ΑΕΚ

Αλμέιδα: "Μακάρι να μειώσουμε τη διαφορά, το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs"

Ο Ματίας Αλμέιδα στον αγώνα με τη Λαμία
Ο Ματίας Αλμέιδα στον αγώνα με τη Λαμία EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (8/1) με τον Παναθηναϊκό στάθηκε στο ποδόσφαιρο που παίζουν οι πράσινοι, τόνισε πως θα ήθελε τη νίκη για να μειωθεί η διαφορά αλλά σημείωσε πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην "OPAP Arena" (8/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24 και με ηχητική περιγραφή) και ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της "COSMOTE TV" στάθηκε μεταξύ άλλων στο ποδόσφαιρο που παίζει ο Παναθηναϊκός το οποίο χαρακτήρισε πολύ όμορφο.

Ο Αργεντινός φυσικά και θέλει να δει την ομάδα του να μειώνει τη διαφορά από τους πράσινους στους τέσσερις βαθμούς αλλά θεωρεί πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs και στα ματς που θα δώσουν τότε οι πρωτοπόροι.

Για το "μάθημα" που παίρνει η ΑΕΚ από την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα:

"Πιστεύω ότι τόσο οι νίκες, όσο και οι ήττες αφήνουν κάποιο μήνυμα. Εμείς έχουμε συζητήσει μετά από τόσες νίκες για τη σημασία που έχει να διατηρήσουμε μια σταθερότητα. Γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Και αυτό που κάνουμε είναι να διανύουμε όλη αυτή την περίοδο, με πολλά θετικά πράγματα, αλλά και με πράγματα που επιδέχονται βελτίωση. Ένα μεγάλο μάθημα παίρνουμε από το τελευταίο μας παιχνίδι.

Πλέον, το έχουμε αναλύσει και ξέρουμε ότι δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Παρ' όλο που κάποιες στιγμές δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε και να κάνουμε το παιχνίδι που θέλαμε, κάναμε κάποιες σωστές ενέργειες που θα μπορούσαν να μας δώσουν τη νίκη. Αλλά το μάθημα που παίρνουμε, είναι ότι στο ποδόσφαιρο κανείς δεν σου χαρίζει κάτι και φυσικά δεν πρέπει να παραχωρείς το παραμικρό".

Για τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ εδώ και καιρό κι αν σκέφτεται, ότι θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα, βαθμολογικά, αν η ομάδα του αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα απουσιών:

"Αυτή τη στιγμή μιλάμε για υποθέσεις. Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιώ υποθέσεις όταν τα πράγματα πάνε καλά, τότε δεν θα ήθελα να το κάνω ούτε μετά από αρνητικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι έχουμε παίξει παιχνίδια με πολλούς ποδοσφαιριστές απόντες, λόγω τραυματισμού. Επίσης, πολλοί παίκτες έχει χρειαστεί να αλλάξουν θέση και τα έχουν πάει πολύ καλά. Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες για αυτά τα τρία παιχνίδια που είχαμε μέσα στις γιορτές.

Και είχαμε πει ότι τα αποτελέσματα σε αυτά θα πρέπει να είναι καλά για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς, οι προπονήσεις δεν ήταν ίδιες, επίσης υπήρχε ένα μικρό χρονικό διάστημα διακοπών και μέσα στις γιορτές. Και θεωρώ ότι οι περισσότερες ομάδες το αισθάνθηκαν αυτό. Τώρα ξεκινά μια νέα "περίοδος" στο πρωτάθλημα, μια περίοδος με πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Κι ελπίζουμε να έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερους ποδοσφαιριστές από εκείνους που είναι τραυματίες για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα".

Για το αν θέλει από τους παίκτες του να βάλουν περισσότερο καρδιά ή μυαλό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

"Μία μίξη. Εγώ λέω ότι το ποδόσφαιρο το παίζεις με τα πόδια! Στα πόδια, όμως, δίνει εντολή ο εγκέφαλος. Σε αυτά τα δύο πρέπει να προσθέσεις την καρδιά και μετά υπάρχει και κάτι έξτρα που πρέπει να βάλεις. Την ίδια την αγάπη για το άθλημα. Εγώ αυτά τα παιχνίδια θέλω να τα απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές. Να έχουν ηρεμία, πάθος και αγάπη. Κυρίως, γνωρίζοντας και την ποιότητα του αντιπάλου".

Για το αν θα αλλάξει κάτι στην αγωνιστική φιλοσοφία της ΑΕΚ το ενδεχόμενο να βρεθεί το βράδυ της Κυριακής είτε στους τέσσερις, είτε στους δέκα βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό:

"Πιστεύω ότι καλύτερα θα είναι να είμαστε στους τέσσερις! Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Γιατί όπως γνωρίζετε καλά, στο τέλος του πρωταθλήματος υπάρχουν οι έξτρα αγώνες ανάμεσα στους πρώτους της βαθμολογίας, που θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα είναι ένας δρόμος που έχει να κάνει με την κανονικότητα. Ένας σημαντικός παράγοντας θα πρέπει να είναι η υπομονή. Επίσης, η συγκέντρωση και η όρεξη είναι δύο ακόμη σημαντικοί παράγοντες. Και η ένωση, το να είμαστε δηλαδή ενωμένοι, θα παίξει τον πλέον σημαντικό ρόλο. Κι εμείς είμαστε σε αυτόν τον δρόμο".

Για την αποτελεσματικότητα και το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού:

"Μέχρι και σήμερα είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη κανονικότητα. Μπορείς να διακρίνεις ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Ένα ωραίο στυλ παιχνιδιού. Φαίνεται ότι είναι μια ομάδα που δουλεύει μαζί καιρό. Και για την ώρα, αυτή η κανονικότητα και το γεγονός ότι δουλεύουν καιρό μαζί ως γκρουπ, φαίνεται και στο γήπεδο. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ότι ακόμη δεν έχουν χάσει κάποιο παιχνίδι".

Φερνάντες: "Να δείξω ποιος είμαι και στην ΑΕΚ"

Στην κάμερα της "COSMOTE TV" μίλησε και ο Πάολο Φερνάντες που αναφέρθηκε τόσο στο ντεμπούτο του όσο και στην ανυπομονησία του να αγωνιστεί στην "OPAP Arena" μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ ενώ μίλησε και για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Για το ντεμπούτο του και το γεγονός ότι δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ:

"Είμαι χαρούμενος για το ντεμπούτο μου, ήταν κάτι που το περίμενα καιρό. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Δημιούργησε τρεις αντεπιθέσεις και μπόρεσε να πετύχει δύο γκολ. Παίξαμε καλά, συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, θα έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που θέλουμε".

Για το αν οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να παίξουν περισσότερο με καρδιά ή με μυαλό απέναντι στον Παναθηναϊκό:

"Θεωρώ ότι το να βάλουμε την καρδιά μας σε αυτόν τον αγώνα, θα είναι πολύ εύκολο, λόγω της παρουσίας του κόσμου. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να έχεις και μυαλό, πρέπει να έχεις την απαραίτητη ψυχραιμία. Και αν το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για εμάς".

Για το γεγονός ότι το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό θα είναι το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι, αλλά και το πρώτο του παιχνίδι στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ:

"Ναι, φυσικά ανυπομονώ. Είναι αλήθεια ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι μας έλειψε η παρουσία του κόσμου. Οπότε τώρα με τον κόσμο στο πλευρό μας, νομίζω ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα. Προσωπικά, ανυπομονώ να δείξω ποιος είμαι, θέλω να με δει ο κόσμος να παίζω στον αγωνιστικό χώρο. Και όπως είπα και πριν, οι προπονήσεις πηγαίνουν καλά και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά".

Για το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ:

"Ναι, έχω δει τον Παναθηναϊκό, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, που της αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας και να παίζει. Από την άλλη, και σε εμάς αρέσει να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να κάνουμε επιθετικές ενέργειες. Το βασικό είναι αυτό που μας ζητάει ο προπονητής, δηλαδή πίεση ψηλά και να ανακτούμε τις μπάλες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Νομίζω ότι αν ακολουθήσουμε αυτό που μας ζητά ο προπονητής, τα πράγματα θα πάνε καλά για εμάς".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ