ΑΕΚ

Αλμέιδα: "Θα ήθελα να κάνουμε κάποιες μεταγραφές, έχω ήδη μιλήσει με τη διοίκηση"

Ο Ματίας Αλμέιδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία
Ο Ματίας Αλμέιδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία INTIME SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κομμάτι των μεταγραφών στην ΑΕΚ, δηλώνοντας ότι έχει μιλήσει ήδη με τη διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ που παρακολούθησαν από κοντά τη μίνι προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Αργεντινός προπονητής της Ένωσης δήλωσε ότι έχει συζητήσει ήδη με τη διοίκηση για τα μεταγραφικά ζητήματα, τονίζοντας ότι θα ήθελε να γίνουν κάποιες προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ, αν και η ομάδα του αρέσει ήδη όπως είναι. Παράλληλα αναφέρθηκε στο τι θέλει να δει από το σύνολο του και τους Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο.

Είδαμε την ΑΕΚ στο πρώτο μισό της σεζόν να βγάζει συγκεκριμένα στοιχεία στο γήπεδο όπως η πίεση και το πρέσινγκ. Σκέφτεστε, να προσθέσετε πράγματα στο ήδη υπάρχον πλάνο;

Με ρωτάτε για νέα πράγματα, δεν είμαι εδώ για να σας πω ψέματα. Θέλω να κάνουμε τα ίδια. Άμα κάνουμε τα ίδια, θα πάμε πολύ καλά. Άμα κάνουμε τα ίδια λίγο καλύτερα, θα γίνουμε τέλειοι. Για μένα, το πιο δύσκολο πράγμα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή, είναι να κρατάς μια ισορροπία και μια σωστή γραμμή. Έτσι είμαι στο ποδόσφαιρο, έτσι είμαι και στη ζωή μου. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ γεννήθηκα σε φτωχή οικογένεια. Το ποδόσφαιρο άλλαξε τη ζωή μου και άλλαξε και τη ζωή της οικογένειας μου.

Αν πίστευα ότι πέτυχα στο ποδόσφαιρο και τα πάντα λυθήκαν και όλα θα ήταν καλά για μένα και την οικογένεια μου, κάποια στιγμή θα βρισκόμουν πάλι πίσω και να μην έχω τίποτα. Δεν ήθελα να ξοδεύω τα πάντα, ήθελα να έχω μια σωστή γραμμή. Για να μείνεις στη σωστή γραμμή, πρέπει να κοιτάς και πίσω. Δεν θέλω να κοιτάω πίσω και να σκέφτομαι τα καλά και ότι έχω πετύχει. Θέλω όταν κοιτάω μπροστά, να βλέπω εκεί που επιθυμώ να φτάσω στο μέλλον. Και έτσι, κρατάω και στην προσωπική μου ζωή μια ισορροπία, που είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που νομίζουν ότι έχουν πετύχει και σε κάποια στιγμή ηρεμούν, αν το κάνουν αυτό, πολύ σύντομα θα επιστρέψουν πίσω εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

Επίσης οι ομάδες που είναι χαμηλά, αλλά δεν έχουν ξεκάθαρο στόχο, θα μείνουν χαμηλά. Οι ομάδες που θέλουν να πάνε ψηλά, πρέπει να κρατάνε ισορροπία και να μην φεύγουν από την γραμμή που έχουν. Και εγώ νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο, είσαι στο πικ όταν είσαι πρωταθλητής.

Επίσης το πικ, για εμάς στην ΑΕΚ, είναι όταν μπορεί να προκριθείς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να έχει ένα δικό της στυλ. Μπορεί σε κάποιους να αρέσει σε άλλους όχι, σε άλλους λιγότερο σε άλλους περισσότερο σε άλλους καθόλου, αλλά σε κάθε περίπτωση, μια ομάδα πρέπει να έχει το δικό της στυλ.

Με αυτό το ξεκάθαρο στiλ θα κρατήσεις και σταθερά τη γραμμή σου. Αν ο προπονητής, τη μια μέρα προσπαθεί να περάσει ένα στυλ συγκεκριμένο και μετά από δύο μέρες, το αλλάξει, ο παίκτης δεν πείθεται. Αυτό το ξέρω πολύ καλά γιατί ήμουν κι εγώ ποδοσφαιριστής. Τώρα, έχουμε τη δική μας γραμμή και πάνω εκεί θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος.

Πιστεύω ότι το πρώτο μέρος της σεζόν, πήγε καλά γιατί κρατήσαμε αυτή τη γραμμή. Είχαμε πολύ καλά παιχνίδια, κάποια ίσως όχι, σε κάποια άλλα χάσαμε ευκαιρίες, αλλά από την πρώτη στιγμή, η ομάδα, έχει την ίδια ξεκάθαρη ιδέα. Και όταν έχεις μια ξεκάθαρη ιδέα, δεν φοβάσαι κανέναν στο ποδόσφαιρο.

Γιατί το ποδόσφαιρο, παίζεται εδώ και 200 χρόνια και εγώ δεν είμαι εδώ για να ανακαλύψω τίποτα περίεργο ή παράξενο. Ούτε να ανακαλύψω κάτι που κάποιος δεν ανακάλυψε πριν. Οπότε πιστεύω στη δουλειά μας, πιστεύω στους παίκτες μου, πιστεύω στη διοίκηση και μου δίνει μεγάλη χαρά, να βλέπω την ευτυχία που αισθάνονται οι φίλοι της ΑΕΚ αυτή την περίοδο . Για’ μένα, είναι υπέροχο να περπατάω στο γήπεδο μας. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και πάντα έτσι ήμουν σε όλες τις ομάδες και έχω πάντα συναισθήματα για τις ομάδες που μου δείχνουν στοργή και παλεύω μέχρι τέλος, για να μην χάσω αυτό που μου δίνουν. Είμαι ευτυχισμένος εδώ και θέλω να είμαι για πολύ καιρό ακόμη».

Μεταγραφικά πέραν του Φερνάντες να περιμένουμε και κάτι άλλο; Έχετε διαπιστώσει κάποια ανάγκη που θα καλυφθεί τον Γενάρη;

"Έχω ήδη μιλήσει με τη διοίκηση. Μου αρέσει η ομάδα που έχουμε. Και αν τα καταφέρουμε, θα ήθελα να κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Είναι πάντα σημαντικό, να μπορείς να πάρεις παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν και πολύ περισσότερο τώρα, που θα έχουμε ακόμα περισσότερα παιχνίδια. Και οι παίκτες ξέρουν ότι όλοι θα είναι χρήσιμοι και θα χρησιμοποιηθούν μέσα στα επόμενα 30 ματς. Είναι πάντα καλό να έχεις πολλούς παίκτες στο ρόστερ".

Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο παίζουν ως δίδυμο στην κορυφή με έναν συγκεκριμένο και μοναδικό τρόπο. Αν πάει η ομάδα στη λογική ενός άλλου επιθετικού, όπως για παράδειγμα του Φαν Βέερτ, θα αλλάξει το στυλ γενικότερα;

Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι και οι δύο επιθετικοί. Ο Γκαρσία, είναι γρήγορος, δυνατός, πολύ καλός στον αέρα. Δείχνει να έχει καλή ψυχολογία, ηθικό και είναι ευτυχισμένος. Για μένα, είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Πάρα πολύ σημαντικός. Ο Τομ, τώρα ουσιαστικά φτάνει σε καλή φυσική κατάσταση για να είναι διαθέσιμος. Είναι σκόρερ. Δεν έχει την ταχύτητα και τη δύναμη που έχει ο Γκαρσία, αλλά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά της εκτέλεσης και επίσης, μπορεί να πάρει κάποια ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και να βάλει γκολ. Ο Τομ είναι πιο κλασικό 9άρι. Ο Λιβάι έπαιζε δεξιά, αριστερά, αλλά τώρα με εμένα, έγινε το νούμερο 9 και όσο προχωράει ο καιρός θα γίνεται και πολύ καλύτερος. Οπότε σε λίγο καιρό θα πρέπει να του πούμε σε παρακαλούμε, μείνε (γέλια)!".

Είδαμε τον Πάολο Φερνάντες το πόσο γρήγορα ενσωματώθηκε στην ομάδα, μοιάζει σαν να είναι καιρό στην ΑΕΚ, πως τον είδατε εσείς;

Είναι ένας έξυπνος παίκτης. Είναι ένας παίκτης, με ποιότητα. Όμως, πολύ σημαντικό για την ομάδα μας είναι και το ανασταλτικό κομμάτι που φυσιολογικά δεν μπορεί να το έχει ακόμα στο βαθμό που το έχουν οι συμπαίκτες του. Σήμερα, ήταν το πρώτο ματς που έπαιξε μαζί μας μετά από λίγες μέρες προπονήσεων, αλλά σίγουρα, τον επιλέξαμε να έρθει επειδή τα χαρακτηριστικά που έχει τα θέλουμε στην ομάδα και τώρα, πρέπει να τον δουλέψουμε για να αποκτήσει και το δικό μας στυλ παιχνιδιού.

Σίγουρα, θα έχει μεγάλη και γρήγορη πρόοδο, γιατί μιλάω πάρα πολύ μαζί του. Βοηθάει και η κοινή γλώσσα που μιλάμε οπότε μαθαίνει γρήγορα, είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Πέρασε όλα τα τεστ φυσικής κατάστασης, είναι σε καλή φόρμα, έχει καλή ψυχολογία και είναι πολύ σημαντικό ότι το γκρουπ τον δέχτηκε πολύ καλά.

Μετά από επτά ημέρες ποσό ικανοποιημένος είναι εδώ πέρα κι αν βοήθησαν οι συνθήκες στην προετοιμασία;

Είμαι ικανοποιημένος γιατί κάναμε τα απαραίτητα βήματα. Είχα πλάνο να κάνουμε περίπου 14 προπονήσεις και τις περισσότερες τις κάναμε, αν και προέκυψαν κάποια πράγματα που δεν περιμέναμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Είμαι χαρούμενος γιατί είδα πάλι το γκρουπ που είχαμε. Και αυτό το γκρουπ είναι ξανά μαζί. Για αυτό και είμαι ικανοποιημένος από όσα είδα και κάναμε εδώ.

Τι τον ικανοποίησε και αν τον προβλημάτισε κάτι στην προετοιμασία;

Θέλω τα πάντα να τα βλέπω με θετική ματιά. Ακόμη και από την χειρότερη κατάσταση, μπορείς να βγάλεις κάτι θετικό. Κοιτώντας τον αρνητικό, μπορείς να πεις κ ότι κάτι έκανε λάθος. Είναι μάθημα να βλέπεις τα λάθη σου. Αυτό πιστεύω. Με αυτό το δρόμο μεγαλώνεις και γίνεσαι καλύτερος. Τα θετικά πράγματα που είχαμε εδώ είναι ότι διατηρήσαμε και συνεχίσαμε να κάνουμε ότι ακριβώς δουλεύαμε τόσο καιρό.

Έχουμε 30 ματς ακόμη. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό κάνουμε από την αρχή. Είδα καλά πράγματα όμως. Είχαμε περισσότερο χρόνο εδώ ως ομάδα. Έχω μια εξαιρετική σχέση με τη διοίκηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Είμαστε στην ίδια κατεύθυνση όλοι. Και έτσι τα πράγματα μόνο καλά πάνε. Για μένα αυτό είναι κανόνας, σε κάθε πλάνο, σε κάθε ομάδα.

Πώς βλέπετε το Μουντιάλ κι αν η Αργεντινή μπορεί να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Με την απόδοση που είχε στο ματς με την Αυστραλία έδειξε ότι είναι μια από τις ομάδες που μπορεί να παλέψει για το τρόπαιο. Ο λόγος είναι ότι έχει τον Μέσι, που κάνει τα πράγματα πολύ απλά για όλους τους άλλους στην ομάδα. Όλοι οι προπονητές, είναι ευτυχισμένοι όταν έχουν τον Μέσι και το ίδιο και οι συμπαίκτες του.

Έπαιξαν με την Αυστραλία ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και κέρδισαν και αυτό που βλέπω στην Αργεντινή, είναι ότι σε κάθε ματς προοδεύει και γίνεται καλύτερη. Τώρα η Αργεντινή, είναι στα προημιτελικά. Έχει την ιστορία της και θα πρέπει να περιμένουμε. Παίζει με έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, την Ολλανδία. Η Ολλανδία παίζει πλέον με ένα διαφορετικό στυλ αλλά είναι πάντα επικίνδυνη.

Πλην Αργεντινής, ποιες άλλες ομάδες βλέπετε να πηγαίνουν για τον τίτλο;

Πιστεύω στην Αργεντινή, μου αρέσει και η Βραζιλία. Η Γαλλία έχει τον Εμπαπέ, είναι ένας φανταστικός παίκτης. Και με την Πολωνία έβαλε δύο γκολ, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι είναι και ομάδα η Γαλλία. Ακόμα δεν είμαι τόσο σίγουρος, ότι η Γαλλία, είναι τόσο ομάδα όπως είναι Αργεντινή και Βραζιλία. Και η Γαλλία, είναι ομάδα με πολύ ταλέντο και σπουδαίους παίκτες αλλά εξαρτάται πάρα πολύ από τον Εμπαπέ. Αν προχωρήσουν, θα παίξουν ημιτελικό Βραζιλία – Αργεντινή.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ