ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άλκμααρ - Άγιαξ 2-2: Το γκολ του Παυλίδη σταμάτησε τη στέψη του Αίαντα

Ο Βαγγέλης Παυλίδης της Άλκμααρ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπόντο Γκλιμτ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "AFAS", Άλκμααρ | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Ο Βαγγέλης Παυλίδης της Άλκμααρ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπόντο Γκλιμτ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "AFAS", Άλκμααρ | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 © 2022 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Ο Άγιαξ θα μπορούσε να στεφθεί πρωταθλητής Ολλανδίας με νίκη επί της Άλκμααρ και απώλεια της Αϊντχόφεν, όμως το 2-2 που διαμορφώθηκε και χάρη στο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη μετέθεσε τους πανηγυρισμούς.

Ο Άγιαξ βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης του 36ου πρωταθλήματος Ολλανδίας, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μαθηματικά στην 31η αγωνιστική της Eredivisie, αν δεν υπήρχε ο... Βαγγέλης Παυλίδης. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και η Άλκμααρ, η οποία είχε στην ενδεκάδα και τον Παντελή Χατζηδιάκο, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ομάδα του Έρικ τεν Χαχ, αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας στην Αϊντχόφεν για το φετινό τίτλο.

Ο "Αίαντας" είχε την μπάλα στα πόδια του όπως αναμενόταν και προηγήθηκε με τον Μπράιαν Μπρόμπεϊ λίγο πριν ολοκληρωθεί το 1ο μέρος. Στο 62', έπειτα από μία σέντρα από αριστερά, ο 23χρονος Έλληνας φορ πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1. Ήταν το 14ο φετινό τέρμα του (έχει και πέντε ασίστ) σε 31 αγώνες πρωταθλήματος.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έκαναν και ανατροπή το σκορ, με τον Χάκον Έβγεν να κάνει το 2-1 στο 75', όμως ο Άγιαξ ισοφάρισε στο 86' και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, που όμως δεν του αρκεί για να πάρει τον τίτλο από σήμερα, ακόμα κι αν η Αϊντχόφεν ηττηθεί στο ντέρμπι από τη Φέγενορντ.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ