ΑΕΚ

Αλμέιδα: "Να διατηρούμε την ψυχραιμία μας τόσο στη νίκη, όσο και στην ήττα"

Αλμέιδα: "Να διατηρούμε την ψυχραιμία μας τόσο στη νίκη, όσο και στην ήττα"
INTIME SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV ενόψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία της τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό (15/1, 16:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24), με τον Αλμέιδα στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV να αναφέρει πως η ομάδα του πρέπει να συνεχίσει ενωμένη σε αυτή την γραμμή που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμέιδα:

Για τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό: "Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα συνεχίζει στην ίδια γραμμή. Έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο σε αυτό που ζητάμε. Και νομίζω, ότι συνεχίζοντας σε αυτή τη γραμμή και μένοντας ενωμένοι σαν σύνολο, θα τα πάμε καλά. Παίξαμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση. Μπορέσαμε να επιβληθούμε, σε ένα αρκετά ισοδύναμο παιχνίδι. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ελάχιστη, αλλά η πρόθεση ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά".

Για τη σημασία που έχει για τον ίδιο η σταθερότητα στην απόδοση, τώρα που προστίθενται και τα ματς Κυπέλλου στο πρόγραμμα της ΑΕΚ:υτό που προσπαθούμε είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα. Να μείνουμε σε μία μέση γραμμή.

Πάντα έχοντας αντίληψη, ότι έχουμε κερδίσει ένα καλό παιχνίδι. Αλλά ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Οπότε, δουλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι'".

Για το παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό: "Είναι ένας αντίπαλος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο. Όμως, είναι ένας αντίπαλος που παίζει οργανωμένα. Είναι ένας αντίπαλος που γνωρίζει το τι παίζει, το τι κυνηγά. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας θετικά στοιχεία. Να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας πλεονεκτήματα για να «πληγώσουμε» τον αντίπαλο. Γνωρίζοντας πάντα, ότι παίζουμε έντεκα εναντίον έντεκα κι εμείς σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο".

Γαλανόπουλος: "Και πάλι είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα"

Για τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό: "Η αλήθεια είναι ότι η ήττα στα Γιάννινα ήταν απρόσμενη. Παρ΄ όλα αυτά, με τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, δείξαμε ότι και πάλι είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε κι εμείς το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι φαινόταν από την ένταση που είχε το γήπεδο, από τον κόσμο, τους παίκτες, τον προπονητή, πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι και ότι δεν μπορούσε να το χάσει".

Για τη σταθερότητα στην εικόνα της ΑΕΚ: "Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα μετά από αρκετά χρόνια, και αυτό φαίνεται, μας βοηθά πολύ και το γήπεδο, ο προπονητής να κάνει μεγάλο rotation, όπως με την Κηφισιά. Οπότε, κρατά παίκτες ξεκούραστους, χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές όπως εκείνος θέλει, οπότε αυτό για μια ομάδα είναι υγεία. Και αυτό βγαίνει και προς τα έξω".

Για το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται, σε απόδοση, από αυτό που ο ίδιος φανταζόταν για τον εαυτό του, μετά τη μεγάλη του αποχή από την αγωνιστική δράση: "Έπειτα από τη μεγάλη αποχή που είχα, έχω αποδεχθεί ότι η φετινή χρονιά είναι περισσότερο προσαρμοστική.

Έχω μιλήσει και με τον προπονητή, ξέρει ακριβώς τι έχω περάσει και τι έχω κάνει στο πόδι μου. Οπότε κι εγώ έχω αποδεχθεί ότι, καλώς ή κακώς, βοηθώ όσο μπορώ την ομάδα, αλλά δεν είναι εύκολο να πρωταγωνιστήσω φέτος στην ΑΕΚ. Όμως, αντιμετωπίζω αυτή τη χρονιά ως προσαρμοστική για να είμαι καλύτερα του χρόνου".

Για το παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό: "Είναι ένα από τα παιχνίδια που θεωρητικά η ΑΕΚ πρέπει να τα «καθαρίζει» από νωρίς στο γήπεδό της. Παρ’ όλα αυτά έχουμε δει πολλές φορές, ότι αν αυτά τα ματς τα υποτιμήσεις και δεν τα παίξεις στο 100%, μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Ελπίζω να το «καθαρίσουμε» από το πρώτο ημίχρονο γιατί αυτό θα είναι το «κλειδί»".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ