα”

αμανατιδης

Ματς-"κλειδί" η πρεμιέρα της Εθνικής στο EURO 2008 κόντρα στη Σουηδία, σύμφωνα με τον Γιάννη Αμανατίδη

“Στο δικό μας γκρουπ έχουν μικρό αβαντάζ οι Ισπανοί. Ατομικά ως παίκτες διαθέτουν μεγάλη κλάση. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες. Όσον αφορά εμάς, ελπίζω να ξεκινήσουμε με νίκη εις βάρος της Σουηδίας. Αν συμβεί αυτό, θα είμαστε πιο ήρεμοι για την αναμέτρηση με τη Ρωσία.




Το γεγονός ότι στην προηγούμενη διοργάνωση χάσαμε μόνο από τους Ρώσους, μιλά από μόνο του. Σε όλους τους αγώνες πρέπει να δώσουμε το 120% των δυνατοτήτων μας. Ακόμα και έτσι η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, σε κάθε αγώνα μπορούν να συμβούν τα πάντα. Πολλά θα εξαρτηθούν από την αγωνιστική φόρμα που θα έχει η ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.



Στη συνέχεια, ο 26χρονος διεθνής αναφέρθηκε στο γκολ που πέτυχε και χάρισε στην ελληνική ομάδα τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη:
“Σίγουρα πολλά άλλαξαν για μένα. Είχαμε να νικήσουμε τους Τούρκους παραπάνω από μισό αιώνα και δεν είχαμε καταφέρει να σκοράρουμε στην έδρα τους. Ευτυχώς η κακή παράδοση έλαβε τέλος και παράλληλα εξασφαλίσαμε την πρόκριση στην τελική φάση του EURO. Στην Τουρκία πέτυχα το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα της Εθνικής και ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα και τους Έλληνες φιλάθλους”.




“Μπροστά παίζουν ο Χαριστέας, ο Γκέκας, ο Σαμαράς, ο Γιαννακόπουλος και άλλοι από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οπότε θα χρειαστεί να παλέψω για μία θέση στην ενδεκάδα. Δεν είμαστε μία ομάδα με λαμπρά ονόματα, αλλά πολύ δεμένοι ως σύνολο. Όταν είμαστε οργανωμένοι, δεν είναι εύκολο να μας νικήσει κανείς.




Δεν είναι τυχαίο ότι στην προκριματική φάση συγκεντρώσαμε 31 βαθμούς, δηλαδή περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα”, επεσήμανε ο Αμανατίδης αναφερόμενος στη θέση του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.



Εκτός των άλλων, ο Έλληνας επιθετικός μίλησε στους Ρώσους και για τη δική τους ομάδα:
“Άφησε εκτός την Αγγλία κι αυτό σημαίνει πολλά. Ξέρω ότι η Ρωσία έχει καλούς παίκτες. Το πρωτάθλημά σας βρίσκεται σε άνοδο, γιατί οι ομάδες σας αγοράζουν ακριβά ονόματα. Εύχομαι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ρωσία να περάσουν στην επόμενη φάση.




Από τους Ρώσους ποδοσφαιριστές γνωρίζω καλά τον Σαένκο που παίζει στη Νυρεμβέργη. Είναι πολύ ικανός, αν και πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Στη Λεβερκούζεν αγωνίζεται ο Μπουλίκιν, τον οποίο οι Έλληνες φίλαθλοι τον θυμούνται από το τέρμα που πέτυχε εις βάρος μας στην Πορτογαλία.




Μπορεί στην ομάδα σας να μην έχετε σούπερ σταρ, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες. Ίσως σούπερ σταρ είναι ο Γκους Χίντινκ, μια και κατάφερε να οδηγήσει τη Ρωσία στο EURO”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ