ΑΕΚ

Αλμέιδα: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο τέταρτος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους διαιτητές"

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό ότι η μάχη του τίτλου θα δοθεί μέχρι τέλους, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη επικοινωνίας που υπήρχε μεταξύ του τέταρτου και των διαιτητών.

Ο Ματίας Αλμέιδα δήλωσε ότι η μάχη για τον τίτλο θα δοθεί μέχρι τέλους για την ΑΕΚ, ενώ στάθηκε και στην έλλειψη επικοινωνίας που είχε ο τέταρτος με τους υπόλοιπους διαιτητές, όπως του δήλωσε κατά τη διάρκεια του ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: Αν με την 11άδα που επέλεξε ήθελε να δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες που έπαιξαν με τον Ολυμπιακό κι αν άλλαξε αυτή την απόφαση: "Οι αποφάσεις που παίρνουμε θα πρέπει να τις αναλύσουμε μόλις δούμε το παιχνίδι. Από το αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι χωρίς να έχουμε το σύνηθες παιχνίδι που κάνουμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιωθήκαμε στις αντεπιθέσεις στην άμυνα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.

Παίξαμε σαν να είναι τελικός. Όμως έτσι όπως βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο το παιχνίδι ήταν με πολλές διακοπές. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να διορθώσουμε την πίεση. Κάναμε αλλαγές. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο αντίπαλος είχε μία ξεκάθαρη φάση να σκοράρει.

Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είτε δεξιά, είτε αριστερά, χωρίς τις ξεκάθαρες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το τέλος του αγώνα. Και θα μπορούσε να είχε αλλάξει όλα όσα συζητάμε τώρα".

Για την τελευταία φάση του αγώνα: "Πιστεύω ότι εσείς το είδατε καλύτερα απ’ ότι εγώ. Ίσως όταν το βλέπεις πιο ψηλά είναι πιο ξεκάθαρο. Στην αρχή έδωσε πέναλτι. Και μετά αυτό που σκέφτομαι είναι από τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να τσεκάρεις το VAR τότε γιατί όχι…;

Πάντα προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, αλλά σήμερα μπαίνω στη θέση του 4ου διαιτητή και με τον διάλογο που προσπαθώ να έχω. Ο 4ος δεν καταλάβαινε τι συζητούσαν οι διαιτητές γιατί δεν καταλάβαινε τη γλώσσα. Οπότε γιατί υπάρχει ο 4ος διαιτητής; Και είναι ο καλύτερος του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. Σιδηρόπουλος). Μου αρέσει το θέαμα και το ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχει πολύς κόσμος στους πάγκους. Περίπου 40 άτομα.

Σαν αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να εκτελέσουμε γρήγορα τα φάουλ ή τα κόρνερ. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο. Μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε, αλλά προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Ζούμε απ’ αυτό, κάνουμε λάθη, αλλά υπάρχουν ψυχές που πληρώνουν και παθιάζονται γι’ αυτό. Το θέαμα θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Ο 4ος διαιτητής συμμετέχει όπως σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Τώρα είναι παράξενο αν δεν καταλαβαίνει τι λένε".

Αν μετά από 27αγωνιστικές θα έδινε κάποιο προβάδισμα σε μία ομάδα για τον τίτλο: "Μέσα στις σκέψεις μου έχω σκεφτεί κάτι. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν έχει κανείς κάποιο ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Είμαστε ισοδύναμοι. Γι’ αυτό θα ήταν όμορφο να κερδίζει αυτός που αξίζει. Κι εμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε.

Πιστεύω ότι έχει μεγάλο χρονικό διάστημα που τόσες ομάδες ανταγωνίζονται με τόσους λίγους βαθμούς στις πρώτες θέσεις. Είναι μία ανάπτυξη. Μου αρέσει. Θα μου άρεσε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο και υπάρχει ανταγωνισμός. Θα είναι μία μάχη μέχρι το τέλος. Εκτός αγωνιστικό… Δεν ξέρω!".

Αν θα επηρεάσει την ΑΕΚ ότι δεν κέρδισε δυο σερί ματς στο γήπεδό της και τι ρωτούσε τον Σιδηρόπουλο που δεν μπορούσε να του εξηγήσει: "Από την αρχή που μπήκαμε στο γήπεδο, από τα εγκαίνια, τα νούμερα μιλάνε ξεκάθαρα υπέρ μας. Έχουμε κερδίσει αρκετά παιχνίδια. Έχουμε αντιμετωπίσει δυνατά τους αντιπάλους μας, όπως και απόψε. Έχοντας χάσει το προηγούμενο παιχνίδι και ξεκινώντας τα playoffs, γνωρίζουμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι παρόμοια.

Πάντα θα στεναχωριέμαι για τις τρεις ενέργειες στο προηγούμενο παιχνίδι που δεν μας επέτρεψαν καλύτερο αποτέλεσμα. Τα παιδιά πάλεψαν σήμερα. Θα δώσουμε τη μάχη μας. Ο τέταρτος διαιτητής καταλαβαίνω ότι μπορεί να βοηθήσει τους συναδέλφους του γιατί μιλάνε μέσω μικροφώνου. Βέβαια απόψε το μικρόφωνο δεν λειτουργούσε για 5 λεπτά. Εμείς τότε ήμασταν στην επίθεση.

Αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους του, τότε είναι ένα άτομο που περισσεύει. Πάντα μιλάω και για τις δυο ομάδες. Μετά μέσω αυτών των σούπερ μικροφώνων, έλεγε ότι το 5 στις στατικές φάσεις μπορεί να αρπάξει τον Μήτογλου, πρόσεξέ το. Ή θα μπορούσε να πει ο τερματοφύλακας κρατάει τη μπάλα πάνω από 8 δευτερόλεπτα.

Αφορά λέω πάλι και για τις δυο ομάδες. Αυτά τα πράγματα πτωχαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν ξέρει τι γλώσσα ένας 4ος, τότε μπορεί να βοηθήσει ένας μεταφραστής. Όπως τον χρησιμοποιώ εγώ. Η απάντηση που πήρα από τον 4ο είναι ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους διαιτητές. Δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα αυτό.

Το ξεκαθαρίζω. Ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Γιατί όταν εμείς δεν κερδίζουμε οι δικές μας θέσεις είναι υπό αμφισβήτηση. Άλλα σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχουν παίκτες που παίρνουν πολλά χρήματα και μαχόμαστε για μία ευρωπαϊκή θέση, όλοι μας πρέπει να βελτιωθούμε λίγο. Γι’ αυτό και αναφέρομαι ότι 40 άτομα διαμαρτύρονται σε μία φάση".

Για τις μάχες που έχει δώσει με τον Γιοβάνοβιτς: "Σέβομαι κάθε προπονητή γιατί όλοι ζούμε και δουλεύουμε για το ίδιο πράγμα. Σταμάτησα όμως να νιώθω ανταγωνισμό από τη στιγμή που σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Θέλω οι παίκτες μου να είναι ευτυχισμένοι γιατί αυτοί θα μας δώσουν τη νίκη.

Θέλω να τους δίνω τα εχέγγυα. Είμαι σε αυτή τη δουλειά γιατί την αγαπά και όχι να είμαι αναγνωρίσιμος. Δεν με ενδιαφέρει. Σέβομαι κάθε προπονητή γιατί προσπαθεί. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Όσοι είναι από κάτω, μπορώ να πω ότι… συνοδεύουμε. Και φυσικά ο ιδιοκτήτης που σε προσλαμβάνει και είναι το νούμερο ένα".

Αν έγινε κάτι εις βάρος του στο τέλος του αγώνα: "Όταν τελειώνουν τα παιχνίδια μερικές φορές υπάρχει ένταση. Και όπως σας είπα ότι υπάρχει πολύς κόσμος. Άρα μπορεί να ειπωθούν πράγματα. Κι εμείς είμαστε με 1000 σφυγμούς την ώρα. Δεν μου αρέσει κανείς να μη μου δείχνει σεβασμό, γιατί σέβομαι τον κόσμο. Όταν υπάρχει έλλειψη σεβασμού αντιδρώ.

Όταν το χάσω αυτό θα φύγω. Το ζω με πάθος και αγάπη. Έχω κουραστεί να λέω ότι σέβομαι τον αντίπαλο. Κάθε αντίπαλο. Δεν μου αρέσει κάποιος να περάσει και να μου πει κάτι προφορικά. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται στο ποδόσφαιρο και μένουν εκεί. Για την ώρα στις φλέβες μου έχω αίμα…

Και μερικές φορές βράζει. Όταν δεν έχω αίμα , αλλά νερό θα είμαι αλλού. Έχω δεθεί με το κλαμπ αυτό. Με την ιστορία του. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι προπονητής της ΑΕΚ και θα την υπερασπίζομαι όπου και όπως μπορώ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Για το αν συμφωνεί ότι η ενδεκάδα με τον Ολυμπιακό λειτούργησε καλά και όχι σήμερα "Πολύ καλή παρατήρηση. Απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλά. Όλες οι ομάδες έχουν καλούς προπονητές και αναλύουν ο ένας τον άλλο. Είχαμε σχεδιάσει ένα πλάνο πίεσης.

Ο αντίπαλος λόγω των χαρακτηριστικών του και των δικών μας αργών κινήσεων έσπαγαν το παιχνίδι μας. Είχαν περισσότερη ένταση. Για μένα ο ΠΑΟ παίζει διαφορετικά απ’ ότι ο Ολυμπιακός. Προσπαθούν να βγουν από την άμυνα έχοντας έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τον γενικό έλεγχο από τον ΠΑΟ. Είναι ομάδα που συνηθίζει να έχει τον έλεγχο.

Αργήσαμε να αντιληφθούμε τι έπρεπε να κάνουμε στο γήπεδο, μέχρι που αλλάξαμε θέσεις και το διορθώσαμε. Αλλά είναι δυο ομάδες αρκετά ισοδύναμες. Είναι κρίμα να σταματάει τόσο συχνά η μπάλα, ενώ προσπαθείς να δώσεις ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ