ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλαγές προανήγγειλε ο Μπλάτερ

Μπλάτερ

Την θέληση του να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων εκτός Ευρώπης που προκρίνονται στο Μουντιάλ εξέφρασε ο Μπλάτερ

Ο Μπλάτερ που βρέθηκε στην χώρα της Αφρικής προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των έργων ενόψει του Μουντιάλ του 2010, προέβη σε αυτή τη δήλωση θεωρώντας ότι οι χώρες εκτός Ευρώπης αδικούνται με το υπάρχων σύστημα των προκριματικών, ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χρίζει περαιτέρω εξέτασης και το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Η Ευρώπη διαθέτει 53 ομάδες οι οποίες συναγωνίζονται για 13 θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσμιου Κυπέλλου, ενώ η Αφρική που διαθέτει τον ίδιο αριθμό αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στην προκριματική φάση, μόνο 5 από αυτά συμμετέχουν εν τέλει σε Μουντιάλ. Κάτι που καθιστά και δυσκολότερη την πιθανότητα διάκρισης στη διοργάνωση.




Υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα είναι… αριθμητικό“, δήλωσε ο Μπλάτερ και συνέχισε: ”
Η Ευρώπη για παράδειγμα έχει ακόμα 13 ομάδες. Αν έχεις 13 ομάδες είναι πιο εύκολο αυτές να προκριθούν στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά της διοργάνωσης, από ότι αν έχεις μόλις 5.

Αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει επειδή στην FIFA υπάρχει σύμπνοια και δημοκρατία. Αλλά μία μέρα πρέπει να το αλλάξουμε και αυτό πρέπει να γίνει βήμα βήμα

“.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 η Αφρική θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά από 6 ομάδες, 5 από την προκριματική φάση και φυσικά η διοργανώτρια Νότια Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ