ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλος Ολυμπιακός με τον Φορτούνη με αποδείξεις: Οι αριθμοί σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Η εικόνα και οι αριθμοί του Ολυμπιακού, με και χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, στον αγωνιστικό χώρο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός με τον Κώστα Φορτούνη στη σύνθεσή του και αλλιώς όταν ο έμπειρος μεσοεπιθετικός απουσιάζει από το γήπεδο. Πρόκειται για κάτι που ίσχυε και τις προηγούμενες σεζόν, αλλά τούτη την περίοδο φαίνεται ακόμη περισσότερο, τόσο στην εικόνα των ερυθρόλευκων από πλευράς απόδοσης όσο και συγκομιδής βαθμών.

Ειδικά, σε μία καινούργια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, που έχει αλλάξει το μισό ρόστερ, η παρουσία του 30χρονου ποδοσφαιριστή και η επίδραση του στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας είναι καταλυτική. Αρκεί, να ρίξει κανείς μία ματιά στους αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να το διαπιστώσει.

Σε ό,τι αφορά τα προκριματικά και τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Europa League, ο Φορτούνης είχε γκολ (16') και ασίστ στον Ελ Κααμπί (40') στο πρώτο ματς με την Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκη στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 και έπαιξε σε όλη τη διάρκειά του. Στο δεύτερο παιχνίδι, στο Βελιγράδι, ο έμπειρος άσος είχε την ασίστ στον Ρέτσο (53') και στο 57΄ έγινε αλλαγή, όμως το σκορ ήδη διαμορφωμένο (0-3).

Όσο ο Φορτούνης ήταν στο γήπεδο ο Ολυμπιακός είχε 4 βαθμούς

Στον πρώτο αγώνα με την Γκενκ, ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής πέτυχε το μοναδικό τέρμα (1-0) μόλις στο 1ο λεπτό, έγινε αλλαγή στο 76' και η βελγική ομάδα είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις (96') για να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ματς με την Γκενκ, ο Φορτούνης έπαιξε σε όλο τον αγώνα και αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις (88'), μετά το γκολ ισοφάρισης του Αλεξανδρόπουλου (1-1), στο 96'.

Στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε την ασίστ (74΄) στο γκολ ισοφάρισης του Ελ Κααμπί (2-2), τέσσερα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε (78') και οι Ερυθρόλευκοι δέχτηκαν τρίτο τέρμα (2-3), στο 86' και ηττήθηκαν. Και στον αγώνα εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα, ο Φορτούνης είχε την ασίστ (57΄) στο γκολ του Ποντένσε (0-2), βγήκε στο 74', στο 1-2 και η πειραϊκή ομάδα δέχτηκε την ισοφάριση (2-2) στο 90΄.

Με λίγα λόγια, όσο ο έμπειρος επιθετικός ήταν στο γήπεδο στα δύο παιχνίδια της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις βαθμούς στα χέρια του, αλλά όταν αντικαταστάθηκε τελικά κατέληξε με έναν πόντο.

Η παρουσία του είναι κομβική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Σχετικά με το πρωτάθλημα, ο Φορτούνης πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, στο 58΄, κι ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμη στο 0-0, είχε την ασίστ στον Ελ Αραμπί (87') και ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0.

Απέναντι στη Λαμία είχε ένα γκολ και δύο ασίστ στο 4-0. Επίσης, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Έλληνας άσος αντικαταστάθηκε στο 70΄(1-1) και οι ερυθρόλευκοι κινδύνευσαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο να δεχθούν δεύτερο τέρμα.

Και στον αγώνα με τον Άρη, ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας είχε την ασίστ (62') στο γκολ του Ελ Κααμπί που έκανε εκείνη τη στιγμή το 2-1 και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να επιβληθεί εις βάρος των κιτρινόμαυρων στο τέλος 4-1.

Κατά συνέπεια, σε αυτή την περίοδο τουλάχιστον, ο Φορτούνης θα πρέπει να παραμένει λίγο παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και όταν είναι κουρασμένος, διότι η παρουσία του είναι κομβική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ